هنر انقلاب اسلامی باید از جان‌ ها، دل‌ ها و اندیشه‌ های پاک تراوش کند

خبرگزاری شبستان: رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ‌های خوزستان، با بیان اینکه هنر انقلاب اسلامی باید از جان‌ ها، دل‌ ها و اندیشه‌ های پاک تراوش کند، اظهار داشت: ما نمی توانیم برای هنر انقلاب اسلامی منتظر جریان ها و کسانی بمانیم که نگاهشان در حوزه هنر نگاه زمینی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت‌الاسلام سیدمحسن شفیعی، رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ‌های خوزستان، شب گذشته(7 تیر) در اختتامیه اولین فراخوان پوستر «از قیام روح‌ الله تا قیام انصارالله» که شب گذشته(7 تیر) در نهمین نمایشگاه قرآن و عترت استان برگزار شد، با بیان اینکه با شکل گیری انقلاب اسلامی باید در عرصه هنری طوری ظاهر شویم که در خور شأن انقلاب اسلامی باشد گفت: هنر انقلاب اسلامی باید از جان‌ ها، دل‌ ها و اندیشه‌ های پاک تراوش کند و تولید شود.

 

وی با اشاره به اینکه همان طور که انقلاب اسلامی در هر عرصه‌ ای فرزندان خود را به میدان آورده و نسخه خود را ارائه کرده، در انقلاب اسلامی نیز روی ریل به رسمیت شناخته شده جهانی حرکت نکردیم افزود: یک اندیشمند غربی در توصیف امام راحل(ره) می گوید که امام خمینی(ره) با حرکت خود نه لوکوموتیو را عوض کرد و نه لوکوموتیو ران را چون می دانست که این دو بر روی ریلی که نصب شده حرکت می کنند از این رو  به جای تغییر این دو، ریل ها را در مسیری که خود درست می‌ دانست قرار داد و طبیعتا حرکت، حرکت مطابق ایده‌ های او شد.

 

وی با بیان اینکه ما نمی توانیم برای هنر انقلاب اسلامی منتظر جریان ها و کسانی بمانیم که نگاهشان در حوزه هنر نگاه زمینی است تصریح کرد: برخی جریان های هنری گویی بنا ندارند از زمین بالا بیایند و می ‌پسندند و می ‌پذیرند که نگاهشان سطح متنازل و زمینی باشد، ما از برخی حنجره‌ها و قلم ‌ها نمی‌ توانیم توصیف مسائل آسمانی را انتظار داشته باشیم.

 

حجت الاسلام شفیعی، اشاره به اینکه وقتی کسی ارتباطش با عوالم بالا قطع است نمی تواند در آثار هنر خود معنویت و حماسه را ندا دهد و شهادت را توصیف کند چرا که درک خوبی از این مفاهیم ندارد اضافه کرد: برخی حوزه‌ ها چنان است که امکان راهیابی افراد بیرونی به آنها وجود ندارد، از برخی افراد باید تشکر کرد و خواست که به عرصه هنر و ارزش ‌های اسلامی ورود نکنند.

 

وی به پیام امام خمینی(ره) در رابطه با هنر در تاریخ 30 شهریور 1367 اشاره کرد و اذعان داشت: امام(ره) هنر را، هنر زنده و هنر بیان درد می‌ دانند و می فرمایند: «هنر در عرفان اسلامی ترسیمِ روشن عدالت و شرافت و انصاف و تجسیم تلخکامی گرسنگانِ مغضوبِ قدرت و پول است. هنر در جایگاه واقعی خود تصویر زالوصفتانی است که از مکیدن خون فرهنگ اصیل اسلامی، فرهنگ عدالت و صفا، لذت می‏‌برند. تنها به هنری باید پرداخت که راه ستیز با جهانخواران شرق و غرب، و در رأس آنان امریکا و شوروی، را بیاموزد».

 

وی با طرح این سؤال که هنری که امام(ره) به ما معرفی می‌ کند را باید از کجا باید پیدا کرد و از چه کسانی طلبید؟ ادامه داد: طبیعی است که ما نخواهیم و نتوانیم از افرادی که اهل عوالم بالا نیستند این مقوله ‌ها را به دست آوریم بلکه این هنر را جز از افرادی که درد انقلاب و تازیانه استکبار و نظام سلطه را تحمل کرده باشند نمی‌شود مطالبه کرد.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه چمران اهواز، با بیان اینکه برای این کار نسل جوان ما باید فارغ از همه تعلقات وارد صحنه شوند نه اینکه بمانیم تا جریان​ های رسمی سنتی برای ارزش‌ های انقلاب کاری کنند عنوان کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با خانواده شهدای هفتم تیر، بیان می کنند: ما کم‌ کاری داشتیم و اینها را معرفی نکردیم و به نظر می ​رسد این کار را باید به جناح فرهنگی مؤمن انقلابی مردمی خودجوش سپرد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به شرکت کنندگان فراخوان«از قیام روح الله تا قیام انصارالله» گفت: باید با انسجام و آشنایی با امکانات، تکنیک ها، فناوری و ابزار روز، انگیزه های ایمانی را در این راه به میدان بیاورید چرا که هنر انقلاب اسلامی با ساختار اداری به جایی نمی رسد چون این انقلاب چیزی خارج از این مقوله ها است از این رو باید به شناسایی ظرفیت های بکر و زمین مانده​ باشیم.

 

وی بیداری اسلامی، ایستادگی اسلامی و پایداری جبهه مستضعفین برابر سلطه را دستاورد انقلاب اسلامی دانست و تاکید کرد: در هر جایی که یک حرکت بیداری و مقاومت صورت می‌ گیرد بلافاصله به ایران نسبت داده می‌ شود و این روح مقاومت و نترسیدنی است که امام(ره) بر پیکر عالم دمید.

 

حجت الاسلام شفیعی، ادامه داد: این امام(ره) است که در یمن مردم بی ‌دفاع را به مقاومت فراخواند و در فلسطین پرونده سازش و قطعنامه ‌ها را مردود اعلام کرد و به مردم فلسطین گفت قرآن و سلاح، نه زیتون و قلم و این پیام امام(ره) است که در لبنان جوانان مجاهدی را تربیت کرد که هیمنه اسرائیل را شکستند.

 

وی با بیان اینکه امروز مردم یمن با الگو گرفتن از ایستادگی و مقاومت رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس در برابر حکام آل سعود ایستادند و آموختند که باید متجاوز در جای خود بنشیند و بعد بنشینیم گفتگو کنیم ابراز کرد: امروز اراده ملت ها، اراده متکی به ایمان ملت ها برابر زورگویی و گردن‌ کشی خواهد ایستاد. «شعار هیهات منا الذله» را امام به گفتمان عمومی جهان تبدیل کرد.

 

وی یاد آور شد: در این عرصه ما نباید منتظر دیپلماسی و سیاست خارجی بنشینیم آنها کار خود را انجام می دهند بلکه باید را هنر به میدان بیاوریم و مظلومیت مردم یمن را به تصویر بکشیم، هنر باید به حنجره مظلومان یمن که زیر بمباران حکام حجاز قطعه قطعه شده و جان می ‌دهند تبدیل شود و این کار تنها با کمک نسلی که تربیت شده انقلاب اسلامی است ایجاد می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 469107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha