سیدعباس عراقچی عضو تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان در ابتدای این نشست خبری با بیان اینکه از ملت بزرگ و شریف ایران که در دو سال گذشته در مذاکرات هسته ای همراه و همدل ما بودند تشکر می کنیم افزود: ملت در دعاهای خودشان ما را فراموش نکردند به خصوص در ماه رمضان گذشته و همینطور حمایتهایی که از طرف قاطبه مردم و اقشار مختلف انجام شد.
وی ضمن قدردانی از حمایتهای مقام معظم رهبری از تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان و تعاریفی که نسبت به آنها داشتند گفت: ما واقعاً خودمان را شایسته و لایق این تعریف ها نمی دانیم و زبان غاصر است از این تشکر و آن چیزی که ما را در این کارزار سخت طولانی و نفس گیر دلگرم می کرد و انرژی می داد نفس گرم مقام معظم رهبری بود و حمایت و محبتی که نسبت به ما داشتند و البته راهنمایی ها ارشادها و اصولی که ترسیم کردند که برای ما راهنمای کار و معیار عمل بود و خوشحال هستیم که ایشان همواره در مذاکرات و بعد از آن اعتماد و محبت خودشان را نسبت به تیم مذاکره کننده هسته ای داشتند.
عراقچی در ادامه از همه خبرنگاران و اهالی رسانه که در طول دو سال مذاکره هسته ای همراه تیم مذاکره کننده بوده اند تشکر کرد و گفت: در این مدت شاهد فعالیت بسیار گسترده و فشرده خبرنگاران بودیم و این همکاری بین دیپلماسی و رسانه در یک مدت مذاکرات وین خودش را به خوبی نشان داد و از فضایی که خبرنگاران ایجاد کرده اند تا دیدگاه جامعه بین المللی و ایران نسبت به مذاکرات هسته ای و گروه 1+5 واقع بینانه باشد تشکر می کنم.
آمریکاییها نمی توانند محدودیتهای هسته ای را از ده سال افزایش دهند
عراقچی در پاسخ به اولین سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه اگر آمریکایی ها بخواهند محدودیتهای هسته ای ایران را از ده سال به 15 سالی که اخیرا اعلام کرده اند افزایش دهند ایران چه واکنشی خواهد داشت گفت: چنین چیزی امکان ندارد در قطعنامه شورای امنیت صادر شد کاملاً تاریخ خاتمه بررسی شورای امنیت کاملاً واضح است و جای ابهام ندارد و طول دوره بررسی شورای امنیت از نظر قطعنامه همان ده سال است و اگر بعد از ده سال بخواهند قطعنامه جدیدی ارایه دهند و یا موضوع بازگشت پذیری را مطرح کنند باید دوباره اقدام کنند.
وی افزود: این موضوع خواسته همیشگی آمریکاییها بوده و جمهوری اسلامی ایران همواره با آن مخالف بوده و هرگونه تاریخ خارج از ده سال را قبول ندارد.
تصویب سازوکار نظارت بر حسن اجرای توافق هسته ای
وی در ادامه راجع به سازوکارهای وزارت امور خارجه به منظور نظارت بر اجرای توافق هستهای توسط طرف مقابل و ضمانت های اجرایی موجود گفت: بحث اجرای توافق قطعاً امر مهمی است و جدیت دارد و دولت و وزارت امور خارجه در مورد نظارت و چگونگی اجرای آن قطعاً سازوکاری خواهد اندیشید در داخل وزارت خارجه نیز قطعاً ما سازوکاری خواهیم اندیشید و پیگیر آن خواهیم بود.
اعتراض ایران نسبت به اظهارات مقامات امریکایی برای افزایش زمان محدودیتها
عراقچی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری از سوی خبرنگاران مبنی بر اینکه ایران اعلام کرده نسبت به قطعنامه شورای امنیت اعتراضهایی داشته این اعتراضها مربوط به کدام بندها بوده و اگر در ادامه هم شاهد این بدعهدی ها باشیم چه تدابیری در این زمینه خواهد اندیشید عنوان کرد: اظهارات طرف مقابل همانگونه که رهبری از آن به عنوان رجزخوانی یاد کردهاند مقداریش طبیعی است و مورد انتظار هست که طرفهای مذاکراتی ادعاهایی را مطرح کنند که بتواند فضای داخلی شان را کنترل کنند و ما صحبتهایی که انجام می شود را در این راستا مدنظر داریم.
وی افزود: روال قانونی در کشورهای 1+5 باید بعد از توافق هسته ای طی شود و روال تصویب توافق در کنگره باید طی شود و گروههای مختلف می خواهند جلوی کار را بگیرند و طبیعی است که اظهاراتی در این مورد بشنویم اما انچه که از نظر ما مهم است این است که توافقی که صورت گرفته و قطعنامه ای که صادر شده از نظر دوره زمانی کاملاً مشخص است و همه طرفها باید آن را اجرا کنند و اگر اظهاراتی غیر از این مطرح شود ما قطعاً اعتراض خواهیم کرد.
عراقچی همچنین تاکید کرد: ما در واکنش به اظهارات مقامات امریکایی مبنی براینکه باید محدودیتهای هسته ای ایران از ده سال به 15 سال افزایش یابد اعتراض های خودمان را اعلام کرده ایم گفت: در این زمینه هم به مقامات امریکایی و هم مقامات کشورهای 1+5 اعلام کرده ایم که طبق توافقات انجام شده محدودیت ده ساله است اگرچه فی نفسه این است که اظهارات آنها ارزش خاصی ندارد.
وی ادامه داد: ما در بقیه موارد به دقت تعهدات طرف مقابل را رصد خواهیم کرد و هرگونه تخلف طرف مقابل را جدی خواهیم گرفت.
مشخص نیست اگر توافق هسته ای به وسیله پارلمان ها رد شود تکلیف چه خواهد بود
معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دیگر خبرنگاران راجع به اینکه کنگره آمریکا حق وتوی توافق هسته ای را دارد اما در ایران چرا حق وتو برای این توافق وجود ندارد گفت: همانطور که شما گفتید در ایران هیچ نهاد یا فردی توان وتوی توافق هسته ای را ندارد اما هیچ نهاد یا فردی هم نمی تواند تصمیمات و مصوبات مجلس شورای اسلامی را وتو کند و اگر مجلس محترم تصمیمی درخصوص اجرای توافق هسته ای بگیرد ما ملزم به اجرای آن خواهیم بود و قطعاً موارد مربوط به امنیت ملی کشور را مدنظر داریم در این مرحله ما و هیچکدام از کشورهای 1+5 قادر به تغییر مفاد توافق را نداریم و آنچه که مطرح است تایید یا رد توافق هسته ای است و باید ببینیم نتیجه چه می شود و نمی دانیم اینکه اگر رد شود دوباره به نقطه مذاکرات برمی گردیم یا نه.
وی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص فرآیند عادی سازی پرونده ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی اظهار داشت: قطعا وقتی که موضوعات توافق به سرانجام برسد شورای حکام هم پرونده ایران را خارج می کند. چرا که طبق توافق بعد از طول دوره توافق پرونده ایران عادی شده و برخورد شورای حکام با ایران مانند اعضای دیگر عضو ان.پی.تی و کشورهای فاقد سلاح هسته ای خواهند بود. بنابراین عادی شدن پرونده در آژانس و شورای حکام بعد از طی دوره توافق خواهد بود.
انتظار نداریم سیاست آمریکا نسبت به ایران عوض شود
معاون وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری درخصوص اظهارات اخیر اوباما درباره مسایل منطقه ای اظهار داشت: هیچ گاه انتظار تغییر سیاست آمریکا در خصوص ایران پس از توافق را بجز در موضوع هسته ای نداشته و نداریم و طرف مقابل هم نباید انتظار تغییر مواضع ما غیر از موارد توافق هسته ای را داشته باشد.
عراقچی ادامه داد: توافق به معنای این نیست که سیاست های ما نسبت به نظام سلطه و سیاست خصمانه آمریکا و حمایت از دوستان منطقه ای تغییر کرده باشد. اگر این سیاست تلقی به حمایت از تروریسم شود برداشت ناصواب و اتهاماتی است که همچون گذشته به ایران وارد می شود که از نظر ما اعتبار ندارد.
وی اضافه کرد: انتظاری از طرف مقابل نداشتیم. حل و فصل موضوع هسته ای و رسیدن به توافق تنها مدیریت یکی از موضوعات ایران و آمریکاست و به معنای عادی شدن روابط دو کشور نیست و سایر موضوعات تحت تاثیر آن قرار نمی گیرد. ادامه سیاست خارجی جمهوری اسلامی طبق روال گذشته خواهد بود.
عراقچی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص رویکرد ایران به کشورهای همسایه و آذربایجان در دوران پس از تحریم و استفاده از ظرفیت های این کشور گفت: حتما پس از تحریم شاهد دوران جدیدی در همکاری های اقتصادی ایران و بقیه این کشورها خواهیم بود، طبیعی است کشورهای همسایه و کشورهایی که در مسیر ترانزیتی ما هستند از جایگاه ویژه ای برخوردارند.
وی با اشاره به علقه های تاریخی و فرهنگی و نزدیکی دو کشور ایران و آذربایجان گفت: آذربایجان به دلیل قرار گرفتن در موقعیت خاص ایران و اروپا می تواند نقش مهمی ایفا کند و حتما در همکاری های آتی اقتصادی ایران، همسایگان و آذربایجان جایگاه ویژه خواهند داشت.
جزئیات نظارت بر پارچینمعاون وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری پیرامون وضعیت پارچین و نحوه اجرای پروتکل الحاقی و همچنین تفاهم جداگانه ایران با آژانس گفت: درباره موضوعات مربوط به گذشته که به غلط به پی.ام.دی مشهور است، تفاهم جدیدی بین ایران و آژانس در روز توافق وین بین آقای صالحی و آمانو امضا شد و نقشه راهی برای حل و فصل موضوع پیش بینی شد.
به گفته عراقچی دو سال قبل چارچوبی برای توافق بین آقای صالحی و آمانو پیش بینی شده بود که در قالب آن توافق، نقشه راه جدیدی امضا شد و بر اساس همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و آژانس برای حل موضوعات گذشته گسترش می یابد و امیدواریم در فرصت کوتاهی حل و فصل شود.
وی با بیان این که پروتکل الحاقی مربوط به آینده است و ما به طور داوطلبانه شروع به اجرای آن می کنیم، گفت: البته از زمانی که به روز اجرا برسیم در قالب پروتکل الحاقی دسترسی های لازم به آژانس داده خواهد شد و دسترسی به مراکز غیرهسته ای در چارچوب های استانداردهای بین المللی و پروتکل الحاقی خواهد بود.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده درباره بازرسی از پارچین نیز گفت: درباره پارچین نقشه راه جدیدی بین آژانس بین المللی انرژ ی اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران و ترتیبات برای حل فصل موضوعات گذشته چیده شده است به نحوی که رضایت آژانس به دست آید و مدیرکل آژانس بتواند گزارش نهایی خود را برای جمع بندی موضوعات مربوط به گذشته ارایه دهد.
عراقچی خاطر نشان کرد: اطیمنان دارم می توان موضوع پی.ام. دی را به شکل معقولی با رعایت نگرانی های هر دو طرف حل و فصل کرد.
دارایی های بلوکه شده ایران فعلا براساس توافق ژنو آزاد می شود
عراقچی در ادامه و در خصوص نحوه آزاد شدن دارایی های بلوکه شده ایران اظهار داشت: این مساله یکی از بندهای روشن توافق است و احتیاج به ساز و کار ویژه ای ندارد، بعد از برداشته شدن تحریم ها این اموال آزاد شده و در دسترس صاحبان آن ها قرار می گیرد و هر پولی که متعلق به جمهوری اسلامی ایران باشد، آزاد و قابل بهره برداری خواهد بود.
وی در عین حال گفت: تا قبل از اجرایی شدن توافق که احتمالا بین چهار تا 6 ماه طول می کشد، توافق ژنو کماکان پابرجاست و آزاد شدن ماهانه 700 میلیون دلار از دارایی های ایران در دستور کار قرار دارد.
خرید S۳۰۰ محدود نیست
عضو ارشد تیم مذاکره کننده درباره خرید سامانه S300 از روسیه نیز گفت: سلاح هایی که فروش آن ها به ایران مشمول محدودیت می شود هفت قلم است، اقلام دفاعی از جمله S300 شامل آن ها نیست، روسیه هم اعلام کرده است.
عراقچی خاطرنشان کرد: خرید این سامانه خارج از حوزه صلاحیت قطعنامه اخیر شورای امنیت است.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده درباره محدودیت های تسلیحاتی قطعنامه شورای امنیت گفت: تحریم های تسلیحاتی و موشکی از قبل وجود داشته که آخرین آن، قطعنامه 1929 بود. این تحریم ها در قطعنامه جدید به محدودیت تبدیل و نسبت به گذشته بسیار کم رنگ تر شده است.
عراقچی افزود: قطعنامه فعلی بدون اشاره به بند 41 فقط از ایران درخواست می کند که این فعالیت ها را برای موشک هایی که برای حمل کلاهک هسته ای طراحی شده است، انجام ندهد.
وی با تاکید بر این که هیچ یک از موشک های جمهوری اسلامی ایران برای حمل کلاهک اتمی طراحی نشده است، تاکید کرد: از این رو کل سامانه موشکی ایران خارج ازموضوع قطعنامه خواهد بود.
معاون وزیر امور خارجه درباره سفر وزیر امور خارجه فرانسه به ایران نیز گفت: بعد از توافق ژنو شاهد موج سفر مقامات اروپایی به ایران بودیم، بعد از توافق وین نیز موج سفر مقامات اروپایی به ایران شروع شده است.عراقچی افزود: اولین سفر معاون صدر اعظم آلمان بود و پس از آن سفر خانم موگرینی را در هفته آینده و فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه را خواهیم داشت.
وی با بیان این که سفرهای دیگری نیز در دستور کار است، ادامه داد: توافق وین راه را برای همکاری های اقتصادی با ایران برای بسیاری از کشورهایی که به خاطر تحریم ها از همکاری با ایران محروم شده بودند، باز خواهد کرد.
این مقام دستگاه دیپلماسی درباره ادامه روابط ایران با چین و روسیه پس از توافق گفت: روابط ایران با روسیه و چین بسیار مهم، سازنده، مثبت و رو به جلو و دارای ابعاد راهبردی زیاد است.
عراقچی اظهار کرد: بعد از اجرای توافق، روابط ما با این کشورها بیشتر خواهد شد و شاهد روابط گسترده تر و بهتری خواهیم بود.
وی از نقش سازنده این دو کشور در طول مذاکرات نیز تشکر کرد.
سوال دیگری که از معاون وزیر خارجه پرسیده شد، مربوط به آینده روابط ایران و ترکیه بود که عراقچی گفت: روابط ایران با ترکیه مستحکم، قدیمی و گسترده است، دارای ابعاد اقتصادی، سیاسی، تاریخی، فرهنگی و اعتقادی است و روابط دو کشور با قوت ادامه خواهد یافت.وی با تاکید بر وجود اختلاف نظر در برخی موارد منطقه ای، افزود: این اختلاف وجود دارد و در برخی مسایل جدی است اما به معنی این نیست که روابط دو کشور از مسیر خود خارج شده باشد.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده تاکید کرد: اطمینان دارم پس از توافق وین این همکاری ها گسترده تر و بیشتر خواهد شد، ترکیه همانند آذربایجان بین ایران و اروپاست و نقش مهمی را در گسترش روابط تجاری ایران و اروپا ایفا خواهد کرد.
عراقچی تصریح کرد: در طول دوران گذشته تحریم، روابط اقتصادی رو به جلویی با ترکیه داشتیم و این روابط ادامه خواهد یافت؛ در عین حال اختلافاتی که در برخی مسایل منطقه داریم قابل کتمان نیست، در برخی موارد بسیار جدی است و نظرات خود را به طور مستمر به مقامات ترکیه منتقل کرده و خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: فکر می کنم کلان روابط ایران با ترکیه بسیار گسترده تر و بهتر از گذشته خواهد بود.
نقض توافق برای آمریکا تبعات دارد
معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی که اگر رییس جمهوری آینده آمریکا، توقف تحریم های کنگره را امضا نکند چه پیش خواهد آمد، گفت: آمریکا متعهد شده است که رییس جمهوری قوانین تحریمی کنگره را اجرا نکند و به این عدم اجرا ادامه دهد تا زمانی که توافق پابرجاست.
عراقچی افزود: در توافق آمده است که مرتب این را ادامه دهد تا توافق پابرجاست، اگر هر رییس جمهوری در آینده این عمل را انجام ندهد، توافق را نقض کرده که تبعات خود را خواهد داشت.
وی اضافه کرد: ما به ساز و کاری که تعیین کردیم رجوع خواهیم کرد و اگر نظرمان تامین نشود، توافق لغو خواهد شد.
بسته شدن پرونده ایران در آژانس تا 15 دسامبرمعاون وزیر امورخارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص همکاری های ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی برای پایان دادن به موضوعات گذشته اظهارداشت: برای حل و فصل مسایل گذشته بین ایران و آژانس منتظر طی مراحل قانونی توافق نیستیم.
در بخشی از توافق قید شده است که ایران و آژانس با یکدیگر همکاری می کنند.
عراقچی با بیان این که نقشه راه همکاری ایران و آژانس کاملا روشن است و اعلام عمومی هم شده، اظهارداشت: تا آخر ماه جولای، آژانس بین المللی انرژی اتمی فرصت دارد در مورد 11 سوال مدنظر خود مستندات کافی را ارایه دهد. بعد از آن ایران یک ماه فرصت دارد تا به این ابهامات و سوالات پاسخ دهد. فرصت دیگری این بار برای ارزیابی مستندات داده می شود و در نقشه راه ذکر شده است که این فرصت در 15 اکتبر تمام می شود.
وی ادامه داد: دبیر کل آژانس گزارش نهایی خود را در این زمینه 15 دسامبر تقدیم شورای حکام می کند و زمانی که گزارش مدیرکل در 15 دسامبر به شورای حکام ارایه شود، 1+5 قطعنامه ای با هدف بستن موضوع ارایه خواهد داد.
به گفته معاون وزیر امور خارجه تا پایان 2015 موضوع پی.ام. دی و ابهامات آن بسته خواهد شد ولی این نقشه راه باید با برنامه اجرایی شدن توافق، هماهنگ شود تا انجام اقدامات ما براساس انطباق با نقشه راه و اطمینان از این باشد که این نقشه در مسیر معقولی پیش خواهد رفت.
محدودیت موشکی ذیل ماده 41 منشورملل متحد نیست
این مقام دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که پرونده ایران چه زمانی از ذیل فصل 7 منشور ملل متحد خارج شده و عادی می شود گفت: با قطعنامه ای که دو روز گذشته صادر شد، ایران از ذیل فصل 7 منشور ملل متحد خارج شد.
عراقچی ادامه داد: اگر قطعنامه های قبلی شورای امنیت به خصوص قطعنامه هایی که به تحریم می پردازد را ملاحظه کنید، می بینید که در آخرین بند بخش مقدماتی قید می کند که این قطعنامه تحت ماده 41 صادر می شود و شورای امنیت در ابتدای کار تصریح می کند که براساس ماده 41 عمل می کند که این روال در 6 قطعنامه قبلی در مورد پرونده هسته ای ایران وجود داشته است.
وی اضافه کرد: در مقدمه قطعنامه جدید شورای امنیت قید شده است که این قطعنامه طبق ماده 25 به یک ماده عمومی اقدام می شود و کشورها باید به تصمیم شورای امنیت عمل کنند و به ماده 41 اشاره ای ندارد.
معاون وزیر امورخارجه افزود: در 10 بند اجرایی به طور مشخص به ماده 41 اشاره می کند که بین 8 تا 9 مورد آن مربوط به لغو تحریم های گذشته است، برای این که لغو تحریم های گذشته را الزام آور کند.
به گفته عراقچی یکی از موارد مربوط به ماده 41 محدودیت های تسلیحاتی است و در مورد محدودیت های موشکی هم اشاره ای به ماده 41 نشده است اما کلیت قطعنامه تحت ماده 41 نیست.
ایران اولین کشور توسعه یافته ای است که شورای امنیت به آن مجوز غنی سازی داده
معاون وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: وقتی موضوعی ذیل فصل 7 و ماده 41 بررسی می شود یعنی تهدید علیه صلح و امنیت بین المللی است. تفاوتی که الان وجود دارد این است که شورای امنیت موضوع پرونده هسته ای ایران را تهدید علیه صلح و امنیت بین الملل نمی داند و در بند 7 مقدماتی هم از عبارت تغییر بنیادین در روابط ایران و شورا استفاده کرده و کشورها را تشویق به همکاری هسته ای با ایران می کند.
عراقچی خاطرنشان کرد: دوستانی که به مواردی همچون بازگشت پذیری تحریم ها اشاره می کنند تصویری کلان را نگاه کنند، در قطعنامه های قبلی شورای امنیت پرونده هسته ای ایران را به منزله تهدید شناسایی کرده بود و تصریح می کرد که غنی سازی آب سنگین اراک و فردو تعطیل شود یا ایران حق فعالیت موشکی را ندارد همه این مجازات ها الان کنار گذاشته شده است و غنی سازی ایران تهدید نیست.
وی ادامه داد: ایران می تواند غنی سازی را ادامه دهد، آب سنگین اراک و فردو هم به فعالیت خود ادامه دهد ضمن این که تحریم ها را هم برمی دارند و این دستاوردی بزرگ برای ملت ایران و 10 سال مقاومت در مقابل تهدید و تحریم است.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای یادآور شد: شورای امنیت آنچه را که براساس ذیل فصل 7 ایران را از آن محروم کرده بود همان را به ایران می دهد و تحریم ها را هم برمی دارد و چنین امری در تاریخ شورای امنیت بی سابقه است که غنی سازی در یک کشور در حال توسعه را پذیرفته باشد و کشورهای دیگر هم به آن کمک کنند.
عراقچی در عین حال گفت: بالاخره طرف مقابل نمی خواهد خود را خلع سلاح کند و مسایلی همچون بازگشت پذیری را نگه می دارد که اگر ایران تخلف کرد وضعیت موجود را برگرداند البته ما هیچ وقت قصد تخلف نداشتیم.
وی یادآور شد: کسانی که قطعنامه ها را بررسی می کنند تصویر کلان را ببینند و این دستاورد بزرگ و نقاط ضعف آن را با هم ببینند.
عراقچی ادامه داد: بند 9 قطعنامه 1929 را با بند 3 ضمیمه قطعنامه حاضر مقایسه کنید که حتی ادبیات آن هم تفاوت دارد و در قطعنامه 1929 از عبارت «ایران نباید» استفاده می کند و اما در این قطعنامه از عبارت «می خواهد» استفاده کرده است، در قطعنامه 1929 همه موشک ها را قید کرده است اما در قطعنامه فعلی موشک هایی که برای حمل کلاهک هسته ای طراحی شده اند مدنظر قرار داده است.
به گفته وی علاوه بر این در قطعنامه 1929 همه کشورها موظفند با هر ابزاری از برنامه هسته ای ایران جلوگیری کنند و این یعنی مجوز اقدام نظامی. البته هیچ کسی جرات نکرد. این مجوز را امضا کند و مجوز هم نخواهد داشت اما در هر صورت باید تصویر کلان مدنظر قرار گیرد.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای اضافه کرد: در این صورت معلوم می شود که مقاومت 10 ساله مردم تحت رهبری داهیانه رهبر معظم انقلاب به چه نتایجی رسیده است البته در حاشیه آن نقاط ضعف را هم می توان بررسی کرد و برای آن تمهیداتی اندیشید اما نباید نتیجه مقاومت خودمان را با تعبیرات خاص، نگاه های غیرملی و فروملی خدشه دار کنیم.
پایان پیام/
نظر شما