ماه رمضان تمرین استمرار حضور در مسجد بود

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام حاتم پوری با اشاره به رونق و پویایی مضاعف مساجد در طول ماه مبارک رمضان گفت: این ماه در واقع تمرینی بود برای استمرار حضور در مسجد که می تواند با ممارست در طول سال تبدیل به یک عادت حسنه شود.

حجت الاسلام حاتم پوری، امام جماعت مسجد علی بن الحسین(ع) بلوار ابوذر در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه رسیدن به سعادت واقعی نیازمند آن است که انسان مراحلی را طی کند، اظهار کرد: اصلی به نام «مرابطه» است برای کسانی که می خواهند به سعادت برسند که خود شامل چهار مرحله می شود.

 

وی ادامه داد: اولین اصل «مشارطه» است که انسان با خود از همان اول صبح که از خواب بر می خیزد شرط کند که چه کارهایی را انجا دهد و یا چه کارهایی را انجام ندهد، در واقع در این اصل انسان برای خود یک سری بایدها و نبایدها را تنظیم می کند که در طول روز چگونه رفتاری داشته باشد و چه طور عمل کند.

 

حجت الاسلام حاتم پوری گفت: اصل دوم مراقبه، یعنی فرد تلاش کند در طول روز آنچه که با خود شرط و به آن عمل کرده بود را محافظت کند، اما اصل سوم  «محاسبه» است، یعنی حساب کتاب آنچه که در طول روز داشته است، شب با خود تدبر کند که امروز چه کردم، چه طور باید رفتار می کردم. بعد از این مراحل معاتبت، یا انتقاد از خویش است که به میان می آید.

 

امام جماعت مسجد «علی بن الحسین» بلوار ابوذر تصریح کرد: ما نفسی به نام نفس ملامت گر داریم، اگر انسان با توجه به این مراحل که عنوان شد توانست بر اساس این دیدگاه ها و رویکردها عمل کند که هیچ اما اگر نتوانست خود را ملامت می کند. حال این رویه در ماه رمضان هم وجود دارد، یعنی اصل اول(مشارطه) می تواند در ماه رمضان از سوی فرد کلید بخورد، بعد در طول سال مراقبه نسبت به آنچه که در ماه رمضان داشته است و محاسبه به معنای نسبت حساب و کتاب اینکه در سال آینده فرد چگونه برخوردی داشته باشد.

 

وی با اشاره به تاثیر ماه مبارک رمضان در تقویت روحیه معنوی مردم و جایگاه مسجد گفت: البته حضور مردم در مساجد در ماه رمضان به نسبت سایر ایام سال رونق مضاعفی دارد اما ادامه این روند نیازمند برنامه ریزی در مساجد است. اگر مساجد در طول ماه مبارک مملو از حضور مردم بود و به ویژه در طول شب های قدر این حضور دوچندان می شد باید به گونه ای برنامه ای ریزی کنیم که این روند ادامه دار باشد.

 

حجت الاسلام حاتم پوری ادامه داد: اهمیت و جایگاه حضور در مسجد به اندازه ای است که روایات متعددی درباره این امر وجود دارد. در روایت داریم که اقامه نماز در مسجد مانع از عذاب قبر است و از غصه ها و حسرت هایی که انسان در عالم برزخ دارد این است که چرا از مسجد استفاده نکرده است و حضور کمرنگی را در مسجد داشته است.

 

وی افزود: روایات این چنینی بسیار به انسان کمک می کند که انسان حضور خود را در مسجد استمرار دهد، این استمرار حضور در مسجد اهمیت بالایی دارد. هرکسی طبق فرموده امام صادق(علیه السلام) سهمی از اسلام و دین دارد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 473023

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha