ضرورت آسیب شناسی مدارس غیردولتی/ نظارت بیشتر مسئولان بر این  مدارس

خبرگزاری شبستان: آموزش و پرورش بايد بر عملکرد مدارس غیردولتی نظارت بيشتري داشته باشد تا شاهد رشد و بالندگی بیشتر این مدارس در فعالیت های مختلف آموزشی و ساماندهی وضعیت شهریه های این مدارس باشیم.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان،‌ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی (غیر انتفاعی) در سال 1367 با هدف جلب منابع مالی مردمی در آموزش و پرورش برای جبران محدودیت منابع مالی آموزش و پرورش که ناشی از افزایش جمعیت دانش آموزان، تورم ناشی از هشت سال جنگ تحمیلی و کاهش درآمد دولت بود تصویب شد.

 

این مدارس زیر نظر وزارت آموزش و پرورش، بر اساس هدفها و سیاستهای آن اما با مشارکت مالی مردم اداره می شود، از این مدارس تا چند سال قبل با عنوان 'غیر انتفاعی' یاد می شد اما بدلیل عدم تناسب آنها با کارکرد شان، عنوان آن به غیردولتی تغییر یافته است.

 

از زمان شکل گیری این نوع مدارس تاکنون مزایا و معایب بسیاری در پرونده آنها ثبت شده است که نوآوری و انعطاف پذیری، افزایش گزینه های انتخاب، افزایش رقابت و پاسخگویی نسبت به مراجعه کنندگان از محاسن این مدارس عنوان شده است.

 

در این حال برخی از مدارس غیردولتی در اقدامی خودسرانه با قراردادن خود در دسته بندی های ممتاز و با دریافت شهریه های سنگین و شرایط سخت از جمله معدل و یا گرفتن آزمون ورودی، در بازار آموزش کشور از یک سو به درآمد زایی های هنگفت توجه دارند و از سوی دیگر به نوعی بین دانش آموزان و مردم تفکیک و تمایز ایجاد می کنند.

 

این مدارس با این شیوه گزینش سعی دارند استعداد های برتر را جلب کنند و با این شیوه هم تبلیغ می کنند و هم با استفاده از دانش آموزان با استعداد به بازار گرمی می پردازند.

 

این مدارس در واقع دانش آموزان باهوش و یا نخبه را گلچین می کنند که همین امر موجب توزیع نامناسب دانش آموزان در سطح مدارس و پایین آمدن کیفیت دیگر مدارس بخصوص مدارس دولتی می شود.

 

برخی از این مدارس در گزینشهای خود بنوعی درصدد پی بردن به شغل و حرفه والدین دانش آموزان نیز هستند تا از این طریق در کنار شهریه های سنگین مبالغی دیگر را به بهانه های مختلف از آنها طلب کنند.

 

در این میان برخی خانواده ها نیز شرایط سخت ثبت نام دانش آموز در این مدارس را به پای کیفیت و سطح بالا بودن آنها می گذارند و از این سبک و سیاق گزینش ها و شهریه ها استقبال می کنند، این در حالیست که مدارس غیردولتی باید به واسطه برنامه های فوق العاده و کادر آموزشی مجرب و با تعداد کمتری دانش آموز نسبت به مدارس دولتی فعالیت کنند که این در بسیاری از موارد صحت ندارد.

 

خبرنگار شبستان به دنبال آسیب شناسی مدارس غیردولتی گفتگویی با والدین دانش آموزان داشته است.

 

یکی از والدین گفت: مدارس غیرانتفاعی از معلمان مجرب برخوردارهستند و افرادی که از نظر تمکن مالی خوبی بهره مندند در این مدارس ثبت نام می کنند.

 

وی افزود: در مدارس غیرانتفاعی از معلمان بازنشسته به کار گرفته می شود و قبولی دانش آموزان در اینگونه مدارس امری رایج شده است.

 

خانم مرادی یکی دیگر از والدین نیز خاطرنشان کرد: محل کلاس ها شباهتی به مدرسه ندارد و از خانه های بزرگ برای مدارس غیرانتفاعی استفاده می شود و دانش آموزان در زنگ تفریح جایی برای تفریح و استراحت ندارند و همچنین برای فعالیت های ورزشی از سالن های خارج از مدرسه استفاده  می کنند.

 

خانم پاکدل گفت: در سال های اخیر امکانات خوبی برای مدارس غیرانتفاعی گذاشته می شد و این در حالیست که امروزه امکانت مناسبی در مدارس غیردولتی برای دانش آموزان فراهم نمی شود.

 

وی با بیان اینکه در مدارس غیرانتفاعی از معلمان متخصص به کار می گیرند، افزود: توجه به استعدادهای خاص دانش آموزان و تعامل بهتر با خانواده ها و نخبه پروری از عوامل مهم این مدارس است.

 

استان همدان دارای 174 مدرسه غیردولتی است

سید هادی آبرومندی، مدیر مشارکت‌های مردمی آموزش و پرورش همدان به خبرنگار شبستان گفت: استان همدان  در حال حاضر داری 174 مدرسه غیر دولتی با بیش از 16 هزار دانش آموز می باشد.

 

وی افزود: یکی از اهداف اصلی مدارس غیردولتی چند نوبته بودن مدارس دولتی بود که این امر می توانست باری از دوش دولت بکاهد و از نظر کیفیت آموزشی بالاتر باشد.

 

وی تصریح کرد: امروزه هم مدارس غیردولتی به لحاظ کیفی بالاتر از مدارس دولتی هستند که دانش آموزان می توانند در اینگونه مدارس به اهداف علمی خود برسند.

 

وی در خصوص عدالت آموزشی مدارس غیرانتفاعی ، اظهار داشت: مدارس غیر دولتی وابسته به ارائه امکانات و مناطق مختلف شهریه ها متفاوت است و برخی از مدارس شهریه زیاد با عملکرد نا مناسب به دانش آموزان خدمات می دهند.

 

مدیر مشارکت‌های مردمی آموزش و پرورش همدان گفت: همچنین در صورت اعتراض والدین از امکانات مدارس غیردولتی می توانند به آموزش و پرورش مراجعه و شکایات خود را تنظیم کنند.

 

وی با بیان اینکه نیروهای استخدامی در مدارس غیردولتی کارگاه آموزشی فرا می گیرند،  ابراز داشت: نیروهای انسانی پس از تائید گزینش به مدرسه ها اعزام می شوند و کارگاه های آموزشی می بیند و به طوری که خود افراد به دنبال آموزش می باشند.

 

وی گفت: کلاس های فوق برنامه این مدارس  در راستای تقویت درسی دانش آموزان  و برنامه های فرهنگی اعم از بازدید کتابخانه و تئاتر و فعالیت های ورزشی انجام می شود.

 

آبرومندی در خصوص نظارت برمدارس غیردولتی، خاطرنشان کرد: نظارت برطرق مختلف انجام می شود و این مهم برعهده مسئول آموزشی آموزش و پرورش می باشد و همچنین نظارت برفعالیت های پرورشی برعهده معاون پرورشی است.

 

 مدیر مشارکت‌های مردمی آموزش و پرورش همدان تصریح کرد: خانه های مسکونی را به عنوان مدرسه اجاره می کنند و این در حالیست که هر منزل مسکونی قابل استیجار برای مدارس غیردولتی نیستند و همچنین دارای یکسری استانداردها از سوی اداره کل نوسازی می باشند.

 

 

وی افزود: دانش آموزان پایین شهر به عدم تمکن مالی نمی توانند در مدارس غیردولتی ثبت نام کنند و افرادی که دارای تمکن مالی هستند در اینگونه مدارس مراجعه می کنند و این خود موجب تراکم کم، فضای باز آموزشی و سرویس دهی بهتر به مدارس دولتی می شود.  

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 473987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha