خبرگزاری شبستان- گلستان: امروز در تقویم تاریخ جمهوری اسلامی ایران مصادف شده با روز عفاف و حجاب. روزی که به واسطه اقدام ننگین رضا خان پهلوی برای اجرای قانون کشف حجاب و استقامت مردان و زنان این سرزمین در برابر این قانون ضد دینی و ارزشی و شهادت تعداد زیادی از هم وطنان غیور ما در مسجد گوهرشاد در اعتراض به این اقدام زشت و منفور، به روز حجاب و عفاف نامگذاری شده است. طی سال های اخیر با هجمه هایی که علیه اسلام و انقلاب اسلامی از سوی استکبار جهانی صورت گرفته، برخی از هنجارهای اجتماعی و دینی ما دستخوش تغییر شده است. متأسفانه موضوع عفاف و حجاب در جامعه اسلامی دچار دگردیسی شده و امروز شاهد زنان و مردان بد حجاب در سطح جامعه هستیم که برخی از آن ها به این نوع پوشش خود افتخار می کنند. ریشه یابی این مسئله نیاز به تأمل و تعمق دارد اما آنچه که روشن است دست های پشت پرده استکبار جهانی است که می خواهد هویت، ارزش، عفت، سلامت و عظمت را از زنان ایرانی گرفته و در مقابل نیز مردان ما را بی غیرت کند.
امروز به پاس خون هایی که برای حفظ ارزش های اسلامی و حجاب زنان و مردان مان، ریخته شده باید مراقب باشیم. در وصیت نامه اکثر شهدای انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس، حجاب و عفاف مسئله مهم و مورد تأکید بوده است.
برداشت اول؛
دین اسلام با تأکید بر رعایت حفظ حجاب و عفاف، سلامت زندگی اجتماعی را تضمین می کند. در قرآن کریم خداوند بارها بر موضوع حفط حجاب تأکید کرده و عدم رعایت آن را مستوجب عذاب الهی می داند. متأسفانه عده آگاهانه و یا نادانسته در برابر این حکم الهی می ایستند... .
یکی از کارشناسان مذهبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: متأسفانه گاهی اوقات برخی ها آنقدر با پوشش زننده وارد جامعه می شوند که موجب دل آزردگی مومنان شده و اصلاً در شأن یک زن مسلمان نیست.
حجت الاسلام علی بیات افزود: گاهی اوقات برخی از روی جهل و نادانی اقدام به استفاده از پوشش های نامناسب می کنند، برخی ها آگاهی از دستور صریح قرآن در زمینه حجاب و عفاف دارند اما به دلیل اینکه خانواده ها و والدین نسبت به این مسئله مهم بی توجه هستند، سرپیچی از فرمان خدا برایشان اهمیت ندارد، این دو گروه را می توان با ارشاد و تذکر، هدایت کرد اما عده ای اجیر شده دشمنان هستند و تعمداً به دنبال ترویج فرهنگ بی حجابی و بدحجابی اند.
وی با اشاره به استفاده ابزاری از دختران بدحجاب، خاطرنشان کرد: همانگونه که در دنیای غرب از زنان مانند کالای تجاری استفاده می کنند، در این جا هم دختران و زنان بدحجاب مورد سوء استفاده قرار می گیرند، برخی از مغازه داران تنها برای فروش بیشتر از دختران بدحجاب به عنوان فروشنده استفاده می کنند و یا برخی از شرکت های بخش خصوصی برای جلب مشتریان، تنها زنان و دختران بدحجاب را استخدام کرده و از همان اول هم نوع پوشش مدنظر خود را به آنها تحمیل می کنند.
وی با بیان اینکه یک زن محجبه به سختی می تواند در بازار، مانتوی دلخواه خود را پیدا کند، گفت: بازار از لباس های تنگ و کوتاه اشباع شده و به سختی زنان و دختران محجبه می توانند پوشش متناسب را پیدا کنند. در بخش هایی از این قضیه دولت باید ورود داشته باشد، به راحتی می توان جلوی واردات اینگونه لباس ها را گرفت و یا اینکه نظارت را کارگاه های تولیدی بیشتر کرد. از طرفی طراحان هم باید دست به کار شوند و لباس هایی متناسب با معیارهای اسلامی به جامعه عرضه کنند تا این خلا پر شود.
برداشت دوم؛
زمانی که صحبت از رعایت حجاب در جامعه می شود، عده ای به دنبال مقصر و عده ای هم به دنبال این هستند که وظیفه چه کسی است که به این ناهنجاری خاتمه دهد. ناخودآگاه عده ای تمام مسئله را در برخوردهای پلیسی می بینند که البته بخشی از آن به طور حتم لازم و ضروری است و باید با کسانی که سرکشی می کنند، برخورد شود. اما این همه ماجرا نیست...
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: بسياري از مخالفان حجاب، نوک پيكان انتقاد خود را همواره به سوي پليس ميگيرند و معتقدند اين موضوع جزء وظايف نيروي انتظامي نيست و بهتر است پليس تمركز خود را بر روي رسيدگي به جرايم خشن و برخورد با مجرمان حرفهاي قرار دهد.
علی بهرامی افزود: واقعيت اين است كه نيروي انتظامي هيچ وقت چشم خود را بر روي فعاليت هاي تبهكارانه مجرمان حرفه اي نبسته است. برخورد شديد مأموران پليس با افراد شرور و متجاوزان به حقوق و نواميس مردم چيزي است كه هر هم وطن منصفي به آن اذعان ميكند. واقعيت اين است كه برخورد با جرايم خشن، نيروي انتظامي را از مقابله با ساير جرايم و آسيب هاي اجتماعي جرم زا معاف نميكند. بر اساس قانون مجازات اسلامي، نيروي انتظامي مكلف است با مصاديق بدحجابي در كشور برخورد کند. اما اين بدان معنا نيست كه ما به عنوان متولي اصلي نظم و امنيت در جامعه، بر اساس اجبار با ترويج بدحجابي مقابله ميكنيم؛ در حقيقت اين تكليفي است كه ما به انجام آن اعتقاد داريم و صرف نظر از دلايل شرعي و قانوني، آن را يكي از عوامل بروز بسياري از جرايم و آسيب هاي اجتماعي ميدانيم.
وی با بیان اینکه برخي از مخالفان حجاب در جامعه ما، آن را محروميت و محدوديتي مي دانند كه موجب حريصتر شدن مردان مي شود و بيحجابي را به عنوان وسيله اي براي عادي شدن اينگونه مسائل تجويز ميكنند، خاطرنشان کرد: به اعتقاد ما اين همان ديدگاهي است كه جوامع غربي را به لحاظ اخلاقي در مسير انحطاط قرار داده است. اين جوامع كه بر اساس نظریات دانشمندان خود، آزادی جنسی را پی گرفتند و برداشتن غیرت، حیا و عفاف را راه حل مشکلات تشخیص دادند، امروزه گرفتار انواع و اقسام معضلات و ناهنجاری های گوناگون اجتماعی مانند خودفروشی، فرزندان نامشروع، بیماری های مقاربتي، بالا رفتن سطح استانداردهای جنسی و ... شده اند. بر خلاف اعتقاد اين افراد، برداشتن قیود و هنجارهای دینی و اخلاقی میان زن و مرد است که جامعه را میدان عرضه و تقاضای افراطی و شدید جنسی می کند.
وی با اشاره به دیدگاه برخي از مخالفان حجاب که آن را محدوديتي براي زن و مانع بزرگي براي فعاليت هاي اجتماعي او قلمداد ميكنند، افزود: زحمت حجاب، حق بيمه اى است كه زن براى تأمين سلامت خود مى پردازد؛ زيرا حجاب، مانع جريان يافتن هواى نفس و نگاه هاى آلوده و فسادآميز، به حريم پاک زنان مىشود، در نهايت بايد گفت كه حجاب در اصل مصونيت است تا محدوديت.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان تأکید کرد: عفاف و حجاب تنها ويژه زن نيست بلكه مردان نيز بايد پاكدامني و پوشش داشته باشند ولي از آن جهت كه زن نماد زيبايي در خلقت و شاهكار آفرينش است و ميل به خودنمایي و خودآرايي در وجود او بيش از مرد بوده، بيشترين تأكيد در حجاب متوجه وي شده است.
به گفته وی، حجاب مانع از ایجاد جاذبه های جنسی زن و نمایان شدن زیبایی های ظاهری او می شود. این بدان معناست كه دیگر نباید به او به چشم یک ابزار برای مطامع گوناگون نفسانی نگاه كرد. ارزش واقعی او به ظاهر او و داشتن جاذبه های جنسی او نیست، بلكه به كمالات روحی وتوانایی ها و قابلیت های دیگر اوست. آمیزش و اختلاط بی قید و شرط، هم به زيان جامعه و هم به زيان زن و مرد، به خصوص به زيان زن است.
برداشت سوم؛
آسیب های اجتماعی زیادی معلول عدم رعایت عفاف و حجاب در جامعه است. انواع بزه ها از جمله تجاوز و تعرض، قتل ها و ... و نیز آسیب های اجتماعی از جمله طلاق و خیانت در روابط خانوادگی از پیامدهای سوء این اتفاق است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: رعایت اصولی همچون احترام افراد به یکدیگر، عدم استفاده ابزاری از انسان در جامعه، اصلاح نگرش به زن به عنوان انسان ساز و الگو ساز، حفظ ارزش های خاص این جنس، رعایت حقوق مردم نسبت به یکدیگر خصوصاً در روابط خانوادگی و انحصار ارتباط خاص زوجین به یکدیگر، حفظ ارزش های اساسی جامعه در مسائل و روابط جنسی و مانند این امور از جمله مسائلی است که در سبک حجاب وعفاف باید رعایت شود.
حسین شعبانی افزود: مهمترین آسیب عدم رعایت حجاب و عفاف، به حوزه خانواده و عدم اهتمام به حفظ ارزش ها و الگوهای خانوادگی و تزلزل در این بنیان مهم اجتماعی باز می گردد. حجاب مردان و زنان در پایبندی آنان در روابط خانوادگی و خصوصی و کندن دندان طمع دیگران منجر می شود. پاکدامنی و عفت در برخورد و رفتار با دیگران، تفکرات غیر انسانی را در خصوص سوء استفاده از دیگران برای رسیدن به امیال نفسانی و رفع حوائج نامشروع، کنترل می کند.
وی بیان کرد: عدم رعایت این الگو همانند توپی در زمین بازی است که هر کس سعی می کند با انواع ترفندها و تجاوز به حقوق دیگران، آن را بدست آورد و مدتی را با آن تفریح و تفرج و بازی کند؛ فارغ از آنکه شخص دیگری در همین زمین و اندک مدتی بعد، آن را از وی خواهد ربود؛ چون حقی برای یکدیگر قائل نیستند. در نهایت عدم پایبندی به قواعد و اصول اولیه زندگی در کنار یکدیگر، به هرج و مرج منجر می شودکه هیچ کس ازآن سود نمی برد.
وی خاطرنشان کرد: چون مهمترین نمود اساسی حجاب و عفاف در حفظ پوشش و رعایت نگاه و احترام به حقوق دیگران نهفته است و بیشترین سود و منفعت آن به زنان باز می گردد؛ بنابراین باید گفت رعایت این بخش از حجاب و عفاف زنان را از یکسو ازتیرهای آلوده و نگاه های غیر انسانی و استفاده ابزاری در امان می دارد و از سوی دیگر به استحکام روابط خصوصی آنها با همسران منجر می شود. در عین حال ارزش های والای انسانی را در آنها بیشتر نمودار می سازد، البته نباید فراموش کنیم که در کنار و به موازات این بخش، باید نگرش و رفتار مردان در برخورد و تعامل با زنان را به رفتار شایسته و به دور از تهاجمات جنسی و استفاده ابزاری تغییر داد و ذائقه رفتاری آنان را به حفظ کرامت والای انسانی در زنان با هدف الگو سازی در جامعه، سوق داد.
پایان پیام/
نظر شما