به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، معصومه ابتکار، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور امروز (۶ مرداد) در نشست شورای اداری استان چهارمحال و بختیاری که در سالن برنامه ریزی استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه در ایران 5/3 برابر ظرفیت زیستی از منابع خدادادی و طبیعی برداشت میشود گفت: خشک سالی، افزایش دمای هوا، کاهش تناوب بارندگی، تغییر رژیم بارش و از همه مهمتر ورود ریز گردها به آسمان از پیامدهای برداشت بیرویه ذخایر طبیعی است.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در ادامه بابیان اینکه محیط زیست یکی از عوامل مهم در کشور محسوب میشود افزود: برداشت های بی رویه آب، مرتع داری و دامداری باید در کشور اصلاح شود.
وی افزایش تولید گازهای گلخانه ای و به دنبال آن گرمتر شدن دمای هوا در کشور را نگران کننده دانست و خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم برنامه اقتصاد کمکربن تدوین شده است.
ابتکار بابیان اینکه بهینه سازی و نحوه مصرف انرژی مهمترین مسئله در کشور است تصریح کرد: مصارف گرمایشی در منازل، ادارات، نیروگاه ها و صنایع باید اصلاح شود چراکه از این طریق است که می توان منافع اقتصادی زیادی برای کشور فراهم کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور بابیان اینکه ظرف 70 سال گذشته 50 درصد گونه های جانوری دنیا منقرض شده است گفت: خوشبختانه در ایران گونه های جانوری پلنگ، یوزپلنگ، خرس قهوه ای و سیاه وجود دارد که به عنوان نماد هر کشور محسوب می شود، لذا از دست دادن گونه ها جانوری نشان از بی توجهی هر کشور است.
این مقام مسئول بابیان اینکه 70 درصد فراورده ها کشاورزی ما نیازمند حشرات به ویژه زنبورعسل است افزود: امروز افت جمعیت زنبورعسل در دنیا موجب کمبود در دیگر قسمت های کشاورزی می شود که متأسفانه با استفاده از سموم اینگونه جانوری از بین میرود.
وی ابراز داشت: سیاست های کلی محیط زیست در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد که با این اتفاق مهم حرکت کلان کشور در موضوعات مختلف را به ما نشان می دهد.
ابتکار تصریح کرد: در بحث مسائل آب و توسعه پایدار یکی از مهمترین ابزار «ارزیابی زیست محیطی» است که بر اساس قانون همه طرح های بزرگی که در کشور اجرا می شود باید مطالعات ارزیابی زیست محیطی انجام و مطالعات مورد تائید سازمان حفاظت محیط زیست قرار بگبرد.
پایان پیام/
نظر شما