صبور: در برنامه‌های مذهبی صداو سیما درجا زده ایم

خبرگزاری شبستان: تهیه کننده «اهالی بهشت» معتقد است: در جهان شاهد تحولات اساسی در عرصه تکنولوژی ، صدا، تصویر و انواع و اقسام فضاهایی که برای تولید برنامه‌های مذهبی و یا غیر مذهبی ایجاد می کنند، هستیم و ما در تولیدات خودمان از آنها بی بهره مانده ایم.

به گزارش سرویس فرهنگ و ادب خبرگزاری شبستان، برنامه «اهالی بهشت» ویژه برنامه شبکه قرآن سیما است که هر شب در طول ماه مبارک رمضان به طور زنده، از ساعت 23 تا یک بامداد به روی آنتن می رود. این برنامه تفاوت‌های عمده‌ای نسبت به سایر برنامه‌های مشابه خود در این شبکه دارد که شاید بتوان آن را نقطه عطفی در برنامه سازی شبکه قرآن پس از این تلقی کرد. در همین راستا گفتگوهایی را با برخی از دست اندرکاران اهالی بهشت انجام داده ایم که در ادامه بخش دوم سخنان تهیه کننده کهنه کار آن، رضا صبور را می خوانید.

 

رضا صبور بعد از قریب به سه دهه فعالیت رسانه ای در حوزه برنامه‌های قرآنی و مذهبی با یک نگاه آسیب شناسی در مورد برنامه های معارفی صدا و سیما سخنان خود را ادامه داد و گفت: با توجه به حضور در قرن 21 و عصر ارتباطات و تصویر و تکنولوژی‌های جدید و مشاهده پیشرفت روزانه بشریت در ابداع تکنولوژی‌های جدید غیر قابل تصور در این برهه، ما باید در صدا و سیما و شبکه‌های تلویزیونی به این سمت حرکت کنیم که با نگاهی به روز و در نظر گرفتن اتفاقات بی‌شمار تکنولوژیکی که پیرامونمان هست، مسائل دینی و قرآنی را به شکلی بسیار جذاب و نو و الهام گرفتن از آیات و روایات و سیره اهل بیت برای مخاطبین طراحی کنیم.

 

وی تاکید کرد: زبان روز لازمه یک برنامه تلویزیونی است و اگر دست اندرکاران یک برنامه تلویزیونی با زبان و ابزار روز آشنایی نداشته باشند و نتوانند از این امکانات استفاده و بهره برداری کنند قطعا به قهقرا خواهند رفت.

 

صبور تصریح کرد: ما در برنامه‌های مذهبی متاسفانه با رویکردهای یکنواخت و یک شکل روبرو هستیم به این معنی که اگر یک برنامه ای در سال 1365 تولید شده را پس از گذشت زمانی قریب به سی سال با مشابه آن، مقایسه کنیم متاسفانه در شکل و محتوا نمی بینیم و این از آسیب‌های جدی است که برنامه های مذهبی در صدا و سیما آز آن رنج می برند و آنها را یک شکل و یکنواخت شده اند. این در حالی است در جهان شاهد تحولات اساسی در عرصه تکنولوژی ، صدا، تصویر و انواع و اقسام فضاهایی که برای تولید برنامه‌های مذهبی و یا غیر مذهبی ایجاد می کنند، هستیم و ما در تولیدات خودمان از آنها بی بهره مانده ایم.

 

صبور با اشاره به این‌که کل محتوای طراحی و تهیه شده برای این برنامه به نوعی انتخاب شده است که بتواند مخاطب را به نوعی  به این برنامه که نامش «اهالی بهشت» است جذب کند، در خصوص انتخاب نام آن گفت: طبق احادیث و روایات قدسی هر کس در ماه رمضان ورود پیدا کند، وارد بهشت می‌شود و ما در این فضای معنوی از میهمانی خدا بهره خواهیم جست.

 

این تهیه کننده افزود: ما می خواهیم به جوانان بگوییم که می توان در بهشت باقی ماند با نگاه، توجه و تعاملی که صورت می دهیم و هیچ منافاتی بین دین و هنر و یا علم وجود ندارد.

 

وی در پاسخ به این سوال که تهیه این حجم از محتوا به عهده چه کسانی بوده است، گفت: ما از چند ماه قبل یک اتاق فکر و چند گروه تولیدی داشته‌ایم و هم اکنون هم به طور همزمان پنج گروه تولیدی مشغول به فعالیت در تهران و شهرستان‌ها برای تهیه آیتم‌ها و مستندات ما هستند. گروهی داریم که افتر افکت‌ و وله‌های ما را می سازند. این یک کار گروهی است و با مجموع عواملی که سر صحنه حضور دارند بیش از صد نفر در این پروژه درگیرند به طوری که ما حدود پنجاه نفر سر صحنه برنامه زنده داریم و پنجاه نفر دیگر هم پشت صحنه هستند و همه این افراد با توجه به وضعیت وخیم بودجه صدا و سیما و عدم تزریق بودجه مالی مناسب، از ماه‌ها قبل با عشق و علاقه‌ای که به قرآن و اهل بیت دارند  به انجام فعالیتشان مشغولند.

 

صبور در انتها، در پاسخ به این سوال که آیا تصمیم تولید برنامه «اهالی بهشت» به این شکل، در پی تغییر مدیریت سازمان صورت گرفته است، گفت: به طبع همین طور است. وقتی نگاه جدیدی به سازمن تزریق می شود همکاران و دست اندرکاران رسانه به این سمت می روند که بتوانند از بنیه خود استفاده کنند و خلاقیت‌های خود را بروز دهند. من هم قریب به سی سال است که با رسانه در ارتباط هستم گرچه سالها بود که این ارتباط کمی کمرنگ شده بود اما با حضور مدیریت جدید برای انجام کارهایی دعوت شده‌ایم.

 

برنامه «اهالی بهشت» با اجرای محمد‌متین و امیرحسین سپهری به عنوان مجری دوم هر شب از ساعت 23 از شبکه قرآن و معارف سیما به روی آنتن می‌رود.

 

گفت‌وگو: محمدصالح حجت الاسلامی

پایان پیام/

کد خبر 469117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha