سید عبدالرضا تولیت، عضو کمیته عفاف و حجاب شهرستان کاشان، به مناسبت 21 تیرماه روز حجاب و عفاف به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: نامگذاری این روز برگرفته از یک واقعه تاریخی در سال 1314 است که دژخیمان رضاخان مردم معترض به کشف حجاب را در مسجد گوهرشاد به خاک و خون کشید.
وی، حجاب از منظر لغت را بر اساس تعریف استاد شهید مرتضی مطهری در یکی از کتبش را به معنای پوشیدن و به کار رفتن پرده و حاجب دانست و افزود: بر اساس این تعریف حجاب در هیچ موردی اصالتاً به معنای نوع سبک پوشیدن و نوع سبک لباسی که پوشیده می شود اطلاق نشده است.
به گفته وی، مقصود از حجاب اسلامی آن نوع پوشش با این دو ویژگی است که حدود شرعی پوشش در آن رعایت شود و با خودنمایی و جلب نظر نامحرمان همراه نباشد بنابراین طبق این تعریف حجاب امری نیست که فقط به موضوع پوشش مرتبط باشد بلکه امری رفتاری نیز هست.
*حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) حتی در برابر شخص نامحرم نابینا حجاب کرد
مسؤول دارالقرآن الکریم اداره تبلیغات اسلامی کاشان، ارائه الگوها و مدلهای مناسب از اهل بیت(سلام الله علیهم اجمعین) برای زندگی مردم به ویژه شخصیت مطهر و مقدس حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) که حتی در برابر شخص نامحرم نابینا حجابش را رعایت کرد تاکید کرد و گفت: خانواده مهمترین عنصر تاثیرگذار و سازنده برای الگو سازی حجاب در جامعه است.
تولیت، با تاکید بر برنامه ریزی برای خانواده ها و اطلاعرسانی در زمینه شناخت کودک، نیازها و ویژگی های او نسبت به مسأله حجاب و عفاف گفت: بهترین روش در نهادینه سازی فرهنگ عفاف و حجاب در خانواده برای فرزندان از همان سال های اول زندگی است.
وی، معرفی شخصیت زنان بزرگ و موفق عالم و بانوان محجبه موفق در عرصه های مختلف علم آموزی و نوآوری از طریق دستگاه های فرهنگی را یادآورشد و گفت: مدرسه نهاد دوم اجتماعی پس از خانواده است که می تواند عهده دار نهادینه سازی فرهنگ عفاف و حجاب شود.
به گفته وی، حمایت دولت از برنامه سازان و متولیان امور فرهنگ دینی در زمینه نهادینه سازی و گسترش فرهنگ حجاب و عفاف یکی دیگر از نکات قابل تامل در این عرصه است که می تواند بسیار موثر و سازنده باشد.
عضو کمیته عفاف و حجاب شهرستان کاشان، اهمیت اقدامات سلبی از سوی حاکمیت در مسأله حجاب و عفاف را خاطر نشان کرد و گفت: بی حیایی و بدحجابی خلاف شرع و یک جرم اخلاقی و اجتماعی است که هر جرمی هم طبق شرع الهی و قانون مدنی نظام اسلامی حد و تعزیر دارد و حاکم اسلامی حق دارد متخلفان را کیفر کند.
تولیت، تصریح کرد: نیروی انتظامی نیز با نقش بازدارنده و پیشگیرانه از جرم با نظارت بر جلوه های بدحجابی در جامعه می تواند حضور موثری در این حوزه داشته باشد.
*آثار شوم کشف حجاب توسط پهلوی هنوز در کشور ریشه کن نشده است/ شهادت مظلومانه سه هزار نفر در واقعهی مسجد گوهرشاد
وی، در پایان قیام مردم مشهد و واقعهی مسجد گوهرشاد در مقابله با کشف حجاب را مصداق بارز مبارزه با منکری دانست که هنوز متأسفانه آثار شومش در کشور ریشه کن نشده است.
به گفته وی، یادآوری پیام شهدای حادثه خونین مسجد گوهرشاد در عصر حاضر ضروری است تا دختران و زنان ما بدانند بیش از سه هزار نفر شهیدی که قزاق های رضا شاه پهلوی جسد آنها را با اوج مظلومیت در کامیون ها ریخته و در خندق های پیش بینی شده در محله خشتمال ها و باغ خونی مشهد دفن کردند برای حفظ گوهر حجاب جان دادند.
پایان پیام/
نظر شما