آیت الله حدیدی با هر کس با زبان خودش صحبت می کرد/تذکر امام علی(ع) در مورد مرگ

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام خاتمی با اشاره به اینکه مسجد محمد مصطفی(ص) کانون مبارزه و انقلاب آیت الله حدیدی بود،گفت: ایشان با هرکس با زبان خودش صحبت می کرد و مردم هم قدر دان وی بودند.

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، هشتمین همایش ستارگان محراب به منظور بزرگداشت مرحوم آیت الله منیرالدین حدیدی، شب گذشته 20 تیرماه در مسجد محمد مصطفی (ص) برگزار شد.

 

در این همایش، حجت الاسلام علی خاتمی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه زنجان گفت: این همایش با هدف تجلیل از یک عالم ربانی به معنای واقعی کلمه است که بیش از 55 سال از ارزشمندترین عمر خود را در این محله، منطقه و مسجد محمد مصطفی(ص) ،آن هم روزهایی که این محله تازه پایه گذاری شده، است.

مسجد دانشگاه آموزش دین

وی پدر مهربان، استاد، معلم، امام و دلسوز بودن را از ویژگی مرحوم آیت الله حدیدی برشمرد و افزود: مسجد محمد مصطفی(ص) در زمان حیات ایشان دانشگاه و آموزش دین و مکتب برای مردم بود و باید گفت با حضور ایشان این مسجد نه برهه ای از تاریخ بلکه همواره مکتب تربیتی بود. مسجد محمد مصطفی(ص) کانون مبارزه و انقلاب بود و جزء اولین نقطه هایی بود که در این منطقه پیام و سخن و نام و رساله و اعلامیه امام را به عنوان کانون انقلاب در این منطقه انتشار می داد.

 

 همان گونه که اشاره شد، در دوران انقلاب و دفاع مقدس یکی از کانون های پرتوجه همین مسجد بوده است، افرادی که از نزدیک مرحوم حدیدی را می شناختند، به یاد دارند آن بزرگوار با قدرت و سابقه علمی آنقدر مردمی بود که با هر کسی (جوان، پیر، عالم، کاسب و زن، مرد) با زبان خودش صحبت می کرد. مردم هم انصافا قدردان وی بودند.

 

وی در مورد ویژگی های اخلاقی جالب ایشان گفت: کسانی که در خلوت ایشان نبودند و از دور وی را می دیدند، ایشان را یک روحانی ساده پوشیده و کسی که ساده با مردم حرف می زد، می شناختند،اما در وقتش رفتاری عجیبی داشت کسی فکر نمی کرد روحانی که در نقطه دورافتاده در غرب تهران فعالیت دارد، نگاه و دید روشنفکری داشته باشد.

 

 از دیگر از ویژگی های ایشان این بود که در ایام فراغت برای خواندن رمان وقت می گذاشت. وی می فرمود که کتاب انقلاب کبیر فرانسه که ده جلد قطور است را سه بار مطالعه کرده است و می فرمود که شما از این رمان ها فقط قصه می بینید اما آنها در میان این قصه ها، دیدگاه های جامعه شناسی،فلسفی و روان شناسی خودشان را به جامعه تزریق کرده اند و فرهنگ خودشان را بسط و به جامعه تحویل می دهند.

 

حجت الاسلام خاتمی با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) مبنی بر "العالِمُ بِزَمانِهِ لا تَهجُمُ عَلَیهِ اللَّوابِس"، "شبهات و نادانى‌ها و نفهمى‌ها به کسى که عالم به زمان خود است، هجوم نمى‌آورند، زیرا می فهمد چه‌کار باید کند"، گفت:عالمی که با علوم زمان آشنا باشد کلاه بر سرش نمی رود. این همان مسئله ای است که امام خمینی (ره) مسئله زمان و مکان را در مقوله فتوی دخالت می داد و  با همان فکر و بینش، دگرگونی و نوآوری، متناسب با مقتضیات و شرایط زمان را برای جامعه فراهم کرد.

 

 37 از این عمر انقلاب می گذرد و قوام و ثبات این انقلاب برگرفته از تفکر و اندیشه ای که ریشه از قال الصادق (ع) و قال الباقر (ع) و فقه جواهری است، وامام خمینی(ره)  هم مقتضیات زمان و شرایط و مسایل را دیده بود و با این صلابت  کشور را اداره می کرد.

 

نماینده ولی فقیه در استان زنجان تصریح کرد: امام خمینی (ره)می فرمودند: اگر کسی در این شرایط با سلامت و تندرستی وظیفه اش را به درستی انجام دهد و رابطه خودش را با خدا به درستی انجام دهد دیگر نگران مرگ نخواهد بود.همانند عالم تشنه ای که در شب تاریک ظلمانی به زلال آب رسیده باشد. همان گونه که امام علی(ع) فرمودند: من نگران مرگ نیستم. شاگرد برجسته این مکتب امام خمینی (ره) هم فرمودند: من با دلی آرام و قلبی مطمئن، روحی شاد، ضمیری امیدوار به فضل خدا از خدمت خواهران و برادران مرخص و به جایگاهی ابدی سفر می کنم.

 

حجت الاسلام خاتمی در ادامه با اشاره به گله مندی امام علی (ع) ازمردم که در خطبه 27 نهج البلاغه به آن اشاره کرد، است، اظهار کرد: آن حضرت از مردم زمان خود به ویژه مردم کوفه گله داشتند که اوج گله آن حضرت این گونه بیان می شود "کاش شما را نمی دیدم"، "سینه و دلم را پر از خون کردید"، "غم و غصه را در قلب من مالامال کردید، ننگ بر شما."

 

 وی ادامه داد: آن حضرت در برابر ضربه ابن ملجم آه نگفت، بلکه گفت که از دنیا راحت شد. در نامه 23، نامه 47 و خطبه 149 نهج البلاغه آمده است که قبل از شهادت خطاب به مردم و فرزندانشان فرمودند: من سه روز داشتم، "دیروز، امروز و فردا"، شما هم این سه روز را دارید، 63 سال زندگی کردم،که آغاز و انجامش مسجد بود. عزت و عظمت آن حضرت در تاریخ بشریت بی نظیر است. در مقدس ترین مکان چشم به جهان گشود، در مقدس ترین مکان در نماز و در حالت سجده ضربه به فرق مبارکش خورد. ولادت، ایمان، جهاد، مبارزه، زهد و تقوای ایشان بعد از پیامبر اکرم (ص) نظیری نداشته و نخواهد داشت.

 

حجت‌الاسلام خاتمی به فرازی از نامه 23 نهج‌البلاغه اشاره کرد و گفت: امیرالمؤمنین(ع) در این نامه می‌فرمایند: دیروز من یار و مصاحب شما بودم و امروز مایه عبرت شما هستم و فردا از میان شما مى‌روم. هر کس پیام مرا بشنود با او هم این سخن را می‌گویم.پیام حضرت امیر(ع) برای من و شماست، یک روز روز قدرت، توانایی و سلامتی و تندرستی، یک روز هم در بستر بیماری و یک روز خدانگهدار. در حالی که کارنامه امام علی(ع) از هنگام ولادت تا شهادت کاملاً برای ما روشن است و فضایل ایشان گوش تا گوش عالم را در نوردیده و امکان پنهان کردنش وجود ندارد.

 

 هشتمین همایش ستارگان محراب با حضور آیت الله نمازی، حجج الاسلام ناصحی و حاج علی اکبری و جمعی از شاگردان مرحوم آیت الله حدیدی در مسجد محمد مصطفی(ص) واقع در خیابان قزوین برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 471932

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha