به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، مد ومدگرایی کلمه ای آشنا برای جوانان و کارشناسان است و این مهم پدیده ای است که اگر به ان به عنوان یک معضل اجتماعی نگاه کرد هنوز ریشه و یا راه مقابله با آن بدرستی مشخص نشده است.
گرایش به مد تنها خاص لباس نیست کیف و کفش، لاک ناخن و گوشی تلفن همراه و حتی رنگ مو نیز جزو مد بوده و در برخی موارد باید باهم هماهنگ باشد این امر در پسران اگر بیشتر از دختران نباشد کمتر از آنها نیست، پوشیدن کفشهایی با مارک های معروف، مدل موها و ریش های غربی و عجیب در پسران دارای جایگاه ویژه ای است که به اصطلاح نشان دهد آنها افرادی باکلاس، با شخصیت و ثرتمند هستند.
همه این موارد امروز در میان قشر جوان و نوجوان وجود دارد و در تمامی خیابان ها و معابر حتی شهرهای مذهبی به وضوح مشاهده می شود، مد و مدپرستی به اندازه ای گریبانگیر برخی افراد شده که فکر کار و تحصیل را از آنها گرفته است .
در این میان برخی جوانان بیشتر وقت خود را صرف دیدن برنامه های ماهواره ای می کنند تا ازمد روز که نشات گرفته از فرهنگ غرب می باشد عقب نمانند وبتوانند برای فردای خود مدل جدیدی در خیابان شهرعرضه کنند.
وجود برخی دختران با ظاهر و پوشش نا مناسب نشاندهنده این است که فرد نشانی از دین و گرایش به معنویت ندارد که این امرنه تنها معضلی برای جامعه است بلکه با آرمانهای انقلاب اسلامی منافات داشته و سبب بحران و انحرافات اخلاقی در جامعه می شود.
برخی دیگر نیز گرایش به مد را یک نیاز طبیعی عنوان می کنند و می گویند افراد به واسطه جوانی و سن خود به شکل خاصی موی خود را آرایش و لباس می پوشند و کسی نمی تواند با آنها برخورد کند.
حجت الاسلام یحیی جهانگیری سهرودی مبلغ بین المللی حوزه در این راستا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به این واقعیت که حد تغیییر ظاهر، رفتار و پوشاک و به تعبیری تغییر کنش های ظاهری مردم و جوانان که در همه جنبه ها نشان داده می شود را مدگرایی می گویند گفت: مدگرایی یک ظاهر نیست وقتی یک جوان لباس خاصی می پوشد در ظاهر یک اتفاق و در باطن تعلق خاطر به یک جریان فکری را دنبال می کند.
وی افزود: جوانان در دهه انقلاب با توجه به شخصیت آیت الله مطهری به عنوان یک چهره شاخص و طلبه قمی ، تعدادی از جوانان برای تحصیل به حوزه علمیه قم آمدند و یا از تیپ عینک ایشان الگو برداری می کردند .
حجت الاسلام سهرودی ادامه داد: متاسفانه جامعه به ظاهری تغییر کرده است که اگردر چنین وضعیتی بمانیم آسیب زا خواهد بود و باید بدانیم در پنهان خود یا ناخودآگاه این تغییر یک جریان فکری وجود دارد.
مدگرایی غربی جوانان نوعی گرایش فکری به گروه خاص است
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: آرایش پسران ، آویختن ابزارزینتی مانند گوشواره، آویز گردن و .... تعلق خاطر و گرایش فکری جوانان به یک گروه خاص را نشان می دهد.
وی اظهار داشت: تغییردر جامعه ما بسیارسیال وسرعت بالایی همراه با تنوع دارند مانند گذاشتن ریش بلند و پوشیدن ساپورت که مد جدیدی است که اتفاق افتاده و علاوه بردختران پسران را نیز درگیر کرده هرچند این رفتاربه صورت سیگنالی بوده و توسط جریان خاص مدیریت و جذب می شود.
حجت الاسلام سهرودی اذعان کرد: جوانها در حال حاضر هویت ثابت ندارند و این جزو بحرانهای ماست و باید این هویت را دریابیم چرا که در برخی موارد جوانان یک روز به تیپ جین، گاهی پارچه ای و ....علاقه مند می شوند.
مبلغ بین المللی حوزه یادآور شد: در گذشته تیپ، شخصیت وهویت افراد مشخص بود ولی امروز هویت ثابت نیست و ما تنها ظاهر را می بینیم چون در باطن اتفاق خاصی می افتد که در این حالت جامعه از هویت تابع رنج می برد.
وی خاطر نشان ساخت: چیزی که در غرب اتفاق افتاده است جوانان جهان اسلام را نیز تحت تاثیر قرار داده وجوانان را ترغیب به پیروی از مدگرایی غرب کرده است که بهترین دلیل آنها برندها ودرآمدهای بزرگ اقصادی در ورود لباس و پوشاک است، که صدا وسیما و اداره ارشاد باید در دادن مجوز برای تبلیغات چنین پوشاکی مدیریت داشته باشند چرا که این رسانه نقش مهم و اساسی در جذب و ترغیب جوانان به مد و برندهای غربی دارد.
حجت الاسلام سهروردی گفت: آنچه که امروز در جامعه خارج در باب ایران مد شده است پدیده بسیار زیاد بازار مصرفی است، اهمیت الگوهای رفتاری جوانان و فوتبالیست ها، سوپر استارها، خلا موقعیت شغلی مناسب، هویت نامشخص و ..لازمه ایجاد یک خلا در وجود فرد می شود که به بازار تولیدی غرب برای مطرح شدن روی آورده تا جایگاه کاذبی برای خود ایجاد کرده و خلا های درونی و ظاهری خود را پر کند.
جامعه باید زمینه دست یابی جوان به هویت ثابت را فراهم سازد
استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: حاکمیت و نظام اسلامی باید به جوانان هویت ثات بدهد که مهمترین امر در این راستا این است که جوانان را از خلاء کاذب هویتی رها سازیم و به انها هویت ثابت و واقعی بدهیم.
وی عنوان کرد: جامعه باید واقعیتهای رفتاری را برای جوانان بازگو کند ، طرد شدن جوانان از خانواده و زندگی کردن آنها به طور جداگانه و دور از خانواده نشان از بی موقعیتی و هویتی آنها داشته که نشان می دهد آنها از جامعه طرد شده و می خواهند با پیروی از این گونه رفتارها، خود را در جامعه مطرح کنند، کشیدن دکوری سیگار یکی از این گونه رفتارهای مطرح شدن در جامعه است که بدون هیچ هدفی صورت می گیرد.
حجت الاسلام سهروردی عنوان کرد: امروزه اغلب جوانان دارای دو بعد یکی پنهان شدن و دیگری دیده شدن هستند که به هر نحوی از جمله شرکت در فضاهای مجازی، گذاشتن عکس و تصویرخود در شبکه های مجازی از جمله فیس بوک و ...نشان از اقبال آنها برای مطرح شدن دارد که می خواهند به هر نحوی در جامعه دیده شوند.
مبلغ بین المللی حوزه با اشاره به اینکه جامعه باید جایی برای دیده شدن جوانان در نظر بگیرد گفت: جوانان نیز باید بدانند که مدگرایی آنها را موفق نخواهد کرد بلکه آنها را تقلید گر بار می آورد وباید بدانند که خودباوری و خویشتن داری آنها باید نسبت به فرهنگ خود آنها باشد .
پسران رغبت بیشتری در مدگرایی نسبت به دختران دارند
وی درادامه به رغبت بیشترپسران نسبت به دختران درمدگرایی اشاره کرد وافزود: مدگرایی دختران در گذشته نسبت به زمان حال بسیار بیشتر بود اما طی دو سال اخیر آقایان بیشتر در نخ تقلید گرایی و دنباله روی از مد هستند و این نشان می دهد که پسران بیشتر در معرض آسیبهای هویتی بوده و هستند.
جامعه باید مراقب پارامترهای بحرانی در خصوص جوانان باشد
حجت الاسلام جهانگیری سهروردی ادامه داد: وجود شغل دائم حتی با درامد کم برای بانوان در جامعه به انها اعتماد به نفس داده و برعکس نبود شغل مناسب با درآمد کافی برای پسران هویت اجتماعی آنها را تهدید کرده و در برخی موارد سبب طرد از خانواده شده که این امر تنوع طلبی و مد گرایی را در آنها تقویت کرده است.
استاد حوزه و دانشگاه در پایان با اشاره به اینکه پارامترهای بحرانی جامعه در حال تغییر می باشد گفت: جامعه باید از همان بدو ورود پسران به مدرسه زمینه اشتغال آنها را در آینده فراهم سازند چرا که اوضاع پسران و خلای پیش روی انها نسبت به دختران بسیار زیاد می باشد و حتی گاها ضریب ورود پسرها به دانشگاه نسبت به دختران بسیار کمتر است واین نشان می دهد پارامترهای بحرانی در جامعه در حال تغییر و رشد می باشد که باید به آنها توجه جدی بشود.
پایان پیام/
نظر شما