خبرگزاری شبستان: دعای افتتاح دعایی است که محمد بن عثمان عمری از نایبان خاص امام زمان(ع) آن را نقل کرده است. شیعیان این دعا را در شبهای ماه رمضان میخوانند. مشتمل بر مضامین عالی خداشناسی است و عدهای از علما بر این دعا شرح نوشتهاند. فراز آخر این دعا به چند امر اشاره دارد: اظهار علاقه به دولت اسلامی در پرتو ظهور امام مهدی(عج)، بیان هدف حکومت اسلامی و وظیفه ما در قبال آن.
دعای افتتاح با حمد و ستایش الهی آغاز میشود و سپس به؛ انتخاب راه صحیح و تأیید الهی، رحمت و غضب حکیمانه الهی، لزوم خوف و رجاء، توفیق عبادت منتّی الهی بر بنده، گناه بنده و دوام فیض الهی، یادآوری نعمتهای خدا، بقای نعمتها به دست خدا و لزوم تفکر در نعمتهای خدا میپردازد. فقرات پایانی دعای افتتاح که بر آن بسیار تأکید شده، درباره اظهار علاقه نسبت به دولت اسلامی است که در پرتو ظهور حضرت ولی عصر(عج) برقرار می شود.
شرحی از فرازهای سی گانه دعای شریف افتتاح را از کتاب "شرح دعای شریف افتتاح" نوشته حجت الاسلام محسن قرائتی برای آگاهی از فیوضات این ماه مرور می کنیم.
اللَّهُمَّ وَ صَلِّ عَلَى وَلِيِّ أَمْرِكَ الْقَائِمِ الْمُؤَمَّلِ وَ الْعَدْلِ الْمُنْتَظَرِ وَ حُفَّهُ [وَ احْفُفْهُ] بِمَلائِكَتِكَ الْمُقَرَّبِينَ وَ أَيِّدْهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ
خدايا درود فرست بر ولى امرت،آن قائم آرزو شده،و دادگستر مورد انتظار، واو را در حمايت فرشتگان مقرّبت قرار ده،و به روح القدس تأييدش كن اى پروردگار جهانيان.
نکته ها
قائم به معنی قیام کننده است. در علت نام گذاری امام زمان به این لقب روایات متعددی وارد شده از جمله امام باقر (ع) فرموده است: هنگامی که جدم امام حسین (ع) به شهادت رسید فرشتگان با گریه و ناله به درگاه الهی عرض کردند: خدایا آیا قاتلان برگزیده ترین بندگانت را به حال خود رها می کنی؟ خداوند در پاسخ آنها چنین وحی کرد: ای فرشتگان آرام بگیرید. به عزت و جلالم سوگند پس از گذشت مدتی از آنها انتقام می گیرم.
سپس امامان از فرزندان سید الشهدا را به آنها نشان داد. ملائکه از دیدن آنها خوشحال شدند و یکی از آنها را مشاهده کردند که ایستاده و نماز می خواند. خداوند فرمود به وسیله او که ایستاده از آنها انتقام می گیرم. برپایه این احادیث لقب قائم برای امام دوازدهم شهرت یافته است.
امل به معنای آرزو و امید است و مومل در مورد شخص یا چیزی به کار می رود که دیگران آرزویش را به دل دارند. از برخی روایات نمایان می شود که خدای متعال لقب مومل را بر امام زمان نهاده است. برای مثال امام عسکری هنگام ولادت حضرت مهدی چنین فرمود: ستمگران گمان می کنند که مرا می کشند تا نسل امامان را از بین ببرند. آنها قدرت خدا را چگونه دیده اند و حال آن که خدای قادر فرزندم را مومل نامیده است.
به کار بردن واژه عدل به جای عادل نشانه قوت شدت و ناب بودن عدالت حضرت مهدی موعود است. اجرای عدالت نسبت به کارگزاران، بازستانی حقوق، عدم تبعیض در اجرای عدالت و فراگیری تمام مناسبات زندگی از جمله ابعاد زمان ظهور امام عصر هستند.
پیام ها
1- کسی که اعتقاد به ظهور امام زمان دارد، یاس و ناامیدی برایش بی معنی است. (ولی امرک القائم المومل)
2- کسی که منتظر و پیرو امام مهدی است از مسیر عدالت خارج نمی شود. (العدل المنتظر)
3- ایمنی امام عصر از هر نوع شر و بدی دغدغه منتظران ایشان است. از این رو از خدای متعال می خواهند که گرداگرد او را با فرشتگان مقربش احاطه کند. (حفه بملائکتک المقربین و ایده به روح القدس)
پایان پیام/
نظر شما