ورشگستگی کارآفرین گیلانی/گل های مصنوعی زیرپای کالاهای چینی

خبرگزاری شبستان: کار آفرینی یکی از مقوله های مهم در برون رفت بیکاری گیلان است اما متاسفانه موازی کاری در ادارات و ورود بی رویه صنایع دستی چینی زمینه رکود اقتصادی را در گیلان فراهم کرده است

به گزارش خبرنگار خبر گزاری شبستان از رشت، کار آفرینی یکی از مقوله‌های مهم در اجتماع است که می‌توان با وجود مشکلات اقتصادی و بیکاری، با ایجاد اشتغال در جامعه از بسیاری از موانع رکود اقتصادی و بزهکاری جلوگیری کرد.

بانوان در استان گیلان یکی از قشرهای فعال جامعه هستند که هم‌پای مردان در بخش تولید فعالیت می‌کنند و بسیاری از بانوان با ارائه راهکارهای جدید در بخش تولید، بساط کار برای دیگر بانوان را نیز فراهم می‌کنند.

یکی از دغدغه‌های مهم بخش تولید سرگردانی در گرفتن وام و نبود حمایت‌های ویژه مسئولان امر جهت عرضه و فروش محصولات دستی است. در این زمینه  گفتگوی ویژه ای با  فاطمه قنبری، مشاور معاون استان ها و اتحادیه اتاق تعاون کشور، مریم صابر زعیمیان شرکت تعاونی گل و گیاه مصنوعی و رقیه رمضان زاده، قالی باف گیلانی انجام شده است که باهم می‌خوانیم:

هیچ گونه حمایت عملی از کار آفرینان گیلانی نمی شود

فاطمه قنبری، مشاور معاون استان‌ها و اتحادیه‌های اتاق تعاون کشور ضمن تاکید بر حمایت بیشتر از کارآفرینان گیلانی اظهار کرد: در گیلان کارآفرینان بسیاری هستند که در بخش‌های مختلف فعالیت می‌کنند و مسئولان امر به صورت نمادین هر ساله عده‌ای را به عنوان کار آفرین معرفی کرده و تجلیل می‌کنند.

وی با بیان اینکه کارآفرینان نمونه در گیلان برای گرفتن وام در رنج و عذاب هستند، گفت: کارآفرینان گیلان با توجه به اینکه برای چندین نفر شغل ایجاد کرده‌اند ولی متاسفانه برای گرفتن یکصد میلیون تومان سال‌ها منتظر می‌مانند ولی به نتیجه‌ای نمی‌رسند.

این مقام مسئول به مشاغل خانگی پرداخت و افزود: بانوان گیلانی در کنار کار منزل به خود اشتغالی در منزل مشغولند که در این بخش به صورت رسمی وعملیاتی هیچ حمایتی ویژه‌ای از سوی مسئولان امر صورت نمی‌گیرد.

مشاور کارآفرینی جمعیت فرزندان شاهد و ایثارگر و نواندیش خدمتگزار تصریح کرد: تولیدات انواع صنایع دستی، فرش دستباف، خدمات و کشاورزی، صنعت و غیره از جمله مهمترین گرایش‌های خود اشتغالی در گیلان است که باید مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد.

وی به دغدغه‌های تولید صنایع دستی در گیلان پرداخت و خاطرنشان کرد: در گیلان انواع صنایع دستی تولید می‌شود ولی متولی برای عرضه و فروش محصولات صنایع دستی در گیلان مشخص نیست.

این مقام مسئول گفت: ادغام وزارت کار با وزارت تعاون خود یکی از مشکلات اقتصادی جامعه است و بخش تعاون با این ادغام فلج شده است.

وی تصریح کرد: موازی کاری در ادارات و دستگاه‌های اجرایی باعث رکود اقتصادی در جامعه شده است.

شرکت تعاونیم بسته شده و دستگاه‌هایم  زیر زمین خاک می‌خورند

مریم صابر زعیمیان، کار آفرین نمونه گیلان اظهار کرد: از سال 75 مشغول فعالیت در بخش گل مصنوعی هستم و از سال 78 این حرفه را به صورت رسمی آغاز کرده‌ام.

وی با بیان اینکه 25 میلیون تومان برای تشکیل و راه اندازی شرکت گل و گیاه‌سازی مصنوعی وام دریافت کرده‌ام گفت: با راه اندازی شرکت تعاونی برای بیش از هفت نفر شغل ایجاد کرده بودم.

کارآفرین نمونه گیلان به ورود بی‌رویه صنایع دستی چینی به  استان اشاره کرد و افزود: با ورود صنایع دستی چینی به بازار گیلان شرکت تعاونیم رفته رفته رونق خود را از دست داد.

زعیمیان خاطر نشان کرد: مسئولان امر به فکر جلوگیری از ورود کالاهای چینی به استان باشند چرا که با ورود کالاهای چینی و ارزان قیمت، رونق داخل با ورشکستگی مواجه شده است.

وی گفت: مسئولان قول‌های می‌دهند ولی در عمل و حمایت متاسفانه هیچ کاری انجام نداده و باعث ورشکستگی صنایع داخلی شده‌اند.

کار آفرین نمونه گیلان اذعان کرد: اکنون دستگاه‌های گلسازی‌ام در زیرزمین خاک می‌خورند و شرکت تعاونیم بسته شده است و اگر سفارشی داشته باشم، فعالیت خوهم کرد.

وی تصریح کرد: مدتی است به دلیل بی‌رونقی در بخش گل و گیاه به غذاهای محلی روی آورده ام و اکنون انواع غذاهای محلی و شیرینی‌های محلی پخت می‌کنم.

زعیمیان افزود: اگربه انواع صنایع دستی توجه شود و محل عرضه در بازار مشخص گردد برای بسیاری از بانوان جوان گیلانی اشتغال ایجاد خواهد شد ولی متاسفانه به این بخش توجهی نمی‌شود.

عرضه و فروش صنایع دستی در گیلان مشخص نیست

رقیه  رمضان زاده، قالی باف گیلانی ضمن تاکید بر حمایت از بخش تولید قالی در گیلان اظهار کرد: از سال 85 کار قالی بافی را شروع کردم.

وی با بیان اینکه مسئولان امر متاسفانه قول‌های را که می‌دهند، عملی نمی‌کنند گفت: گرفتن وام در بخش صنایع دستی با مشکلات و موانعی روبه رو است که اگر مسئولان برای خوداشتغالی وام‌های بیشتری را به قالی بافان بدهند خود موجب اشتغال دیگر جوانان در استان خواهد شد.

این قالی‌باف گیلانی با اشاره به اینکه تابلو فرش 48 متری بافته‌ام  تصریح کرد: در حال حاضر در منزل یکی از بانوان نمونه گیلان در حال فعالیت هستم و تاکنون تابلو فرش‌های بسیار متنوعی بافته‌ام.

رمضان زاده اظهار کرد: بازار فروش صنایع دستی در گیلان مشخص نیست اگر مسئولان امر بازار فروش را معین کنند بسیاری از موانع بخش صنایع دستی گیلان مرتفع خواهد شد.

گزارش از سمیه بشارتی

پایان پیام /

کد خبر 469001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسن IR ۱۶:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۰
    0 0
    واقعا باید به حال مسئولین گیلان گریست متاسفم براتون