از سفر فابیوس و موگرینی به تهران تا ادامه جنگ نفتی عربستان سعودی با ایران

خبرگزاری شبستان: بیانیه وزارت خارجه پس از تصویب قطعنامه ۲۲۳۱، فابیوس و موگرینی در راه تهران، ادامه جنگ نفتی عربستان سعودی با ایران، استراتژی آشکار سازی و مقابله راهبردی؛ رویکرد رهبر انقلاب از سرتیترهای مهم اخبار حوزه سیاست خارجی بود.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، بیانیه وزارت خارجه پس از تصویب قطعنامه ۲۲۳۱، فابیوس و موگرینی در راه تهران، ادامه جنگ نفتی عربستان سعودی با ایران، استراتژی آشکار سازی و مقابله راهبردی؛ رویکرد رهبر انقلاب از سرتیترهای مهم اخبار حوزه سیاست خارجی بود. ادامه این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

اولین گام اجرایی بعد از توافق امروز برداشته می شود

شورای امنیت سازمان ملل امروز -دوشنبه- قطعنامه ای را بررسی خواهد کرد که با تصویب آن، سند برنامه جامع اقدام مشترک که در وین به تصویب رسید، تأیید و قطعنامه های پیشین این شورا علیه ایران که مبنایی برای تحریم های بین المللی بود، لغو خواهد شد.

این اسناد در صورت تأیید نهایی در شورای امنیت و مراجع قانونگذاری ایران و آمریکا، قرار است برای ١٠سال اجرایی شوند.

در همین رابطه پنجشنبه منابع دیپلماتیک اعلام کردند که آمریکا پیش‌نویس قطعنامه مربوط به توافق هسته‌ای ایران و کشورهای 1+5 را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد، واشنگتن پس از پایان مذاکرات هسته‌ای کشورمان و دستیابی به توافق در این مذاکرات، پیش‌نویس قطعنامه مربوط به این توافق‌ها را که شامل لغو تحریم‌ها می‌شود، به شورای امنیت ارائه کرده است.

قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل راه فرار برای ۱+۵ ایجاد می کند

فواد ایزدی، کارشناس مسایل سیاست خارجی راجع به متن پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل راجع به خروج ایران از اصل 7 منشور این سازمان که امروز به رای گذاشته می شود به خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان گفت: هدف این قطعنامه ایجاد یک راه فرار برای آمریکا و 1+5 در اجرای توافق جامع هسته‌ای است.

وی با بیان اینکه با صدور این قطعنامه طرف مقابل هر زمانی ارایه کند می تواند از زیر تعهداتش شانه خالی کند براساس برجام ما تعهداتی داریم که پس از اجرا توسط آژانس راستی آزمایی می شود و بعد از آن طرف مقابل به اجرای تعهدات خود که تعلیق برخی از تحریمهاست خواهد پرداخت.

ایزدی ادامه داد: علاوه بر اینکه در اجرای تعهدات طرف مقابل لغو همه تحریمها خاطرنشان نشده و گفته شده تعلیق برخی از تحریمها، آمریکا با صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل می تواند اعتراضاتی درخصوص ایران داشته باشد که نیازی به مدرک ندارد.

صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برافراشتن پرچم سفید در مقابل ایران است

مهدی مطهرنیا، کارشناس مسایل سیاست خارجی راجع به متن پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که با منظور اجرای توافق هسته ای ایران و غرب امروز به رای گیری گذاشته می شود به خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان گفت: این پیش نویس یک پیروزی قابل تامل برای جمهوری اسلامی ایران است چرا که در تاریخ شورای امنیت سازمان ملل هیچ کشوری تاکنون پس از ورود به اصل 7 منشور سازمان ملل از آن خارج نشده است و این اولین بار است که این اتفاق برای ایران رخ می دهد.

مطهرنیا با تاکید بر این نکته که اگرچه خروج ایران از اصل 7 سازمان ملل با تصویب این قطعنامه مشروط خواهد بود اما نشاندهنده توانایی ملت ایران در ایجاد فضای مثبت برای دستیابی به توافق هسته ای است چرا که شورای امنیت سازمان ملل مهمترین رکن این سازمان است سازمان ملل هم نمایندگی کل جهان را برای مدیریت امنیت بین المللی بر عهده دارند.

متن پیش نویس قطعنامه شورای امنیت بوی خشونت می‌دهد

محمدصادق کوشکی، کارشناس مسایل سیاست خارجی راجع به پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت که قرار است امروز به رای گذاشته شود و تاثیر آن بر روند اجرای توافق جامع هسته‌ای به خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان گفت: آنچه که در تهیه پیش نویس قطعنامه شورای امنیت رخ داد میزان صداقت و پایبندی طرفهای غربی به خصوص آمریکا در رسیدن به یک توافق برد برد را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: در متن این پیش نویس می توان فهمید طرف مقابل تمایلی به حل مساله به صورت برد برد ندارد و می خواهد مساله به صورت برد باخت حل شود.

کوشکی توضیح داد: در تهیه پیش نویس قطعنامه شورای امنیت شاهد اعمال نظرات یک سویه آمریکایی ها هستیم که آنها می‌خواهند فشار تحریمها بر ایران را کمافی سابق داشته باشند و لحن آنها در تهیه این پیش نویس دوستانه و مانند مجموعه کشورهایی که مایل به حل مشکل بوده اند نبود.

ایران پس از تصویب قطعنامه بیانیه می دهد

سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای روز دوشنبه در گفت و گو با بخش اخبار نیمروزی صدا و سیما قطعنامه ای که امروز در شورای امنیت سازمان ملل در مورد لغو تحریم های ایران به رای گذاشته می شود را در تاریخ شورای امنیت ملل متحد « منحصر به فرد» توصیف کرد و گفت: این قطعنامه نزدیک به 170 صفحه ای دارای ویژگی های مهمی است که همراهم نامه کشورهای 1+5 به شورای امنیت ارائه شده است.

عراقچی گفت: یکی از مهمترین ویژگی های این قطعنامه این است که برخلاف 6 قطعنامه قبلی شورای امنیت ذیل فصل 7 منشور سازمان ملل متحد نیست و دیگر فعالیت های صلح آمیز ایران به عنوان تهدیدی جهانی قلمداد نخواهد شد.

وی افزود: این قطعنامه به بند 25 منشور سازمان ملل و چند پاراگراف آن به بند 41 اشاره دارد. کلیت آن تحت فصل 41 منشور سازمان ملل نخواهد بود و دیگر فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران به عنوان یک تهدید قلمداد نخواهد شد و این یک تحول اساسی است.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای در پاسخ به سوالی مبنی بر این که شورای عالی امنیت ملی و مجلس در بررسی این قطعنامه دارای چه اختیاراتی هستند، گفت: درباره این که هر کدام از این دو نهاد تا چه حدی و سطحی وارد این قضیه می شوند باید تصمیم گیری شود و من نمی توانم اظهارنظری کنم.

بیانیه وزارت خارجه پس از تصویب قطعنامه ۲۲۳۱

جمهوری اسلامی ایران پس از تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در تأیید برجام، بیانیه‌ای صادر کرد. متن بیانیه به این شرح است:

1- جمهوری اسلامی ایران دانش و فناوری، از جمله فناوری صلح آمیز هسته‌ای ایران را به عنوان میراث مشترک بشریت قلمداد می نماید.

در عین حال، بر اساس مبانی محکم ایدئولوژیک، راهبردی و بین المللی، سلاح های کشتار جمعی و به ویژه سلاح های هسته ای را به طور مطلق به عنوان سلاح هایی منسوخ، غیر انسانی و مضر برای صلح و امنیت بین المللی، مردود می داند.

با الهام از آموزه های متعالی اسلامی و بر مبنای اندیشه ها و سیره بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی،حضرت امام خمینی (ره)، و فتوای تاریخی رهبر انقلاب اسلامی،حضرت آیت الله خامنه ای، که کلیه سلاح های کشتار جمعی، به ویژه سلاح های هسته ای را در فقه اسلامی حرام اعلام نموده اند، جمهوری اسلامی ایران اعلام می دارد که سیاست همیشگی اش منع اکتساب، تولید، انباشت یا استفاده از سلاح های هسته ای می باشد.

2- جمهوری اسلامی ایران ضرورت امحاءکامل سلاح های هسته ای را،به عنوان یک ضرورت امنیت بین المللی و یک تکلیف منطبق بر معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) مورد تاکید قرار می دهد.

جمهوری اسلامی ایران مصمم است به طور فعال در کلیه تلاش های بین المللی حقوقی و دیپلماتیک برای نجات بشریت از خطرسلاح های هسته ای و اشاعه آنها، از جمله از طریق ایجاد مناطق عاری از سلاح های هسته ای به ویژه در خاورمیانه، مشارکت نماید.

فابیوس و موگرینی در راه تهران

وزیر امور خارجه فرانسه روز سه‌شنبه گفت هفته آینده برای دیدار با مقامات ایرانی به تهران سفر می‌کند.

بر اساس این گزارش، «لوران فابیوس» وزیر امور خارجه فرانسه امروز در گفت‌وگو با شبکه رادیویی «فرانس اینتر» از سفر خود به ایران طی هفته آینده خبر داد و اعلام کرد که در این سفر با «حسن روحانی» رئیس‌جمهور کشورمان دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

وی در گفت‌وگو با فرانس اینتر اظهار داشت: «من هفته آینده به ایران سفر خواهم کرد. محمدجواد ظریف همتای ایرانی من از من برای سفر به ایران دعوت کرده است. وی پیشتر نیز مرا به ایران دعوت کرده بود اما من نیامده بودم ولی اکنون همه شرایط برای این سفر مهیاست. من به تنهایی به عنوان مقام مسئولی سیاسی به تهران سفر خواهم کرد و هیچ هیأت اقتصادی اعم از رؤسای شرکت‌های فرانسوی در این سفر همراه من نخواهند بود اما نمایندگان اتحادیه کارفرمایان فرانسوی (Medef) به نوبه خود در ماه سپتامبر به ایران سفر خواهند کرد.»

فابیوس افزود: «این کاملا عادیست که پس از حصول توافق تاریخی اخیر، فرانسه و ایران بتوانند روابط  عادی خود را از سر بگیرند.این توافق بازار جدیدی را خواهد گشود که فرانسویان پیشتر در آن حضور گسترده‌ای داشتند. من طی این سفر درباره تمام موضوعات گفت‌وگو خواهم کرد.»

بنابر اعلام منابع نزدیک به وزیر امور خارجه فرانسه، سفر فابیوس به ایران طی روز 29 ژوئیه جاری (7 مردادماه) صورت خواهد گرفت.

علاوه براین، «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه (دیروز) اعلام کرد قصد دارد برای حمایت از گام اولیه «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) به تهران سفر کند.

حمایت از تروریست ها ریشه اصلی ادامه بحران در منطقه است

استفان دی میستورا ، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه ، ظهر امروز با دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و درخصوص آخرین تحولات سوریه و تلاش های سازمان ملل برای یافتن راه حل های سیاسی حل بحران در آن کشور رایزنی کرد.

در این دیدار وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تأکید بر یافتن راه حل های سیاسی برای حل بحران سوریه، حمایت از تروریست ها را ریشه اصلی ادامه بحران و افراطی گری در منطقه خواند که منجر به بی ثباتی و فاجعه انسانی در کشورهای بحران زده شده است.

نماینده سازمان ملل در امور سوریه هم در این دیدار ضمن تأکید بر نقش و اهمیت جمهوری اسلامی ایران در منطقه گفت : دنبال یک راه حل سیاسی جدید برای بحران سوریه هستیم تا بتواند به حل و فصل مسالمت آمیز و دمکراتیک این بحران کمک کند که در این زمینه نقش جمهوری اسلامی ایران در کمک به این روند بسیار سازنده و کمک کننده خواهد بود .

امنیت ملی خود را با هیچ چیزی معامله نمی کنیم

علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب سه شنبه شب در برنامه گفت وگوی ویژه خبری با موضوع «بررسی تصویب توافق هسته ای ایران در شورای امنیت سازمان ملل» افزود: حفظ تمامیت ارضی کشور از اصول اولیه ماست و مردم ایران پیش از این ثابت کرده اند که نمی گذارند یک وجب از خاک کشور کم شود. 

ولایتی، یکی از نقاط قوت توافق وین را خارج نشدن هیچ کدام از مواد غنی سازی شده از کشور - چه به صورت قرصی که درون میله های سوخت قرار می گیرد و چه به شکل های دیگر- بیان کرد.

وی درباره هیات مذاکره کننده کشورمان نیز گفت: «دوستان ما هر آنچه را که می توانستند در طول مذاکرات انجام دادند اما توافق، دو طرف دارد و طبیعی است که توافق نقاط قوت و ضعفی در خود خواهد داشت؛ لذا اگر می توانستیم همه سانتریفیوژهایمان را داشته باشیم، خوب بود اما تا آنجا که توانستند تلاش کردند 6 هزار سانتریفیوژ بماند.»

ولایتی افزود: با توجه به شرایط موجود و در مقایسه با آنچه که در سال 1382 انجام شد که حتی اجازه داشتن سه سانتریفیوژ نیز به ما نمی دادند، پیشرفت بسیار خوبی بود. 

ولایتی ادامه داد: «اگر می شد در فوردو تحقیقات هسته ای ادامه پیدا کند و یا آنچه که در فوردو انجام شده، می ماند و برخی به نطنز منتقل نمی شد، خوب بود زیرا این نقل و انتقالات ضایعاتی دارد که این جزء زیان های ما خواهد بود.»

کاخ سفید: هدف ما از بازرسی، جاسوسی است

در حالی که هنوز یک هفته از جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 در شهر وین اتریش نگذشته، کاخ سفید می‌گوید یکی از حسن‌های بازرسی از ایران، افزایش اطلاعات در مورد اهداف احتمالی و بالا رفتن دقت به هنگام اقدام نظامی در ایران خواهد بود. ارنست ادامه داد: «نکته کلیدی این است که (پس از توافق) گزینه نظامی تقویت هم می‌شود، چراکه طی این سال‌ها ما جزئیات بیشتری از برنامه هسته‌ای ایران جمع‌آوری خواهیم کرد.»وی افزود: «بنابراین، زمانی که وقت تصمیم‌گیری فرماندهان نظامی آمریکا و اسرائیل در مورد هدف‌گیری می‌رسد، به دلیل اطلاعاتی که طی این سال‌ها به لطف رژیم بازرسی‌ها جمع‌آوری کرده‌ایم، آن تصمیمات به طرز چشم‌گیری مبتنی بر اطلاعات بوده و توانمندی‌های ما ارتقا یافته‌اند.»

ادامه جنگ نفتی عربستان سعودی با ایران

پس از اعلام جمع بندی مذاکرات هسته ای توسط ایران و گروه پنج بعلاوه یک ، واکنش ها به نتایج توسط قدرتهای جهانی و رقبای منطقه ای ایران همچنان ادامه دارد.علاوه بر خشم عجیب و نگرانی قابل توجه مقامات رژیم غاصب قدس از این توافق احتمالی ، عربستان سعودی اعلام کرده است که از کنش های ایران در منطقه رضایت ندارد و با قدرت با آن برخورد خواهد کرد. وزیر امور خارجه عربستان سعودی ( که سفیر سابق این کشور در آمریکا است )به صورت علنی از توافق هسته ای ایران با قدرت های بزرگ استقبال نکرد و حتی اعلام کرد که عربستان سعودی آماده مقابله با ایران در صورت مداخله در امور منطقه است. عادل جبیر در دیدار با جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده ، بر ضرورت بازرسی و نظارت دقیق برنامه هسته ای ایران و بازگشت فوری تحریم ها در صورت تخلف ایران از تعهدات خود مطابق با توافق جامع تاکید کرد. اما جبیر بعد از دیدار با جان کری در حضور خبرنگاران گفت: «اگر ایران بخواهد در منطقه مشکل ایجاد کند ما با قاطعیت با آن برخورد خواهیم کرد.»

استراتژی آشکار سازی و مقابله راهبردی؛ رویکرد رهبر انقلاب

بیانات مهم رهبر انقلاب در خطبه های عید نماز فطر در مصلی تهران حاوی نکات راهبردی و بسیار مهمی است که حاکی از عمق راهبردی تفکر ایشان در مقابله با جبهه سلطه و رسانه های آنان است:

یک. تشکر رهبر بصیر انقلاب اسلامی از تیم مذاکره کننده ، رئیس جمهور و وزیر محترم امور خارجه در کنار تاکید چندباره مبنی بر اینکه متن نهایی توفق در مجاری قانونی «چه تصویب بشود و چه تصویب نشود»نشان از اعتماد ایشان به تیم مذاکره کننده و وزیر خارجه است.تیم ایرانی ، بر خلاف تیم آمریکایی از اختیار تام برخوردار بوده است و حداقل گزارش دهی به مرکز را داشته است.(به دلیل اعتماد نظام و رهبری به تیم )این در حالی است که تیم آمریکایی حداقل یکبار با ویدئو کنفرانس به اوباما گزارش داده است ( جدای از گزارشهای مکرر به اسرائیل و عربستان سعودی) و همان تماس تصویری هم دبه آمریکایی ها را به دنبال داشت.

دو. فرمایشات مکرر و چندباره رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه متن نهایی توافق چه «تصویب بشود و چه نشود» نشان داد نگاه ایشان به مجاری قانونی از جمله مجلس شورای اسلامی به هیچ عنوان یک نگاه تشریفاتی نیست و برخلاف برخی دیدگاه ها در داخل کشور که معتقدند بعد از انجام مذاکرات توسط ایران و 1+5 دیگر مجلس و شورای عالی امنیت ملی نمی توانند دخل و تصرف و تغییری در محتوای مذاکرات به نفع ایران انجام دهند، رهبر انقلاب کاملا خلاف این دیگاه معتقدند مجاری قانونی در جمهوری اسلامی ایران نیز مانند کنگره امریکا دارای اختیار کافی برای جرح و تعدیل متن نهایی و حتی عدم تصویب آن هستند.به این ترتیب ایشان صریحا اعلام کردند که امکان تصویب بخشی از متن جمع بندی ، یا رد شدن توافق در مجاری قانونی ایران وجود دارد.همانطوری که کنگره و سنا ایران را تهدید می کنند که ممکن است توافق در کنگره و سنا رد شود ، ایشان هم تهدید می کنند که ممکن است این توافق در محجاری قانونی ایران ، تایید نشود.

شرط و شروط وزیر آلمانی برای گسترش روابط برلین – تهران

زیگمار گابریل وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم آلمان در راس هیاتی بلندپایه به تهران سفر کرده و در این سفر با مقامات ارشد دولتی ایران دیدار کرده است. در این سفر علاوه بر وی مدیران ارشد ده‌ها شرکت آلمانی به عنوان نخستین هیأت بلندپایه اروپایی بعد از جمع بندی مذاکرات هسته ای در وین وارد تهران شده اند. وی در یادداشتی در نشریه بیلد گفته است که به رسمیت شناخته شدن اسرائیل از سوی ایران،‌ شرط روابط پایدار و خوب تهران-برلین است. به نوشته خبرگزاری فرانسه،‌ وی در این رابطه گفته است: «حق اسرائیل برای بقا، دیگر نباید زیر سوال رود. روابط واقعا مستحکم و باثبات،‌ تنها زمانی شکل می‌گیرد که سیاستگذاران ایرانی، به این مسئله اذعان کنند. من در سفرم (به ایران) به دفعات بر این موضوع تصریح خواهم کرد.»

سخنان بی اساس و گستاخانه وی نشان می دهد که آلمان و سایر دولتهای غربی به دنبال کسب رضایت اسرائیل هستند و روابط با ایران ، تحت تاثیر لابی جهانی صهیونیسم در این کشورها قرار دارد.بعنوان مثال آلمان در مورد خسارات جنگ جهانی دوم ، هر ساله مبلغ زیادی را بعنوان غرامت به دولت اسرائیل پرداخت می کند.همه این غرامت ها به دلیل دروغی بزرگ به نام هولوکاست صورت می گیرد که جمهوری اسلامی ایران با دلیل آن را رد کرده است.تقریبا تمامی راه آهن ها و بندر های اسراییل را دولت آلمان بابت غرامت هولوکاست احداث کرده است. بسیاری از شهر ها و شهرک های صهیونیستی و واحد های مسکونی آن بابت غرامت هولوکاست توسط دولت آلمان احداث شده است.شمار زیادی از کشتی های تجاری و نظامی آلمان به نفع اسراییل بابت هولوکاست مصادره شد.هواپیما های باقی مانده آلمان از جنگ جهانی دوم تقریبا همگی به نفع اسراییل مصادره شد.زیردریایی هایی نیز همین سرنوشت را داشتند.

پایان پیام/

 

کد خبر 474401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha