ه گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان به نقل از دفتر امام جمعه اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان همزمان با بیست و چهارمین روز از ماه مبارک رمضان و در ادامه شرح وصیتنامه حضرت علی(ع) به امام حسن(ع) و امام حسین(ع) به فرازی از وصیتنامه اشاره کرد و گفت: حضرت به فرزندانشان سفارش می کنند که به دنبال دنیا نروید ولو این که دنیا به دنبال شما بیاید.
وی اظهار داشت: قطعاً این فرمایشات به این مفهوم نیست که برای دنیا کار و تلاش نکنید چرا که در اینثورت با بقیه فرمایشات و دستورات اسلام متناقض می شد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری افزود: مولا علی(ع) در جای دیگری می فرمایند: کسی که با دسترنج خود مال حلال بدست آورد روز قیامت در صف پیامبران است و در روایات داریم که اگر رسول خدا(ص) از جوانی که توانایی کار داشت، می پرسیدند چه میکنی، می گفت بیکار هستم، پیامبر خدا(ص) می فرمودند از چشمم افتاد.
وی با اشاره به روایات فوق تصریح کرد: منظور از نرفتن به دنبال دنیا، این است که دل به دنیا نبندید هر چند دنیا شما را فریب دهد، لذا بدانید دنیا مکار است و برای بدست آوردن مال بسیار وسوسه می کند.
آیت الله طباطبایی نژاد خاطر نشان کرد: این فرمایش امیرالمؤمنین (ع) برگرفته از آیات 22 و 23 سوره حدید است که می فرماید: مَا أَصَابَ مِن مُّصِيبَةٍ فِي الْأَرْضِ وَلَا فِي أَنفُسِكُمْ إِلَّا فِي كِتَابٍ مِّن قَبْلِ أَن نَّبْرَأَهَا إِنَّ ذَلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرٌ، یعنی هيچ رخدادي در زمين به وقوع نميپيوندد ، يا به شما دست نميدهد ، مگر اين كه پيش از آفرينش زمين و خود شما ، در كتاب بزرگ و مهمي (به نام لوح محفوظ، ثبت و ضبط ) بوده است و اين كار براي خدا ساده و آسان است.
وی اظهار داشت: از آن جهت این امور بر خداوند آسان است که همه عالم محضر خداست و علم خداوند حضوری است یعنی مثل ما نیست که اگر به یک موضوع توجه کردیم، از دیگر چیزها غافل شویم.
وی افزود: در آیه 23 این سوره نیز آمده است: لِكَيْلَا تَأْسَوْا عَلَى مَا فَاتَكُمْ وَلَا تَفْرَحُوا بِمَا آتَاكُمْ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ كُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ ، اين بدان خاطر است كه شما نه بر از دست دادن چيزي غم بخوريد كه از دستتان بدر رفته است و نه شادمان بشويد بر آنچه خدا به دستتان رسانده است، خداوند هيچ شخص متكبر فخرفروشي را دوست نميدارد.
نماینده ولی فقیه در استان تصریح کرد: در روایتی آمده است، که ابن عباس گفت: پس از رسول خدا(ص) از هیچ چیز به اندازه نامه علی(ع) استفاده نکردم و در آن نامه آمده بود: برای آنچه در دنیا بدست می آوری شادمانی نکن و برای آن چه از دست می دهی محزون نشو، چرا که بر اساس تقدیر الهی آن چیز رفتنی بوده است.
وی در پایان گفت: حضرت علی(ع) سفارش می کردند که برای چیزی محزون شو که از آخرتت از دست می دهی و برای آن چه برای آخرتت بدست می آوری شادمان باش.
پایان پیام/
نظر شما