به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، 10 نفر از جانبازان قطع نخاع کرمانی در اقدامی قابل تحسین، جمعی از معلولین بهزیستی را به ضیافت افطاری که در درمانگاه ایثارگران تدارک دیدند، دعوت کردند.
امان الله دارابی فرد، هماهنگ کننده این برنامه که از جانبازان 70 درصد است و در ادامه عملیات کربلای 5 دچار ضایعه نخاعی شده است؛ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: معلولین بهزیستی از جنس خود ما هستند و با توجه به محدودیت جسمی که دارند حضورشان در جمع جانبازان باعث تقویت روحیه آنان است و این جمع صمیمی، قطعاً در روحیه آنان تأثیر مثبت دارد.
وی ادامه داد: همین درمانگاه ایثارگران در ابتدا برای جانبازان قطع قطع نخاع بود اما بعدها پیشنهاد دادیم عمومی شود تا غیرجانبازان هم از امکانات فیزیوتراپی آن استفاده کنند.
دارابی فرد با بیان اینکه از برگزاری این مراسم به هیچ وجه قصد تبلیغ نداریم و هیچ هزینه ای نیز از بنیاد شهید برای این ضیافت افطاری دریافت نکردیم؛ افزود: در صورت رضایت بخش بودن این برنامه در آینده این ارتباط ادامه خواهد داشت و برنامه های فرهنگی و اردویی مشترک جانبازان و معلولین بهزیستی را مد نظر داریم.
وی افزود: معلولین مثل خود ما هستند با این تفاوت که ما می دانستیم که معلول می شویم و داوطلب شدیم اما آنها ناخواسته دچار شدند اما مسیر ما یکی است و همه به سوی خدا می رویم.
محمدرضا عوض بیگی، جوان 36 ساله ای که 18 سال پیش در یک درگیری مسلحانه در شیرینی سرا به عنوان صندوق دار مغازه هدف اصابت گلوله قرار گرفته و دچار ضایعه نخاعی شده است از حضورش در جمع جانبازان ابراز خرسندی می کند.
وی که چند ماه پس از این حادثه و چندین عمل جراحی حالا دیگر به وضعیت موجود عادت کرده می گوید: همه کارهایم را خودم انجام می دهم؛ با دوستان گردش و اردوهای خارج از استان می رویم و بیشتر وقت را در دفتر انجمن می گذرانیم.
عوض بیگی از اینکه فضاهای عمومی از جمله پارک ها برای افرادی که دچار ضایعه نخاعی هستند مناسب سازی نشده از مسئولین خواست تا به این مسائل بیشتر اهمیت دهند.
اینکه جانبازان چون در راه خدا، دچار نقص عضو شدند پاداش داده می شوند جای تردید ندارد اما سئوالی که ذهنم را به خودش مشغول کرده اینکه آیا معلولین نیز اجر داده می شوند؟ برای دریافت پاسخ این سئوال به سراغ محبوبه سلیمانی، کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث که موضوع پایان نامه وی "اخلاق رفتار با معلولین از دیدگاه آیات و روایت" است رفتم.
وی در در پاسخ به این پرسش به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: در روایاتی که داریم معلولین به شرطی که بر معلولیت خود صبر کنند اجر داده شده و بهشت را بر آنان واجب می شود.
سلیمانی با استفاده از روایات خاطرنشان کرد: معلولین آنقدر اجر داده می شوند که سایر بندگان با دیدن این ثواب، آروز می کنند کاش بدنشان با مقراض تکه تکه می شد و آنان از این اجر بهره مند می شدند.
وی با بیان روایتی از رسول اکرم صلی الله علیه وآله که " اهل بلا، درجاتی در آخرت دارند که به واسطه اعمال به این درجات نمی رسند" افزود: راضی بودن به رضای الهی و صبر بر معلولیت شرط بهره مندی از پاداش های اخروی است.
کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث با اشاره به اینکه این روایات، معلولین را برای پذیرش شرایط خود آماده می کند تا گوشه گیر نشوند؛ افزود: معلول با رنجی که به بدنش می رسد به بهشت می رود.
وی در ادامه به ماجرای دیدار یک ناشنوا با رسول اکرم اشاره کرد و گفت: این فرد ناشنوا روی تکه کاغذی به یگانگی خدا و نبوت پیامبر و.. شهادت می دهد و پیامبر هم می فرمایند روی تکه کاغذی برای او بشارت بهشت را بنویسید. این فرد با چنین حالتی به یگانگی خدا شهادت می دهد و نمی گوید چرا خدا با من چنین کرد. و این همان پذیرفتن شرایط است.
سلیمانی با اشاره به اینکه پیامبر فرمودند کسی که دو چشم خود را از دست بدهد و راضی به رضای خداوند باشد بهشت بر او واجب می شود.
وی بیان داشت: در روایت آمده هر کس به واسطه زبان، گوش، دست و... به او رنجی برسد و خدا را به آنچه به او رسیده شکرگذار باشد و پاداش آن را از خداوند بخواهد، خداوند بهشت را بر او واجب و دوزخ را حرام می کند.
پایان پیام/
گزارش از: طاهره بادامچی
عکس از : میثم احمدی
نظر شما