به گزارش خبرگزاری شبستان،اطلاعات و ارتباطات از اولین پدیده هایی است که انسان از بدو زندگی اجتماعی خود از آن بهره جسته و حتی استمرار و توسعه زندگی اجتماعی او نیز نیازمند ارتباطات و اطلاعات است.موارد استفاده از تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات در سیر زندگی انسان گسترده بوده و در هر نوع رابطه اجتماعی میان انسان ها، جایگاه اطلاعات و ارتباطات کاملاً مشهود است. علم حقوق نیز برحسب وظیفه ای که در جامعه دارد، سعی در ایفای نقش اجتماعی خود در مورد این پدیده داشته است.
اصلی ترین موضوعاتی که در این اثر مورد بررسی قرار می گیرد موضوعات مربوط به عناصر ارتباط( عنصر منتشره، عنصر دریافت کننده و عنصر ناظر) می باشد. توجه به این نکته نیز مهم است که در هر دو حوزه حقوق بین الملل و حقوق بین الملل ارتباطات قواعدی بر عناصر ارتباط تحمیل می شود که بی ارتباط با هم نیستند.
عمده ترین علتی که باعث گردآوری کتاب " حقوق بین الملل ارتباطات" می شود، وضعیت فعلی ارتباطات در سطح کره خاکی است که نه تنها از قواعد و اصول حقوقی متابعت نمی کند بلکه کاملاً وابسته به قدرت های سیاسی و تکنیکی کشورها و یا اشخاصی است که از امکانات پیشرفته تر و گسترده تر ارتباطی برخوردارند و هرگاه سازمان ملل متحد و یا ارگان های تخصصی آن خواسته اند قواعدی را بر این حوزه وضع و یا قواعد پراکنده آن را در چارچوبی بخصوص گردآوری کنند با مقاومت شدید کشورهای مختلف روبرو شده اند. از این رو، یافتن و بررسی قواعد مربوط به ارتباطات می تواند وضعیت بسیار مناسبی را برای توسعه این شاخه از حقوق بین الملل فراهم کرده و باعث هماهنگی هرچه بیشتر حقوق داخلی با قواعد حقوقی بین المللی مربوط به این حوزه گردد.
کتاب حاضر سعی دارد به این سوال که چرا باید ارتباطات قاعده مند شود و اینکه حقوق و تکالیف عناصر ارتباط در فرایند ارتباطات چگونه است، پاسخ گوید.
این کتاب در سه بخش تدوین شده است. بخش نخست معنا و مفهوم ارتباطات ، تعریف و تبیین حقوق ارتباطات و تاریخچه حقوق ارتباطات را بیان کرده و زوایای مختلف آن را بررسی می کند. بخش دوم کتاب با عنوان ارتباطات بین المللی، شخصیت حقوقی عناصر ارتباط ، مباحثی چون عنصر ناظر، عنصر منتشره، عنصر دریافت کننده و اصول حاکم بر حقوق بین الملل ارتباطات را بیان کرده و بخش آخر کتاب در مورد استقلال کشورها، اصل تساوی کشورها و اصل عدم توسل به زور صحبت می کند.
چاپ دوم کتاب " حقوق بین الملل ارتباطات" در ۲۱۶ صفحه و با قیمت ۱۵ هزار تومان از سوی انتشارات سروش منتشر شده و در اختیار علاقمندان به علوم ارتباطات قرار گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما