به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ پیمان سعادت، مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار وزارت امور خارجه در همایش تغییرات آب و هوایی، روند جهانی و ملی که با حضور مسئولان کشوری و استانی در محل سالن بصیرت دانشگاه پیام نور بجنورد برگزار شد، با اشاره به متکی بودن اقتصاد کشورمان به تولید و صادرات سوخت های فسیلی، گفت: در این صورت اگر صادرات ما محدود شود بی شک معیشت ما ضربه خواهد خورد.
وی افزود: در این میان اگر بهینه سازی مصرف انرژی را در دستور کار خود قرار دهیم و سهم انرژی پاک در اقتصاد افزایش نیابد و از متکی بودن صرف تولید به سوخت های فسیلی در نیاید دچار مشکل خواهیم شد.
سعادت متذکر شد: اگر اقتصاد کم کربن را شروع نکنیم در سال 2030 اقتصاد کشور از این رژیم حقوقی به شدت صدمه می بیند.
وی تصریح کرد: در این میان ممکن است مشمول تحریم دوم در جامعه بین المللی به واسطه رژیم حقوقی که در حال انجام است شویم.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: ما موظف به هشدار هستیم چرا که اگر امروز هشدار ندهیم مدیون نسل های بعدی خواهیم شد.
وی با تاکید بر اینکه موضوع تغییرات آب و هوا موضوع صرف محیط ریست نیست، اظهار داشت: این مساله موضوعی چند وجهی است که دارای جوانب متعدد است.
وی با بیان اینکه حق بشر برای تنفس هوای پاک باید محقق شود، گفت: کشور باید به صورت متوازن به موضوع تغییرات اب و هوا بپردازد و به ان توجه بیش از پیش داشته باشد.
سعادت با بیان اینکه افزایش دما در روی زمین آثار مخرب بسیار زیادی در پی داشته و دارد، اظهار داشت: کشورها و جامعه بین المللی به ویژه در قبال پدیده های جهانی متمایل به همکاری هستند.
وی متذکر شد: ما به حقوق بین الملل نیاز داریم تا همکاری بین آحاد جامعه و کشورها از نظم و قاعده و شکل مناسبی برخوردار باشد.
مطهری، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی نیز در این همایش با اشاره به اینکه هم اکنون محیط زیست در وضعیت مناسبی قرار ندارد، اظهار داشت: محیط زیست کشور بیمار است و باید مورد پیگیری قرار گیرد.
وی خواستار افزایس اقدامات ملی و استانی و عزم ملی شد تا از بروز چالش های محیط زیست جلوگیری شود.
پایان پیام/
نظر شما