خواستم از خداوند این بود که قاری برتر جهان شوم/آقای دانش از قاریان بسیار باصفا هستند

خبرگزرای شبستان: حاجی حسنی کارگر گفت: زمانی که برای اولین بار به خانه نگاه کردم از خدا خواستم تا قاری برتر جهان شوم.

گروه قرآن و معارف_خبرگزاری شبستان: مسابقات بین المللی قرآن کشور مالزی برای پنجاه و نهمین بار میزبان قاریان و حافظان قران کریم از سراسر جهان بود این رقابت چندی پیش با افتخار آفرینی قاری جوان کشورمان محسن حاجی حسنی کارگر همراه بود از همین رو برآن شدیم تا تیر ماه ۹۴ با دعوت از این قاری برجسته برای حضور در محل خبرگزاری شبستان دقایقی را به گفت وگو با وی اختصاص دهیم که از نظرتان می گذرد:

 

لطفا در ابتدا مختصری خود را معرفی کنید:

من محسن حاجی حسنی کارگر،  متولد 15 آبان سال 67 هستم و تحصیلات خود را در رشته مدیریت بازرگانی انجام داده ام. من فرزند آخر خانواده هستم.

کسب رتبه اول مسابقات قرآن مالزی دعای مستجاب بود

از لحظه ای که برای اولین بار در کنار خانه کعبه قرار گرفتید چه خاطره ای دارید؟

 زمانی که در سن 13 سالگی برای شرکت در مسابقات قرائت قرآن عربستان اعزام شدم در حج عمره شرکت کرده و با توجه به اینکه در روایات نقل است هر کس برای اولین بار نگاهش به خانه کعبه می افتد اولین دعایش مستجاب است از خدا خواستم تا قاری برتر جهان شوم اما آن سال عربستان رشته قرائت را از مسابقات خود حذف کرد من در دلم با خدا نجوا کردم که پس دعایم چه می شود من در اینجا حضور دارم و مسابقه نمی توانم بدهم پس چطور می توانم قاری برتر جهان شوم؟ این موضوع در ذهن من باقی ماند تا آنکه پس از سالها در مسابقات کشوری قرآن رتبه دوم را کسب کرده و به مسابقات بین المللی قرآن مالزی راه یافتم و به لطف و مدد خداوند رتبه اول را کسب کردم در آن لحظه یاد دعای آن روزم در کنار خانه کعبه افتادم و فهمیدم استجاب دعا سوخت و سوز ندارد اما دیر و زود دارد.

 

برای شادی پدر و مادرم قرآن خواندم

 

زمانی که برای تلاوت قرآن در جایگاه مسابقات قرار گرفتید، مهم ترین انگیزه شما چه بود؟

 

 قبل از آنکه در جایگاه مسابقات قرآن مالزی برای تلاوت قرار بگیرم در هتل تنها به این فکر می کردم که اگر در این مسابقات موفق شوم چقدر پدر و مادرم خوشحال خواهند شد و برای این موضوع گریه کردم و از خدا خواستم که با این کار دل مادر و پدرم را شاد کنم پدر و مادر من انسان های بسیار شایسته و ساده ای هستند و محبت و احترام آنها به فرزندانشان غیرقابل وصف است. آنها هیچوقت اجباری در ما فرزندان ایجاد نکردند که قرآن فرا بگیریم.

 

هدیه دوران کودکی که من را جذب قرآن کرد

 

مهم ترین عامل جذب شما به قرآن چیست؟ آیا در خانواده شما پیشینه تلاوت قرآن وجود داشت؟

 

 

از سنین کودکی آرزو داشتم همچون جواد فروغی با صدای خوش قرآن بخوانم در بین اقوام، همسایه ها قاری معروفی نداشتیم و تنها خاطرم هست مادربزرگم جلسات سنتی قرآن برگزار می کرد و پدرم نیز به جلسات قرآن بسیار علاقه داشت و در انها حضور می یافت آن زمان جواد فروغی تلاوت های بی نظیرش گل کرده بود و همه جوانان عاشق تلاوت او بودند تلاوتی که به سبک استاد عبدالباسط بود به مراتب من نیز از همان سنین کودکی علاقه بسیار داشتم تا مثل ایشان قرآن بخوانم.

 

 

 ما در منزل سه برادر بودیم اما علاقه و استعداد من به تلاوت قرآن نسبت به برادران دیگرم بیشتر بود اما اکنون هرچه از قرآن یاد گرفته ام برای تلاش و زحمات برادران بزرگترم بوده که اولین استاد قرانم هستند.

 

 

آن زمان که به دنیا نیامده بودم برادرم را به زور به جلسه قرآن بردند ، ایشان بسیار خجالتی بود اما پس از حضور در جلسه رویش باز شد و کم کم در جلسات قرآن به صورت خودجوش شرکت می کرد و من نیز از همان سنین کودکی به تشویق و همراهی پدر و مادرم در جلسات قران شرکت کردم.

 

 

خاطره ای از اولین حضورتان در جلسه قرآن دارید؟

 

 در اولین جلسه ای که حضور یافتم سوره کوثر را خواندم و همه من را تشویق کردم استاد جلسه نوار کاستی را به من هدیه داد و با آنکه سه سال بیشتر نداشتم این جایزه و هدیه در خاطرم ماند و مهمترین عامل تشویق من برای قرائت قران شد نواری که استاد به من هدیه داد که عکس های قاریان برجسته جهان همچون استاد عبدالباسط، مصطفی اسماعیل و شحات انور داشت.

 

 

 اما از همان زمان مجذوب چهره استاد شحات انور شدم و با علاقه بسیاری که به صدای جذاب ایشان داشتم از همان سنین کودکی اصوات و الحان این استاد مصری را تقلید کردم آن زمان قبل از آغاز برنامه های کودک تلویزیون تلاوت تصویری از استاد شحات پخش می کرد و من با علاقه ای که به این استاد داشتم همواره این برنامه ها را دنبال می کردم .

 

 

در همان سنین قران را باز کرده و برای آنکه شکل و شمایلم را شبیه به قاریان مصری کنم روسری مادرم را بر روی دوشم می انداختم و کلاهی برای شباهت به قاریان مصری بر سرم می گذاشتم با آنکه سن بسیار کمی داشتم ساعت های متمادی برای گوش دادن قرآن وقت می گذاشتم که این موضوع برای فامیل و مادرم بسیار عجیب بود.

خاطره ای از تمرینات دوران کودکی خود دارید؟

 

 از تمرینات قرآن دوران کودکی خاطره ای شیرین به یاد دارم آن زمان وقتی در حال تمرین با تلاوت استاد شحات انور بودم به صورت اتفاقی دستم بر روی دکمه ضبط رفت و صدایم که در حال تقلید الحان استاد بودم بر روی نوار ضبط شد و سالها بعد این صدا با اینکه متعلق به دوران کودکی بود به یادگار ماند.

 

اکنون جلسه یا موسسه قرآنی دارید؟شاگردانتان چقدر از شما  تأثیر می گیرند؟

 

اکنون در موسسه قرآنی با حضور برادرانم به امر آموزش قرآن می پردازیم که در این موسسه بالغ بر 120 دانش آموز و قرآن آموز حضور داریم که اغلب نیز رتبه های ممتاز در مسابقات قران کسب کرده اند. یکی از جلسات قرآن این موسسه توسط برادر بزرگم آقا مصطفی اداره می شود که استاد من هم هست.گفتنی است، بسیاری از شاگردان من را الگوی خود قرار می دهند زیرا از من به عنوان بهترین شاگرد برادر بزرگم یاد می کنند.

 

چرا برخی از الگوها و قهرمانان ما رفتارهایی دارند که از شأن و اندازه آنها به دور است؟

 

 

 کسی که در هنر تلاوت و یا به طور کلی هر هنری مانند فوتبال، قرائت و ... ورود می کند نمی توان گفت که  از تمام جهات کامل است و یا آدم صالحی است زیرا او تنها به واسطه عشقی که به آن هنر داشته موفق شده و اکنون در قله قرار گرفته است ولی باید در جهت ارتقای سطح رفتاری و اخلاقی اش کار کند شاید ورزشکاران و فوتبالیست های بسیاری در دنیا وجود داشته باشند که مسلمان نیستند اما همین که به عنوان الگو و یک انسان برجسته معرفی می شوند همه از آنها انتظار رفتار انسان دوستانه دارند.

 

علاقه ای به کسب درآمد از راه تلاوت قرآن ندارم

 

آیا علا قه ای به ارتزاق از راه تلاوت قرآن دارید؟

 

علاقه ای به کسب درآمد از راه تلاوت قرآن ندارم قرآن و تلاوت آن بسیار ارزشمند است که بتوان با چیزهای مادی آن را عوض کرد تلاوت یک صفحه قرآن در مخاطب چنان تاثیر خواهد داشت که گاهی از ساعت ها تفسیر بالاتر است البته در این میان یک موضوع نیز مطرح است و آن نگه داشتن شان و احترام قاری از سوی دعوت کنندگان است گاهی مسئولی قاری ای را به قرائت به مجلسی دعوت می کند و پس از پایان کار حتی برای خداحافظی نمی آید و این در حالی است که احترام قاری را باید نگه داشت و از بزرگان نقل است که باید دهان قاری را از طلا پر کرد. حتی مشاهده شده که یک قاری از زندگی و ساعات خود زده است و برای تلاوت به استانی دیگر سفر کرده اما میزبانان برای این زحمت او کمترین بهای ممکن را قایل شده اند. برای حل این موضوع باید کسانی که متصدی امر قرآن هستند وارد شده و مبالغی را شفاف سازی کنند به طوری که مسئولان برگزارکننده محافل بدانند که هر قاری در هر سطحی چه مبلغی دارد.

 

مسابقات قران عامل پیشرفت قاری نیست/13 سال از مسابقات کنار رفتم

 

از چه زمانی در مسابقات قرآن شرکت کردید؟

 

 برای اولین بار در سال 1381 در مسابقات قرآن زیر 16 سال رتبه اول کشور را کسب کرده و به مسابقات بین المللی عربستان اعزام شدم اما آن سال برای نخستین بار رشته حفظ را حذف کردم و من موفق نشدم مدر این مسابقات قرائن کنم همچنین در همان سالها از طریق بعثه مقام معظم رهبری به حج تمتع اعزام شدم پس از حذف رشته قرائت مسابقات قرآن عربستان و ضربه روحی ای که به من وارد شد از آن سال به بعد در هیچ مسابقه ای شرکت نکردم و عقیده داشتم مسابقات قران عامل پیشرفت قاری نیست و 13 سال بر این عقیده بودم و در هیچ مسابقه ای حضور نداشتم و تنها در اینم دت به تقلید از نوارهای اساتید قران پرداختم که تاکنون نزدیک به 300 تلاوت از استاد شحات انور تقلید کرده ام .

 

در مدتی که از مسابقات قرآن کنار رفته بودم  خیلی ها حرف هایی را به من نسبت می دادند که درست نبود برخی می گفتند از مسابقات می ترسد این صحبت ها باقی بود تا اینکه در سال 93 به اصرار و اجبار شاگردانم اسمم را در مسابقات قران نوشتم و باز به اصرار شاگردانم در این رقابت ها تلاوت کردم و کم کم از مرحله شهرستانی به اسانی و از استانی به کشوری راه یافتم که سرانجام در اسفند سال گذشته موفق به کسب رتبه دوم مسابقات کشوری شدم البته من در این مسابقات در بین افراد فینالیست مقام اول را کسب کردم ولی با توجه به اینکه نمرات مراحل نیمه نهایی و مقماتی با نمره مرحله فینال جمع می شود من در مجموع دوم شدم و آقای حسن دانش رتبه اول را کسب کردند.

 

نظرتان در مورد آقای دانش چیست؟

 

 جالب است بدانید آقای دانش نیز سال قبلی که من در مسابقات کشوری شکوفه ها رتبه اول را کسب کردم اول شده بودند و از همان سال با هم آشنا بودیم آقای دانش از قاریان بسیار باصفا و متدین هستند که به نظر من نیت خالص شان برای شرکت در مسابقات مهمترین عاملی بود که رتبه اول را کسب کنند ایشان تنها با این انگیزه در مسابقات شرکت کردند تا با کسب رتبه عامل محرکی در بین همشهریان خود باشند تا بیشتر به سمت قرآن سوق پیدا کنند در شهر مشهد نیز که ما حضور داریم چنین اساتید و نخبگانی حضور دارند که عامل تشویق و انگیزه جوانان برای جذب به سوی قرآن هستند که از این میان متی وان به فاطمی و شاکرنژاد اشاره کرد.

ادامه دارد...

پایان پیام/

 

کد خبر 469795

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha