به گزارش خبرنگار سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان ، بیست و سومنی نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که از روز سوم تیرماه آغاز به کار کرده بود ، در روز 23 تیرماه با برگزاری مراسم اختتامیه به پایان خواهد رسید ، بنا داریم در سلسله گزارش هایی ؛ ضعف ها و قوت های برگزاری این دوره از نمایشگاه را از زبان غرفه داران بیان کنیم که در گام نخست پای صحبت غرفه داران بخش کودک نشستیم:
- روزهای ابتدایی نمایشگاه خلوت بود ولی بعد بهتر شد
نرگس طبیبی ، مسئول غرفه آموزش پتینه بخش کودک و نوجوان با اشاره به اینکه در این غرفه پتینه به کودکان رده سنی 10 تا 16 سال آموزش داده می شود ، گفت : ابتدا دانش آموزان با انتخاب یک طرح آن را با چسب چوب چسبانده و بعد با آب رنگ رنگ آمیزی می کنند که در مدت برگزاری نمایشگاه استقبال خوبی از این برنامه شد.
وی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی نمایشگاه و تبلیاغات باید بیش از این ها باشد ، افزود : بخش های مختلفی از صداو سیما باید با پخش زنده از نمایشگاه ، مردم را برای حضور تشویق کنند تا بتوانند از این سفره قرآنی استفاده کنند.
طبیبی با بیان اینکه سالهای زیادی است که در نمایشگاه قرآن حضور داشته است ،افزود : در مقایسه با شرایط برگزاری نمایشگاه در مصلی می توان گفت ، فضای قرآنی لازم برای نمایشگاه در باغ موزه دفاع مقدس رقم نمی خورد و امکانات رفاهی مناسبی در فضیا باغ موزه وجود ندارد.
- برخی شب ها ازدحام کودکان را در بخش کودک و نوجوان شاهد بودیم
رویا محبی ، مسئول غرفه ظریف بری بخش کودک و نوجوان با اشاره به اینکه ظریف بری مرحله مقدماتی معرق است، گفت: در ابن غرفه آموزش های اولیه ای از این هنر را به کودکان می آموزیم که گاه با استقبال مواجه می شود و در روزهای دیگر نیز حضور پیدا می کردند تا آموزش های تکمیلی را بیاموزند و یا به مراکز مختلف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معرفی می شدند.
محبی با اشاره به اینکه طریف بری بر روی تخته سه لایه انجام می شود ، افزود : در مرحله پیشرفته تر که همان هنر معرق می شود ، بر روی چوب های صنعتی کار انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه در برخی از شب های برگزاری نمایشگاه ، شاهد ازدحام حضور کودکان بودیم ، افزود : حضور کودکان به قدری بود که امکان خدمات دهی وجود نداشت و امیدواریم با توجه به این که بخش کودک تنها فضای موجود برای حضور کودکان در نمایشگاه است ، امکانات سخت افزاری مناسب تری در اختیار قرار گیرد.
- وسایل بازی بیشتر و متنوع تری برای کودکان باید در نظر گرفته شود
معصومه کرمی ، مسئول غرفه بازی و سرگرمی بخش کودک و نوجوان نمایشگاه قرآن اظهارداشت : در این غرفه مجموعه ای اسباب بازی های تولید شده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را برای استفاده کودکان گرد آوریم که تمام سنین کودک و نوجوان می توانند از آن استفاده کنند.
وی با انتقاد از فضای کوچک در اختیار قرار گرفته برای بخش کودک و نوجوان گفت : در غرفه ما گاهی به دلیل استقبال کودکان ، بسایری بر روی پا می ایستادند و اگر فضای بزرگ تری در اختیار داشتیم ، میز و صندلی های بیشتری تعبیه می کردیم.
کرمی ادامه داد : بازی های ارائه شده در این غرفه بصورت فکری است و کودک باید براساس قدردت تفکر تکه پازل و یا قطعات سازه را کنار یکدیگر مرتب کند که با توجه به محدودیت وسایل در برخی از شب ها که کودکان بیشتری حضور پیدا می کردند ، امکان خدمات دهی نداشتیم.
براساس این گزارش ، بخش کودک و نوجوان با غرفه های ؛ مسابقه ، پتینه ، خلاقیت ، بازی و سرگرمی ، قصه گویی ، نمایش خلاق ، شهر، داستان و خاطره ، جنگ قرآنی ، کاردستی و کلاژ ، نقاشی ، نگارخانه ، خوشنویسی و عروسک سازی در بیست سومنی نمایشگاه بین المللی قرآن کریم حضور یافته بود که شاید جز معدود بخش هایی باشد که از میزان بازدیدکننده غرفه هیش راضی باشد و شاید دلیل آن را می توان این دانست که تنها محمل و فضا برای حضور کودکان بازدیدکنندگان و غرفه داران بوده است.
نظر شما