به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، آیت الله صادق آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه در بخش دوم اظهارات خود به گزارش عملکرد این دستگاه در سالهای گذشته پرداخت و تلاش برای اتقان رسیدگیها از طریق وزارتخانهها، سلامت رسیدگیها عدالت و رسیدگیها استفاده از فناوریهای نوین ارشاد مراجعین از طریق پاسخگویی را از جمله تلاشهای این قوه برای تسهیل عدالت بیان کرد.
وی در ادامه بحث دیگری را که مورد توجه از سوی وی و همکارانش قرار گرفته ارتقای نظارتها عنوان کرد و گفت: از خواستههای به حق مردم و رهبری مساله ارتقای سلامت در قوه قضاییه است و دستگاههای نظارتی به صورت مستقیم در دستگاه قضایی این کار را انجام میدهند و دادسرای انتظامی قضات و حفاظت اطلاعات قوه قضاییه ما را در امر نظارت کمک می کنند.
وی با اظهار اینکه بدنه قوه قضاییه را کارمندان و قضات پاک تشکیل میدهند افزود: متاسفانه برخی موارد تخلف نیز وجود دارد که از دستگاه قضایی انتظار نمی رود چنین تخلفاتی در آن وجود داشته باشد و مواردی نیز در سال جاری داشتیم و من دفاع می کنم از پیش قدم بودن دستگاه قضا در امر ایجاد سلامت اداری.
رییس دستگاه قضا در ادامه تحول در ساختار قوه قضاییه یکی دیگر از اقدامات مفید این دستگاه در سالهای اخیر تلقی کرد و یادآور شد: ما بنا بر نیازهای مختلف تحولاتی را در تشکیلات جدید ایجاد کردهایم که از آن جمله می توان به راه اندازی معاونت راهبردی و انسانی، معاونت پیشگیری از وقوع جرم، مرکز رسانه و مرکز فناوری اطلاعات نام برد و اگر امکانات مالی اجازه دهد تحولات بیشتری در این دستگاه رخ خواهد داد.
آیت الله آملی لاریجانی تحول در قوانین را نیز از دیگر عوامل لزوم تغییرات در تشکیلات قوه قضاییه عنوان کرد و گفت: قوانینی چون قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری هم موجب تحولات در تشکیلات شده و امیدواریم در مقام اجرا مشکل پیش نیاید.
رییس قوه قضاییه در ادامه به تشریح تغییرات ملزم براساس آیین دادرسی جدید اشاره کرد و گفت: اصلاحاتی باید در این آیین از جمله اصل 48 آن صورت می گرفت که انتقادهای تند و سخیفی را از سوی برخی به دنبال داشت که البته ما از این اصلاحیهها دفاع میکنیم.
وی لزوم توجه به اطلاع رسانی در قوه قضاییه را مساله بسیار مهم و کلیدی دیگری عنوان کرد و گفت: قوه قضاییه تاکنون نتوانسته مسایل خود را در سطح رسانهها به خوبی مطرح کند و دانش عمومی در این زمینه را افزایش دهد و برای حل این مشکل ما یک مرکز رسانه ایجاد کردهایم و توقعمان از همه رسانهها افزایش آگاهی های حقوقی و قضایی مردم است.
وی در ادامه ضمن تقدیر و تشکر از همه رسانه ها به خصوص رسانه ملی در همکاری با انتشار اخبار قوه قضاییه به انتقاد شدید از رسانه ملی پرداخت و گفت: نحوه انعکاس اخبار قضایی برخورد نامناسبی است که از مسئولین صداوسیما برای رفع آن تقاضا داریم.
آیت الله لاریجانی از دیگر اقدامات انجام شده در طول سالهای اخیر اهتمام به مساله محیط زیست و مبارزه با زمینخواری عنوان کرد و گفت: در قانون اساسی توجه ویژه ای به محیط زیست شده که براساس اصل 50 این قانون باید از این محیط به صورت ویژه حفاظت شود و قوه قضاییه هم می تواند در این مسایل و از جمله آلودگی هوا ورود کند اما باید با کمک همه دستگاههای اجرایی در این زمینه وارد شد دستگاههای اجرایی قبل از رسیدن به یک جرم باید جلوی آن را بگیرند تا دیگر نیازی به تخریب قوه قضاییه نباشد و مثلاً از ارایه مجوزهای غیرقانونی برای ساخت و ساز در اراضی و محیط زیست جلوگیری کند.
مفاسد اقتصادی از دیگر نکات مهمی بود که رییس قوه قضاییه مقابله با ان را از جمله عملکرد مثبت دستگاه تحت تکفل خود عنوان کرد و گفت: ما در این زمینه به مساله معوقات بانکی توجه ویژه داشته باشیم و به استیفای این معوقات نیز کمک کردیم و از دستگاههای اجرایی هم خواستیم تا معوقات طبیعی را از معوقات مفسدانه جدا کند و دغدغه ما این است که برخوردهای قضایی موجب نشود که تولید بخوابد.
وی حمایت از سرمایه گذاری سالم را از اهداف مهم این دستگاه عنوان کرد و گفت: در بسیاری از استانها زیرمجموعه رییس کل واحد مستقلی برای این امر وجود دارد و ما این اطمینان را به همه کسانی که سرمایه گذاری سالم انجام می دهند می دهیم که از آنها حمایت میکنیم و جلوی برخی تعددها به انها را خواهیم گرفت.
آیت الله لاریجانی اقدام مثبت دیگر دستگاه قضا در سالهای اخیر را اهتمام به امنیت مردم تلقی کرد و گفت: ما برخوردهای قاطعی با کسانی که به حدود مردم تجاوز می کنند داشته ایم و همین برخوردها بازدارنده بوده برخی ها از قوه قضاییه در این زمینه انتقادهای تند می کنند که برخی از اعدامها درست نبوده اما ما معتقدیم اعدامها بر روی موازین انجام شده.
وی دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی را از دیگر وظایف اصلی قضات و دستگاه قضا عنوان کرد و توضیح داد: برخی در جریان برخورد با فتنه از قوه قضاییه انتقاد می کنند و من هم مانند آقای رییسجمهور معتقدم خط سیاسی، چپ و راست و جناحها نباید تاثیری در رسیدگی قضایی داشته باشند اما جریان فتنه واقعاً فتنه بود و نمیتوانیم نسبت به آن بیطرف باشیم.
وی با تاکید بر این نکته که جریان فتنه شبه کودتا بود خاطرنشان کرد: آنهایی که اعتراض را شروع کردهاند قصد کودتا و براندازی را نداشتند اما بستری را فراهم کردهاند که افرادی که قصد براندازی داشتهاند علیه ولایت فقیه شعار دهند و بر این بستر سوار شوند و کشور را در معرض خطر قرار دادند.
وی با تصریح اینکه یک انتخاباتی برگزار شد و یک نفر انتخاب شد و دیگری انتخاب نشد و حق اعتراض و ادعای تقلب هم وجود داشت گفت: رسیدگی به این ادعا در چارچوب قوانین درست بود و عده ای بر روی این اعتراض سوار شده اند که درست نبود چرا ما نباید توجه کنیم کسانی از بیرون و از داخل به دنبال براندازی هستند آنهایی که خوشحال بودند از این ماجرا فهمیدند پیوند معنوی دینی بین نظام و رهبری و مردم برقرار هست و موفق نمیشوند.
آیت الله لاریجانی در ادامه به انتقادها از قوه قضاییه در زمینه رسیدگی به برخی جرایم در جریان فتنه اشاره کرد و گفت: برخورد قوه قضاییه با فتنه معقول بود و مسیرش درست بود و من بعد هم همین است. فتنه یک جریان سیاسی دارد که عده ای با توصیه رهبری از موضعشان کنار رفتند اما عده ای بر این موضع ماندند که نباید با آنها خوش و بش کنیم.
وی با تصریح اینکه جریانی که فتنه را راه انداخت هنوز هم هست و باید جهت گیری روشنی نسبت به آن داشته باشیم گفت: در جریان این انتخابات نیز دستگاههای نظارتی باید این مساله را مدنظر داشته باشند و در راه اقامه شریعت اسلامی ما از هیچ چیزی کوتاه نمیآییم و با کسی که به نظام و مردم توهین می کند برخورد جدی خواهیم داشت.
آملی لاریجانی در ادامه اظهارات امروز خود به انتقادها از قوه قضاییه درخصوص لغو پارهای از کنسرتها اشاره کرد و گفت: من تعجب می کنم که یک روحانی در یک جلسه می گوید که برگزاری کنسرت حق مردم است و نمی گوید که حق مردم از آن طرف هم این است که کنسرت برخلاف موازین شرعی نباشد.
وی ادامه داد: بر حسب گزارشی که در شورای امنیت کشور ارایه شد از میان 300 کنسرت تنها 9 کنسرت لغو شده است و این مقدار سروصدای رسانهای لازم نبود.
وی تصریح کرد: یک فکر نادرست در بین برخی از مسئولین اجرایی کشور است که اگر ما مجوز دادیم کسی حق لغو ندارد و باید به آنها گفت: مجوز شما حیثی است و دستگاه قضایی برحسب وظایف خود عمل می کند. ما کاری به بحث کنسرت و موسیقی نداریم زیرا حکم آن را مراجع و رهبری می دهند اما اگر زمینه برای ارتکاب گناه چون رقص مشترک جوانان باشد حرام است و باید جلوی آن گرفته شود.
وی دلیل لغو برخی از کنسرتها را وجود زمینه برای ارتکاب فعل حرام یا توصیههای شورای تامین استانها و مسایل امنیتی عنوان کرد.
آیت الله آملی لاریجانی در پایان اظهارات امروز خود توجه ویژه به مسایل فرهنگی قرآنی و اخلاقی را از دیگر اقدامات مفید قوه قضاییه برشمرد و گفت: این قوه برای ارتقای سلامتش نیازمند این مباحث است و معاونت قرآن قوه قضاییه نیز برای گسترده شدن فعالیتهای فرهنگی قرآنی و اخلاقی به منظور تضمین سلامت دستگاه قضا ایجاد شده است.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: رییس دستگاه قضا ضمن دفاع از اقدامات این دستگاه در لغو برخی از کنسرت ها گفت: من تعجب می کنم که یک روحانی در یک جلسه میگوید برگزاری کنسرت حق مردم است و حقوق مردم از طرف دیگر این است که کنسرتها غیرشرعی نباشند.
کد خبر 468863
نظر شما