محمد مشایخی، رییس کتابخانههای عمومی آستان قدس رضوی با بیان اینکه کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی پيشتاز در ارائه خدمات ویژۀ کودک و نوجوان است، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهدگفت: در حال حاضر 34هزارو500 نسخه کتاب ویژه کودک و نوجوان در کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی نگهداری می شود.
وی افزود: کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی با دارابودن آرشيوي غني از کتب کودک وراهاندازی بخش کودک و نوجوان ، پيشگام در ارائه خدمات ويژة کودک و نوجوان است.
رییس کتابخانههای عمومی آستان قدس رضوی تصریح کرد: در کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی، خدماتي منحصربهفرد براي فرزندان این مرز و بوم در نظر گرفته شده است که غناي منابع کتابخانهاي، تفکيک منابع در بخش شنيداري و ديداري، خدمات ويژة نخبگان دانشآموز و در نظرگرفتن فضايي جذاب براي کودکان در تالارهاي مختلف اين کتابخانه، بخشي از اين خدمات است.
وی با بيان اينکه مجموعه کتابهای کودکان در مخزن چاپی اين کتابخانه، از جمله آرشیوهای غنی سازمان در زمینة گردآوری آثار کودکان به شمار میآید، گفت: «كتابهاي اين مجموعه تا خردادماه سال جاري به 34 هزار و 500 نسخه رسيده است و تمام موضوعات مذهبي، اجتماعي، علمي، شعر، داستان، تاريخ و هنررا شامل ميشود.
رییس کتابخانههای عمومی آستان قدس رضوی اظهار داشت: كتابخانۀ مركزي آستان قدس رضوی به عنوان یکی از مهمترین مراکز فرهنگی کشور، منطقه و جهان اسلام، همواره پذيراي اقشار مختلف جامعه در گروههای سنی مختلف از نوجوانان تا بزرگسالان بوده و به صورت رسمی با پذیرفتن عضو، و یا از طریق فرم و کارت میهمان به زائرین و غیر اعضاء ارائه خدمات میکند.
مشايخي افزود: «جهت تشویق بیشتر دانشآموزان به تحقیق و پژوهش، اعضایی که دارای سابقة فعالیت پژوهشی بوده و یا در المپیادها و مسابقات علمی، حائز رتبههای برتر شدهاند، به عنوان اعضای نخبگان با کدهای (50- 60- 70) مشخص شده و میتوانند از امکانات و خدمات بهتر و بیشتری استفاده نمایند.
وی از تالار شنيداري و ديداري کتابخانه ياد کرد و گفت: «اين تالار از سال 1390 اقدام به تفکیک منابع و راهاندازی بخش ویژۀ کودک و نوجوان نموده است و خاطرنشان ساخت: «منابع موجود در این تالار، حدودا 2000 نرمافزار فارسی و لاتین است که در موضوعات مختلف مانند آموزش قرآن و معارف اسلامی، آموزشهای قبل از دبستان، آموزش و پرورش کودکان، نقاشی، سرگرمی، بازیهای کامپیوتری، شعر و داستان کودکانه، والدین و نوجوان، خلاقیت، دایرهالمعارفهای ویژۀ کودک، آموزش زبان انگلیسی، سرودهای مذهبی و کتابهای الکترونیکی است.
رییس کتابخانههای عمومی آستان قدس رضوی همچنين از منابع، تسهيلات و امکاناتي گفت که برای کودکان در نظر گرفته شده است و افزود: اخیرا در برخی قسمتها (تالارهای مطالعه و حتی کتابخانههای تخصصی) برای کودکانی که همراه والدینشان به کتابخانه مراجعه میکنند، فضایی جذاب برای مطالعۀ کودکان نیز فراهم شده است.
مشایخی افزود: هدف از این طرح ایجاد خاطرۀ خوشی در اذهان کودکان و از سوی دیگر، والدین بتوانند علاوه بر تشرف به بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) با فراغ بال بیشتری نیاز پژوهشی و مطالعاتی خود را در این فرصت برطرف نمایند.
پایان پیام/
نظر شما