شناسایی بیش از 5 هزار هنرمند صنایع‌ دستی در گیلان

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: تا کنون بیش از پنج هزار و 200 هنرمند در گیلان شناسایی و برای آنها کارت صنعتگری صادر شده است.

امید عزیزی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از فعالیت 97 کارگاه صنایع ‌دستی به صورت جمعی در سطح استان خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: صنایع‌دستی باید به گونه‌ای تولید شود که تنها برای تزئین مورد استفاده قرار نگیرد بلکه کاربردی شود.


عزیزی افزود: صنایع‌دستی گیلان نشانه فرهنگ مردم استان و حاصل تلاش‌های بی‌دریغ و دلسوزانه نسل‌های گذشته است که باید برای حفظ و احیای رشته‌های مختلف و متنوع از هیچ کوششی دریغ نکنیم.

 

وی، هنرهای‌سنتی و صنایع‌دستی را از برجسته‌ترین مظاهر فرهنگی ملت‌ها دانست و بیان داشت: کشورهای دارای تمدن کهن همواره از روی محصولات و آثار به‌ جا مانده از هنرهای‌سنتی و صنایع‌دستی ادوار گذشته خود مورد سنجش قرار می‌گیرند.

 

عزیزی با اشاره به اینکه امروزه در کاوش‌های باستان‌شناسی، ابنیه و اشیایی که از گذشته‌های دور کشف می‌شوند به عنوان ابنیه و اشیای تاریخی یاد می‌شود، اظهار داشت: این اشیای تاریخی در روزگاران قدیم به دست توانمند هنرمندان و صنعتگران هنرهای‌سنتی و صنایع‌دستی خلق شده‌اند و بر اثر گذشت زمان ارزش تاریخی یافته‌اند.

 

وی تصریح کرد: تمام محصولات و آثاری که سالیان دراز توسط گذشتگان تولید شده و امروز به دست ما رسیده، علاوه بر بهره‌مندی از ارزش‌های هنری، حاوی معانی و مفاهیم فرهنگی عمیق و با ارزشی است که پژوهشگران با مطالعات همه جانبه بر روی آن‌ها، محتوای عظیمی را از گذشتگان به نسل کنونی ما ارائه می‌دهند.

 

مدیرکل میراث‌فرهنگی گیلان با بیان اینکه ایران دارای تمدن کهن و گرانسنگی است، خاطرنشان کرد: ظرفیت گیلان در این زمینه بسیار زیاد است ولی برآیند کار در حوزه صنایع دستی چشمگیر نیست بنابراین باید تلاش شود تا نقاط ضعف در حوزه صنایع‌دستی که بر اثر آسیب‌شناسی کارشناسان مشخص شده است، به نقطه قوت تبدیل شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 47339

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha