به گزارش خبرگزاری شبستان، فرهنگ مالی از مهم ترین بخش های فرهنگ اقتصادی قرآن کریم و انفاق، مهم ترین رکن فرهنگ مالی است که آیات 261 تا 273 سوره بقره به این موضوع مهم پرداخته است. همه کارهای نیک مشمول قاعده پاداش ده برابر است اما انفاق چنان اهمیتی دارد که خداوند در آیه 261 حداقل پاداش هفتصد برابر را وعده داده است. شاید دلیل این وعده تاثیر زیادی است که انفاق در مسائل اجتماعی دارد. انفاق عملی عبادی است و در راه خدا بودن از شرایط قبولی آن است. معنای این سخن این است که گاهی انسان انفاق می کند اما نه در راه خدا. انفاق در راه خدا دو معنا دارد: نخست انفاق به نیت تقرب به خدا، دوم انفاق در راهی که خداوند امر کرده است.
پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: هر یک از شما در روز قیامت با پروردگارش سخن می گوید و میان او و خدا واسطه ای نیست. او روبروی خود را می نگرد و جز آنچه پیش فرستاده، چیزی نمی یابد و سپس سمت چپ خود را می نگرد، ناگاه دوزخ را می بیند. حتی با انفاق تکه ای خرما خود را از چنان صحنه ای نجات بدهید و اگر همان را هم نیافتید، با سخن پاک و معروف این را بکنید. (میزان الحکمه، ج 12، ص 338)
امام علی (ع) فرموده اند: انفاق مکن به این نیت که در قبال آن مقدار بیشتری در همین سرای دنیا به دست بیاوری. (بحارالانوار، ج 93، ص 144)
امام علی (ع) در سفارش به امام حسن (ع) نوشتند: بدان که تو راهی دور و دراز و پر از مشقت پیش رویت داری و در پیمون این راه از عمل پسندیده و زاد و توشه ای که آدمی را به مقصد برساند، بی نیاز نیستی. لذا بیش از توان خود بر پشت خود بار قرار مده تا سنگینی آن تو را وبال تو باشد و هر گاه نیازمندی را یافتی که توشه تو را تا روز قیامت بر دوش کشد، و در قیامت که به آن نیاز داری، آن را به تو تحویل دهد، وجود او را غنیمت بدان و بار خویش را بر دوش او قرار بده و تا جایی که می توانی بار خود را بر دوش او قرار بده؛ زیرا چه بسا که او را برای بار دیگر بجویی ولی آن را نیابی. همچنین نیز وجود کسی را که در زورگار توانگری تو از تو قرض بخواهد، غنیمت بدان تا در روز تنگدستی خودت (روز قیامت) آن را به تو پس بدهد. (نهج البلاغه، نامه 31)
پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: مال با صدقه کم نمی شود عطا کنید و نترسید. (بحارالانوار، ج 93، ص 131).
پیامبر اکرم (ص) فرموده اند: هر کس یک درهم در راه خدا بدهد، خداوند برایش هفتصد برابر پاداش می نویسد. (امالی طوسی، ص 183)
امیرمومنان علی (ع) می فرمایند: صدقه نزد خداوند زیاد می شود. (تحف العقول، ص 172)
امام صادق (ع) فرموده اند: صدقه دادن موجب ادای بدهی و برکت می شود.(کافی، ج4، ص 9)
*برگرفته از کتاب شرح موضوعی قرآن کریم، محمد علی دولت
پایان پیام/
نظر شما