به گزارش خبرگزاری شبستان از گلستان، چند سال است که عقد کرده اند اما مشکلات مالی همچون سدی محکم، مانعی برای ازدواج شان شده است. دیگری بیمار سختی دارد، ناتوان و رنجور از درد و بیماری و نداشتن امید به بهبودی همه خانواده را تحت تأثیر قرار داده است، او پدر خانواده است که چند سال است در بستر بیماری افتاده و توان کار کردن ندارد...
با پول کارگری، فرزندش را به مدرسه و دانشگاه فرستاده به امید روزی که پسرش کاری پیدا کند و عصای دستش شود، اما دریغ! مدرک دانشگاه هم به کارش نمی آید، توان مالی هم ندارد، اشتغال برایش یک آرزوست، پدر و مادرش با همان سن زیاد، بر روی زمین های کشاورزی مردم کار می کنند، هنوز پسر ستون خانواده نشده است...
شش سال دارد و خواهر بزرگترش هم 10 سال، پدر خانواده یکی دو سال است که فوت کرده، مادر نمی تواند هزینه های زندگی را تأمین کند، خواهرش مدرسه نمی رود چون مادر پول ندارد...
هزار و هزاران مورد از این دست در جامعه ما وجود دارد، هنوز خیلی از مردم ما دغدغه تأمین نیازهای اولیه زندگی را دارند. می شود کاری کرد، می شود جامعه اسلامی را تغییر داد و بهتر کرد. می توان از مالی که خدا در اختیارمان گذاشته، سهم دیگر بنده هایش را داد و چراغ زندگی خیلی ها را روشن کرد.
می توان زکات مال را داد تا دیگر فقیری در جامعه اسلامی ما نباشد، دیگر کسی آبرو و غرورش را زیرپایش نگذارد و جلوی هر کسی دستش را دراز نکند.
یکی از زیباترین جلوه های عدالت اجتماعی از دیدگاه اسلام، مسئله زکات است که خداوند بر آن تأکید ویژه ای دارد. هرجایی که در قرآن کریم مومنان به برپاداشتن و اقامه نماز سفارش شده اند، به پرداخت زکات هم تأکید شده است. روایات متعدد در منابع شیعه و سنی نیز جایگاه و اهمیت ویژه زکات را تبیین می کنند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان در این باره گفت: علمای دین باید مردم را به پرداخت زکات تشویق کنند، زیرا زکات، خیر دنیا و آخرت را به همراه دارد.
وی افزود: 60 درصد درآمد حاصل از جمع آوری زکات قرار است صرف کمک به محرومین و نیازمندان و 40 درصد نیز صرف آبادانی و توسعه شود.
آیت الله نورمفیدی، یکی از مهم ترین اهداف اسلام از به وجود آوردن فرهنگ زکات را کاهش فقر در جامعه دانست تا از این طریق، بخشی از مشکلات مالی محرومان، رفع شود.
نماینده مردم گلستان در خبرگان رهبری اظهار کرد: پرداخت خمس و زکات موجب افزایش توانمندی مردم، از بین رفتن شکاف های طبقاتی و فقر در جامعه میشود؛ لذا در این راستا باید برای گسترش فرهنگ زکات در جامعه، تلاش کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان، زکات را علاوه بر تکلیف الهی، یکی از جلوه های وحدت اسلامی برشمرد و اظهار کرد: خوشبختانه، پرداخت زکات، افزایش یافته و مسلمانان به تکلیف خود در دادن زکات اهتمام دارند، انشاالله وجوه دریافتی از مردم نیز در مسیر خدمت به دین و محرومان هزینه شوند.
وی تأکید کرد: زکات، یکی از اعتقادات مشترک شیعه و سنی است و هر جا که باشند به وظیفه دینی خود عمل کرده و می کنند.
حجت الاسلام سید مصطفی محمدی، رئیس شورای زکات شهرستان بندرگز هم در باب اهمیت زکات گفت: شرط قبولی نماز، دادن زکات و خمس است.
وی افزود: نور نماز به پاکی غذا و مال حلالی است که انسان به دست می آورد و آن در خمس و زکات تجلی پیدا می کند.
حجت الاسلام محمدی بیان کرد: در روایات اسلامی آمده که اگر کسی استطاعت مالی داشته باشد و حج نرود، موقع مرگ غیر مسلمان از دنیا می رود، همین روایت در باب پرداخت زکات هم وجود دارد. این امر نشان می دهد که قبولی بسیاری از طاعات و اعمال ما به ویژه نماز و روزه، در گرو پرداخت زکات مال است.
وی تصریح کرد: باید بدانیم که خداوند بخشی از روزی سایر بندگانش را در مال بندگان دیگر قرار داده و امروز که خداوند عنایتش مشمول آن بنده شده و مال و ثروت به او داده، باید زکات مالش را به طور کامل پرداخت کند.
امام جمعه بندرگز تأکید کرد: فلسفه واجب شدن زکات در اسلام، به جامع نگری آن بر می گردد، به این معنا که اسلام در پی تحقق عدالت اجتماعی است و راهکارهایی را برای آن مشخص کرده است. زمانی که زکات مال پرداخت می شود، کسی گرسنه نمی ماند، کسی به خاطر نداشتن جهیزیه معطل نمی ماند، محرومان و مستضعفان نیز رشد می کنند و فقر از جامعه رخت بر می بندد.
جواد علایی نسب، رئیس اداره زکات اداره کل کمیته امداد امام خمینی (رحمه الله علیه) استان نیز با بیان اینکه خوشبختانه مردم گلستان در پرداخت زکات مال خود، اهتمام جدی دارند، اظهار کرد: گلستان رتبه دوم پرداخت زکات را طی سال های اخیر در کشور کسب کرده که این امر نشان می دهد مردم استان توجه ویژه ای به مسئله زکات دارند.
وی افزود: زکاتی که در استان جمع آوری می شود تماماً در استان هزینه می شود و حتی یک ریال آن خارج نمی شود. حتی تا کنون زکات هر شهرستان برای همان شهرستان هزینه شده است تا آثار پرداخت زکات در زندگی مردم قابل لمس و مشاهده باشد.
علایی نسب با اشاره به میزان زکات جمع آوری شده در استان طی سال گذشته، خاطرنشان کرد: سال گذشته بالغ بر 315 میلیارد و 923 میلیون ریال زکات در استان جمع آوری شده که بیش از 190 میلیارد ریال آن در بخش های عمرانی و بیش از 125 میلیارد ریال آن در بخش های حمایتی مددجویان هزینه شده است.
وی با اشاره به رویکرد کمیته امداد امام خمینی (رحمه الله علیه) در هزینه کرد زکات های جمع آوری شده، اظهار کرد: در سال های گذشته 60 درصد زکات های جمع آوری شده برای پروژه های عمرانی و 40 درصد برای بخش های حمایتی فقرا و نیازمندان هزینه می شد اما از امسال این هزینه ها تغییر رویکرد پیدا خواهد کرد.
پایان پیام/
نظر شما