خبرگزاری شبستان-مازندران؛
مقام معظم رهبری (دامت برکاته) با افق دید وسیع و الهی خود، درباره مسائل مختلف در جلسه ها، منویاتی مدبرانه و حکیمانه را مطرح می کنند که با تحقق به این تاکیدها، جامعه به پیشرفت در عرصه های مختلف نائل می شود.
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای همایش ملی «تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه» 19آذر92بنده همچنان معتقدم کشور ما کشور هفتاد و پنج میلیونی نیست؛ کشور ما کشور صد و پنجاه میلیونی [است]؛ حالا ما دستِکم را گرفتیم گفتیم صد و پنجاه میلیون؛ بیشتر هم میشود گفت. قطعاً این کشور با این سطح وسیع، با این تنوّع آبوهوایی، با این امکانات فراوان زیرزمینی، با این استعداد بالقوّهی علمی که در این کشور وجود دارد، میتواند یک کشور پرجمعیّتی باشد و انشاءالله خودش هم این جمعیّت را اداره کند؛ یعنی همچنان که ما فکر میکنیم که اگر چهار پنج بچّه افتاد روی دوش یک خانواده وضع زندگیشان چگونه خواهد شد، فکر این را هم بکنید که این چهار پنج بچّه وقتی بزرگ شدند و کاری پیدا کردند و شغلی پیدا کردند چه کمکی میتوانند به پیشرفت کشور بکنند؛ یعنی این را هم باید فکر کرد...
تاکید بر ازدواج و به ویژه ازدواج آسان و افزایش جمعیت ایران بارها توسط ایشان مطرح شد نظیر ملاقات دانشجویان با ایشان در اواخر ماه مبارک رمضان اما اهتمام بیشتر و نگاه جدی به این سخنان ارزشمند، ضروری و واجب است.
عوامل متعددی بر ازدواج و میزان باروری تاثیر گذار است که می طلبد مسئولان و مدیران استان ها، به این عوامل عنایت بیشتری داشته باشند و با اتخاذ راهکارهایی مشکلات را مرتفع سازند.
حجت الاسلام یزدان جهاندار لاشکی، امام جمعه کجور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: افزایش جمعیت، تاکید دینی و اسلامی به شمار می آید که در قرآن و روایات بر ازدیاد نسل و ازدواج آسان حتی با وجود فقر، سفارش شده است و با عمل به این مهم، مردم بیشتر قرآن و کلام معصومین(علیهم السلام) را می خوانند.
وی اظهار کرد: در آیه 32 سوره نور آمده که باید مجردان شما از زن و مرد، ازدواج کنند حتی فقیر باشند چرا که خدا از فضل و کرم خود، آنها را بی نیاز می سازد.
حجت الاسلام جهاندار ادامه داد: جوانی به خدمت حضرت محمد(صلی الله علیه و آله وسلم) رفت و گفت که فقیر هستم برای رفع این مشکل، چاره ای بیندیشید که آن حضرت، سه بار به ازدواج تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه اعتقاد به اسلام و قرآن موجب افزایش علم و معرفت می شود، بیان کرد: خانواده های مذهبی در امر ازدواج، سخت گیری چندانی ندارند و تعداد فرزندان این خانواده ها نیز بیشتر است چرا که اعتقاد به اسلام دارند.
حجت الاسلام جهاندار ابراز کرد: پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) به امت خود در فردای قیامت مباهات می کند حتی اگر فرزندی را سهوا و به غیر عمد، سقط شده باشد و این امر با فرهنگ سازی از طریق افزایش معرفت مردم به قرآن و عمل به این کتاب الهی، میسر می شود.
وی گفت: ماهواره و فضای مجازی، سبک زندگی غیر دینی، غرب و سکولار را تبلیغ می کند بنابراین مهم ترین آفت، ماهواره و دشمنان بر ازدواج و به ویژه ازدواج سفید بدون عقد رسمی و در کنار هم بودن دختر و پسر زیر یک سقف خانه است.
حجت الاسلام جهاندار با اشاره به شكست سياست تك فرزندي در جهان و همچنين فرزند كم، بيان كرد: جمعيت كهنسال، مولد و نيروي كار نيستند بلكه نيروي مصرفي محسوب مي شوند و هزينه بر به شمار مي آيند.
حجت الاسلام جهاندار افزود: يكي ديگر از پيامدهاي تك فرزندي از لحاظ جمعیت وازدواج، عدم تناسب بین دختر و پسر است كه تعداد دخترها کم و پسر زیاد می شود نظير كشور چین كه پسرها بیشتر هستند و سیاست تک فرزندی که حدود سه دهه در اين كشور، اجرا مي شد به شکست منتهي شد.
وي با بيان اينكه كشور چين، سياست تک فرزندی را کنار گذاشته است، تصريح كرد: نیروی جوان یک ظرفیت و پتانسیل بسیار قوی محسوب مي شود زيرا در همه زمینه ها نیاز به نیروي جوان و كارآمد داریم.
حجت الاسلام جهاندار افزود: موفقيت در رشته هاي ورزشي همچون والیبال بخاطر جمعیت جوان جامعه است و جمعیت کم ومسن بر آن تاثیرمنفي دارد.
وي با اشاره به اينكه جمعیت حرف اول را در هر كشوري می زند، گفت: ايران از لحاظ جمعیت و وسعت شانزدهمین کشور دنیا است و کشور چین كه یک قطب صنعتی و قدرت جهانی به شمار مي آيد.
حجت الاسلام جهاندار اظهار كرد: به فرموده امام خميني (رضوان الله تعالي عليه) جمعیت ایران تا زمان حیات ايشان قابليت افزايش تا 100 میلیون نفر را داشت و مقام معظم رهبری(دامت بركاته) نيز تا 160 میلیون جمعيت ايران را قابل افزايش پيش بيني نموده است.
وي بيان كرد: سیاست های دشمنان این است که جمعیت در کشورهای اسلامی چه از لحاظ کمی و کیفي کاسته شود كه در جنگ غزه یک سوم کشته ها، کودکان بودند و كودكان، نیروی کار و ثروت بالقوه محسوب مي شوند كه در غزه اكنون از هر سه كودك، يكي و در کرانه باختری رود اردن از هر چهار فرزند، يكي جان مي دهند.
حجت الاسلام جهاندار ابراز كرد: اين كودكان در محاصره رژیم صهیونیستی هستند و از لحاظ برق، آب و مسائل پزشکی در مضيقه هستند.
وي گفت: در كشورهای آفریقایی هم همین طور است و در سیاست کلان استکبار و استثمار قرار دارند و با به راه انداختن فتنه داعش در دنیا و كشورهايي نظير سوریه، عراق و... تا كنون بالغ بر دو میلیون و 200 هزار نفر در خاورمیانه در اثر جنگ ها فتنه ها و ترورها کشته شدند که اکثریت قریب به آنها، مسلمان بودند.
حجت الاسلام جهاندار ادامه داد: اين امر نقشه استعمار را نشان می دهد و هلوکاست واقعی رخ داده است و محمد قذافي، رهبر سابق ليبي یک جمله به فلسطینی ها گفت فرزندانتان را زیاد کنید که از این بمب اتم برای اسرائیل خطرناک تر است.
وي با اشاره به اينكه تاکید اسلام بر ازدیاد نسل و ازدواج آنان بخاطر آثار فراوان مادي و معنوی، دنیوی و اخروی، فردی و اجتماعی است، اظهار كرد: کیفیت مهم است اما همیشه کیفیت از دل کمیت بوجود می آید نظير آزمون های استخدامی ادارات كه شهر داراي جمعیت بیشتر، آمار قبولیش افزايش مي يابد چرا كه کیفیت از کمیت بیرون می آید.
حجت الاسلام جهاندار افزود: در مسائل هوا، فضا، ورزش و اقتصادی نيز به اينگونه است زيرا شادابي و سرزندگی با وجود جوانان ميسر مي شود و ایران از این موهبت برخوردار است اما سال های اخیر کارشناسان زنگ خطر و هشدار را به صدا در آورند.
وي درباره اينكه ادارات باید چه تدابیری برای همسران شاغل اتخاذ كنند، افزود: اتخاذ سیاست گزاری هاي کلان و فراهم آوردن امکانات از تدابير انتقال همسران شاغل توسط مسئولان بايد باشد.
حجت الاسلام جهاندار با اشاره به آيه 33 سوره احزاب كه زن در خانه خود بماند و همچنين سخن حضرت امام علی(عليه السلام) كه جهاد زن، همسرداری، پرورش فرزندان صالح، ثواب شهيد را دارد، بيان كرد: بعضی از مشاغل مانند مامائی و پرستاری نياز به زنان شاغل دارد اما در بعضي مشاغل چندان ضروری نیست مگر اینکه زن سرپرست خانوار باشد یا درآمد همسرش کفاف زندگی او را ندهد.
وي ابراز كرد: وضع زندگی تعدادي از زنان شاغل خوب است و سرپرست خانوار نیستند اما بخاطر استقلال مالی، كم نياوردن پیش شوهر و خانواده شوهري و همچنين منزلت اجتماعی به اشتغال، تمايل نشان مي دهند.
حجت الاسلام جهاندار با اشاره به اينكه زن ها، روحيه نرم و لطیف دارند، افزود: بعضی از افراد شاغل که حضورشان در جامعه براي كسب درآمد نيست اگر خوب بچه داري کنند، سود بیشتري می برند و فرزندانشان به اعتياد و بزهكاري روي نمي آورند.
وي بيان كرد: سیاست گزاري حکومت و دولت ها بر این باشد تا جایی که امکان دارد حضور زنان در فعاليت هاي دور از منزل زیاد نشود و قوانین راحتی باشد كه در منطقه خود خدمت کند و به فرزند و همسران خود بپردازد.
حجت الاسلام جهاندار ابراز كرد: طبق آمارهاي استان مازندران هم بحث فرزندآوری نرخ پایین دارد از طرف مقابل آمار طلاق بالا دختران و پسران مجرد زیاد شده که زنگ خطر را برای همه به صدا در آورده است.
وي تصريح كرد: بیکاری در این استان زياد است و اين ديار علاوه بر صنعتی نبودن و کشاورزی غير علمي، عليرغم سعي و تلاش دولت ها، جايگاه اصلي خود را پيدا نكرده است.
حجت الاسلام جهاندار افزود: بیکاری مشکل اول استان مازندران و با وجود توریستی بودن استان، زیرساخت های توریستی برای جاذبه های گردشگري و اشتغال بوجود آید تا شاهد ازدياد نسل باشيم.
پایان پیام/
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما