خبرگزاری شبستان: قرآن کریم چراغی نورانی است که با وجود گذشت ده ها قرن از نزول آن هنوز مسیر حق طلبان را در طول تاریخ روشن کرده و در آینده همچنین خواهد بود، در این کتاب آسمانی آینده ای روشن به بشریت نوید داده شده است که با سیطره دین حق و البته توسط امام حق(عج) و یاران صالحش بر تمام جهان محقق می شود.
در این سلسله مباحث مهمترین آیه های قرآنی که درباره معارف مهدویت است از سوره های قرآنی استخراج و به نکته های هر کدام پرداخته می شود. همچنین در کنار هر آیه یکی از روایات صادره از معصومین متناسب با آن آیه نیز مطرح می شود.
تفسیر این آیات از سوی پژوهشگران و محققان مرکز تخصصی مهدویت برای علاقه مندان تدوین شده است.
وَالْعَصْرِ ﴿۱﴾ إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِي خُسْرٍ ﴿۲﴾ إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ ﴿۳﴾
سوگند به عصر [غلبه حق بر باطل] (۱) كه واقعا انسان دستخوش زيان است (۲)مگر كسانى كه گرويده و كارهاى شايسته كرده و همديگر را به حق سفارش و به شكيبايى توصيه كردهاند (۳)
مفضل بن عمر گوید: از اما صادق(ع) از معنای قول خدای تعالی که می فرماید: و العصر، ان الانسان لفی خسر، پرسیدم. گفت: (العصر) عصر خروج قائم (ع) است. ان الانسان لفی خسر یعنی دشمنان ما. الا الذین آمنوا یعنی به آیات ما ائمه، و عملوا الصالحات یعنی همراهی با برادران و تواصوا بالحق یعنی به امامت، و تواصوا بالصبر یعنی در دوران فترت (غیبت امام).
پیام ها
1- انسان از هر سو در خسارت است. (ان الانسان لفی خسر)
2- تنها راه جلوگیری از خسارت ایمان و عمل است. (آمنوا و عملوا الصالحات)
3- ایمان و عمل صالح و پذیرش حق و شکیبایی بهره گیری درست از سرمایه های وجودی خویش است.
4- به فکر خود بودن کافی نیست مومن در فکر رشد و تعالی دیگران است. (تواصوا بالحق)
5- اقامه حق به استقامت نیاز دارد. (تواصوا بالحق و تواصوا بالصبر)
6- جامعه زمانی اصلاح می شود که همه مردم در امر به معروف و نهی از منکر شرکت داشته باشند همه پند دهنده و همه پند پذیرند (و تواصوا بالحق) کلمه تواصوا بر کار طرفینی دلالت دارد.
پایان پیام/
نظر شما