به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام رفیعی، استاد حوزه و دانشگاه در مراسم احیای شب قدر در حرم عبدالعظیم (ع) گفت: بسته های اعمال انسان ها زیاد است و بالا می روند اما تنها تعداد کمی از آنها پذیرفته می شوند.
عمل کمِ با تقوا بهتر از عملِ زیاد بی تقواست
وی اضافه کرد: روزی مفضل به امام صادق (ع) گفت: از اینکه عملم کم است ناراحتم. حضرت فرمودند: عمل کمِ با تقوا بهتر از عمل زیاد بی تقواست.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: فردی می گفت در حرم امام رضا (ع)، آیت الله بهجت و دو مرجع دیگر را دیدم و از هر یک از آنها پرسیدم: دعایی به من یاد دهید و هر سه آنها در حالی که شاید هیچ اطلاعی از حضور یکدیگر نداشتند، فرمودند: از خدا بخواه عاقبت به خیر شوی.
صدقه ها را با منت نهادن و آزار رسانيدن باطل مکنيد
وی افزود: فردی به امام جواد گفت: من امروز کارهای نیک بسیاری انجام داده ام و شروع به تشریح هر یک از آنها کرد. حضرت فرمود: مواظب باش اعمالت باطل نشود. گفت: چطور: امام فرمودند: مگر آیه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تُبْطِلُواْ صَدَقَاتِكُم بِالْمَنِّ وَالأذَى كَالَّذِي يُنفِقُ مَالَهُ رِئَاء النَّاسِ وَلاَ يُؤْمِنُ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ: ای کسانی که ايمان آورده ايد، همانند آن کس که اموال خود را از روی ريا و خودنمايی انفاق می کند و به خدا و روز قيامت ايمان ندارد، صدقه های خويش را به منت نهادن و آزار رسانيدن باطل مکنيد» (سوره بقره، آیه 264) را نشنیدی! آن فرد گفت: من که منتی بر آنها نگذاشتم تنها به شما گفتم. حضرت فرمودند: خطاب این آیه، کلی است. ممکن است الان نزد من بگویی و بعد نزد دیگران بگویی و خبر به گوش آنها برسد و ناراحت شوند.
حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه فردی به حضرت امیر گفت: چرا این همه انفاق می کنید؟ حضرت فرمودند: به خدا اگر می دانستم خدا یکی را قبول می کرد دست برمی داشتم، اظهار داشت: همه اعمال امام، درست است اما می خواهند به ما نشان بدهند که کثرت اعمال به معنای قبول آنها نیست.
پنج شرط قبولی اعمال
وی با اشاره به اینکه قبولی اعمال منوط به پنج شرط اعتقادی، اقتصادی، اخلاقی، خانوادگی و عبادی است، تصریح کرد: امام صادق (ع) می فرمایند: اگر یک عمل از انسان قبول شود، وارد جهنم نمی شود.
ثواب دون ها سوراخ است
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مرحوم آقای مجتهدی فرمودند: ثواب دون ها سوراخ است لذا بروید آنها را بدوزید تا عملتان از آن بیرون نریزد، گفت: آیت الله بروجردی که خدمات بسیاری اعم از تاسیس مسجد اعظم در قم، مرکز اسلامی در هامبورگ و تربیت ده ها و بلکه صدها مجتهد و عالم داشتند، در پایان عمر و در حال احتضار بسیار گریه می کردند. علت را که پرسیدند، فرمودند: دستم خالی است. فردی گفت: شما با این همه خدمات چگونه می فرمایید دست تان خالی است و آقای بروجردی گفتند: کار زیاد است اما نمی دانم کدام شان خالصانه است و قبول می شود.
وی شرط اول قبولی اعمال را اعتقاد به خدا، پیامبر و ولایت اهل بیت (ع) دانست و خاطرنشان کرد: قبل از اسلام و امروز کسانی را داریم کار خیر و انفاق بسیاری انجام می دهند اما چون ایمان به خدا، پیامبران و ولایت اهل بیت (ع) ندارند هرچند از اجرشان محفوظ است اما اجر اخروی و بهشت ندارند.
اگر نماز قبول نشود سایر اعمال نیز پذیرفته نمی شود
حجت الاسلام رفیعی اعمال عبادی را شرط دوم قبولی اعمال بیان کرد و اظهار داشت: اگر نماز قبول نشود سایر اعمال نیز پذیرفته نمی شود. همچنان که قرآن در سوره مریم آیه 59 می فرماید: «فَخَلَفَ مِن بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضَاعُوا الصَّلَاةَ وَاتَّبَعُوا الشَّهَوَاتِ فَسَوْفَ يَلْقَوْنَ غَيًّا؛ آنگاه پس از آنان جانشينانى به جاى ماندند كه نماز را تباه ساخته و از هوسها پيروى كردند و به زودى [سزاى] گمراهى [خود] را خواهند ديد».
وی اضافه کرد: متاسفانه شبکه های مجازی و ماهواره ها مغبوض های دینی را محبوب جلوه می دهند؛ مثلا برای طلاق، جشن می گیرند یا رابطه جنسی منهای عقد را تحت عنوان ازدواج سپید، مجاز می دانند.
خروج دین از متن زندگی ها عامل افزایش فساد و جرم است
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: عالمی می گفت: بیان معارف در جامعه نسبت به قبل از انقلاب بسیار بیشتر شده است اما چون دین از متن زندگی ها خارج شده و دقت و تعهد وجود ندارد آمار طلاق، اختلاس و جرم و جنایت ها بیشتر شده است.
وی سومین شرط قبولی یک عمل را اقتصادی یعنی کسب و درآمد حلال دانست و گفت: چقدر در جامعه کم فروشی و کم کاری وجود دارد!
حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه شرط چهارم قبولی اعمال، خانوادگی است، خاطرنشان کرد: اگر زنی در خانه شوهرش را آزار بدهد عملش قبول نیست و همین برای مرد نیز صدق می کند.
غیبت، تهمت و ... مانع از پذیرش اعمال می شود
وی ادامه داد: آخرین شرط قبولی اعمال اخلاقی است یعنی آبروریزی و غیبت نکنید، تهمت نزنید و ... .
استاد حوزه و دانشگاه در پایان با تاکید بر اینکه باید آنچه را که وظیفه است انجام دهیم، اظهار داشت: آیت الله مشکینی (ره) در درس اخلاق شان می فرمودند: اگر مستحب را انجام ندادید ناراحت نشوید؛ واجبات را انجام و حرام را ترک کنید.
پایان پیام/
نظر شما