نقش آفرینی حضرت خدیجه(س) در هویت بخشی به زنان بی بدیل بود

خبرگزاری شبستان: مسجد جامعی گفت: حضور حضرت خدیجه(س) در کنار پیامبر(ص) تأثیر بسزایی در جذب زنان به سمت دین اسلام داشت لذا نقش آفرینی حضرت در هویت بخشی به زنان بی بدیل بود. 


به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران در دومین آیین نکوداشت مقام شامخ حضرت خدیجه(س) که سه
شنبه 9 تیر از ساعت 19 و  30 دقیقه تا 20 و 45 دقیقه برگزار شد، با اشاره به لزوم توجه و پرداختن به شخصیت والای این حضرت گفت: آثار و تألیفقات زیادی پیرامون حضرت مریم(س) وجود دارد اما جای این سوال باقی است که چرا در مورد شخصیت حضرت خدیجه(س) که همه ادیان جهان در آن تردیدی ندارند، آثاری یافت نمی شود.
در جاودانگی و حقیقت شخصیت حضرت خدیجه(س) همین بس که می تواند نقطه وحدت مسلمانان باشد بر همین اساس همچون که قرآن و ماه رمضان از مشترکان بین مسلمانان جهان است شخصیت حضرت خدیجه(س) نیز این چنین است.لذا این حضرت می تواند محور نزدیکی همه طوایف مسلمانان فرق اسلامی شود.
 

مهم ترین مسأله ای که در مورد توجه پیامبر(ص) به حضرت خدیجه(س) می توان عنوان کرد توجه به مسائل زنان در جامعه ای بود که احترام واهتمامی به مقام زن وجود نداشت. واین نگرش نوین پیامبر(ص) در مورد حضرت خدیجه(س) به نوعی هویت بخش به امور زنان بود.
 

مسجد جامعی افزود: وقتی رسول اکرم(ص) در کنار کعبه ایستادند و حضرت علی(ع) و حضرت خدیجه(س) پشت سر ایشان نماز اقامه کردند برخی از مردم آنها را به تمسخر گرفتند اما این حرکت نشان از توجه و اکرام مقام زن در اسلام داشت به گونه ای که زن نیز همچون مرد در مقابل چشم دیگران نماز می گزارد.
 

وی خاطر نشان کرد: برای شناخت جایگاه والای حضرت خدیجه(س) باید دین مسلمانان نخستین جست و جو و فکر کرد و سپس به ایشان ایمان آورد. حضور حضرت خدیجه(س) در کنار حضرت رسول(ص) تأثیر بسزایی در جذب و مشارکت زنان به سمت دین اسلام داشت لذا نقش آفرینی حضرت در هویت بخشی به زنان بی بدیل بود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران اذعان کرد: اگر امروز در مورد شخصیت حضرت خدیجه(س) اختلافاتی وجود دارد علاوه برحسادت هایی که وجود داشت، در جامعه حجاز آن روز و به خصوصو در زمان جاهلیت قبل از اسلام سواد مردم در سطح بسیار کمی بود لذا در آن جامعه ابزار ثبت تاریخی وجود نداشت برهمین اساس آنچه که از آن دوران برای ما نقل شده است از زمان وقوع آن فاصله بسیاری داشته است.
 

وی گفت: در چنین شرایطی اطلاعات ما نسبت به حضرت خدیجه(س) توسط راویان متأخر به ما رسیده است. اما تردیدی نیست که جایگاه زنان در دوران جاهلیت وضع نابسامانی داشته و یا بهتر بتوان گفت که اصلا جایگاهی نداشته است و وجود حضرت خدیجه(س) فتح بابی در مسیر شأنیت بخشی به جایگاه زنان بوده است.
مسجد جامعی تصریح کرد: حضرت خدیجه(س) کاروان های تجارتی نه تنها در حجاز بلکه تا کناره رود نیل و شامات داشته اند که نشان از شأنیت اقتصادی و اجتماعی آن حضرت دارد اما با این همه ایشان در کنار رسول خدا قرار گرفتند و امروز نیز شکوفایی علمی و هویت مستقل زنان همه مرهون تلاش های حضرت خدیجه(س) است.
 

شایان ذکر است در این مراسم حجت الاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران،دکتر لاله افتخاری، عضو مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.

پایان پیام/

 

کد خبر 469522

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha