به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، روایت جهانگیری از بابک زنجانی دوم، توضیح زنگنه در حضور اژهای، استقرار سازمان بازرسی کل کشور در مترو تهران، ارائه ۱۱ هزار ساعت آموزش ویژه قضات دادسراها و دادگاه های نظامی از سرتیترهای مهم اخبار حوزه قضایی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را رد گزارش زیر بخوانید:
وصول یک هزار و 250 اظهارنامه اختراع در خردادماه امسال توسط مرکز مالکیت معنوی
در خردادماه امسال تعداد یک هزار و 211 اظهارنامه اختراع ایرانی و 36 اظهارنامه اختراع خارجی توسط مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور پذیرش شد. از این تعداد اظهارنامه تعداد 255 اختراع توسط مخترعین ایرانی و 11 اختراع توسط مخترعین خارجی به ثبت رسیده است.
بر پایه همین گزارش در همین بازه زمانی تعداد اظهارنامه های واصله علایم تجاری برای متقاضیان ایرانی چهار هزار و 892 اظهارنامه بوده که از این تعداد 920 علامت به ثبت رسیده و از 430 اظهارنامه علایم تجاری خارجی نیز 58 علامت به ثبت رسیده است.
لازم به ذکر است طی همین مدت از تعداد یک هزار و 82 اظهارنامه ثبت طرح صنعتی توسط متقاضیان ایرانی 227 طرح در مرکز مالکیت معنوی این سازمان به ثبت رسیده است.
شمار قربانیان سیل و طوفان به 13 نفر رسید/ تعیین هویت 10 جسد
به گزارش اداره كل روابط عمومي و امور بينالملل سازمان پزشكي قانوني كشور، در حادثه طوفان و سيل 28 تيرماه اجساد 7 تن از هموطنان در استان تهران و 6 تن ديگر در استان البرز به پزشکی قانونی این دو اداره کل ارجاع شده اند.
بر اساس این گزارش پس از انتقال اين اجساد به پزشكي قانوني كار شناسايي و تعيين هويت آنان آغاز و تا كنون 5 نفر از قربانيان استان تهران و 5 نفر از قربانيان استان البرز شناسايي شدهاند.
برگزاری دومین دوره آموزش اخلاق حرفه ای و سازمانی در دادگستری تهران
دومین دوره آموزش اخلاق حرفه ای در دادگستری استان تهران برگزار شد . درراستای تحقق منویات حضرت آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه ، مبنی بر ضرورت رعایت اخلاق حرفه ای در کنار اخلاق شرعی این دوره کلاس آموزشی برگزارشد .
این دوره به همت معاونت فرهنگی دادگستری استان تهران ویژه متصدیان امور دفتری و بایگانی با بهره گیری از محضر اساتید برجسته این فن ، در محل سالن ولایت واقع در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) برگزار شد.
روایت جهانگیری از بابک زنجانی دوم/ توضیح زنگنه در حضور اژهای
اسحاق جهانگیری در جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، طرح جامع پیشگیری از بروز مطالبات معوق بانکی را گامی عملی در جهت مبارزه با وقوع تخلفات اقتصادی دانست و گفت: در این طرح جهت گیری ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به سمت از بین بردن زمینه های ایجاد تخلفات است و تلاش دارد در کنار مبارزه با مفاسد، گام هایی عملی در راستای پیشگیری بردارد.
وی با بیان اینکه در طرح جامع پیشگیری از بروز مطالبات معوق بانکی، دلایل ایجاد مطالبات شناسایی و راهکارهای مناسب برای پیشگیری از آن طراحی شده، از بانک مرکزی و دستگاههای ذیربط خواست تا جلسه آتی ستاد، این طرح را مورد بررسی قرار دهند و به ارزیابی مدت زمان لازم و بودجه مورد نیاز برای تکمیل و اجرای این طرح بپردازند.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سوء استفاده های اقتصادی منجر به اتلاف منابع ملی و به هدر رفتن بیت المال می شود، خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی اشخاص که در این گونه پرونده ها دست دارند، با اعتماد به نفس و از موضع طلبکاری صحبت می کنند تا خود را بیگناه جلوه دهند که لازم است ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با حساسیت بیشتر بر این پرونده ها تمرکز کرده و این موارد را به طور ویژه پیگیری کند.
جهانگیری با اشاره به گزارش وزیر نفت در این جلسه، گفت: متاسفانه عده ای با بزرگنمایی و حاشیه سازی و طرح مطالبی تحت عنوان وجود بابک زنجانی دوم، سعی دارند تخلفات بابک زنجانی را کم اهمیت جلوه دهند و با سیاه نمایی، اقدامات شایسته قوه قضائیه در برخورد با تخلفات را نادیده بگیرند.
اطلاعیه سازمان قضایی نیروهای مسلح درباره تقاضای اعاده دادرسی
غلامرضا انصاری، معاون نظارت و بازرسی دیوان عالی کشور گفت: متقاضیان اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری از مراجعه مستقیم به دیوان عالی کشور خودداری کنند.
وی در خصوص ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری جدید افزود: قانونگذار در قانون جدید به مواردی که رییس قوه قضاییه رأی قطعی شده از هر یک از مراجع قضایی را خلاف شرع بین تشخیص دهد نگاه ویژه داشته است، چون با تجویز اعاده دادرسی پرونده جهت رسیدگی ماهیتی به دیوان عالی کشور ارسال می شود تا در شعبی خاص که توسط رییس قوه قضاییه برای این امر تخصیص می یابد رسیدگی و رای قطعی صادر شود.
وی گفت: به همین منظور با پیشنهاد رییس دیوان عالی کشور و صدور ابلاغ ویژه توسط رییس قوه قضاییه، فعلا چهار شعبه از شعب دیوان عالی به این امر اختصاص یافته است.
ارائه ۱۱ هزار ساعت آموزش ویژه قضات دادسراها و دادگاه های نظامی
جعفر صادق منش، با بیان این که به هنگام بودن و بهروز بودن دانش قضات برای رسیدگی صحیح به پروندهها، ضروری است، تصریح کرد: امروزه پیچیدگی پروندههایی که روی میز قضات قرار میگیرد به لحاظ پیچیدگی جرایمی که در جامعه رخ میدهد افزایش پیداکرده است.
وی افزود: سازمان قضایی نیروهای مسلح توجه خاصی به آموزشهای ضمن خدمت و افزایش اثربخشی آموزشهای اختصاصی قضات داشته و به منظور نیازسنجی و برنامهریزی آموزشی، گروه پژوهشهای قضایی ضمن بررسی و تعیین اولویتها و نیازهای آموزشی، جزوات آموزشی ویژه قضات تدوین کرده همچنین برنامهریزی لازم را برای برگزاری کارگاههای آموزشی به عملآورده است.
مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش سازمان قضایی نیروهای مسلح آشنایی قضات با قوانین جدید مجازات اسلامی و آئین دادرسی کیفری را از محورهای اصلی این دفتر در آموزش قضات برشمرد و افزود: با تصویب قانون جدید مجازات اسلامی در سال ۱۳۹۲ و قانون جدید آئین دادرسی کیفری و قانون آئین دادرسی جرایم نیروهای مسلح بهعنوان یکی از ملحقات آن در سال ۱۳۹۳ به دلیل ابهامها و نوآوریهای این قوانین، برنامهریزی متناسب برای آمادگی قضات در جهت اجرای هر چهبهتر این قوانین، ضروری به نظر میرسید.
استقرار سازمان بازرسی کل کشور در مترو تهران
هیأت بازرسی امور وزارت کشور و شهرداریها (گروه خدماتی و فنی شهرداری) از تاریخ اول تیرماه سال جاری تا ۳۱ مردادماه در شرکت راه آهن شهری تهران (مترو) مستقر بوده و شهروندان و کارکنان مترو تهران می توانند در مورد عملکرد و اقدامات این دستگاه اجرایی شکایت های خود را به هیات مستقر اعلام کرده یا به شماره ۱۳۶ و ۷۷۲۴۴۰۸۴ تماس بگیرند.
همچنین تیم بازرسی این سازمان از تاریخ یک تیرماه تا ۳۱ مرداد ماه در معاونت فنی و عمرانی شهرداری مستقر بوده و چنانچه کارکنان و شهروندان درخصوص عملکرد و اقدامات این دستگاه اجرایی شکایت یا اعلاماتی دارند میتوانند به هیأت بازرسی مستقر مراجعه و یا با شماره تلفن گویای ۱۳۶ و یا با شماره تلفن ۸۱۴۲۰۳۱۷ تماس حاصل فرمایند.
پایان پیام/
نظر شما