به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام حسن روحانی، رییس جمهور در همایش سراسری دستگاه قضا ضمن گرامیداشت هفته قوه قضاییه و تقارن این هفته با ماه مبارک رمضان گفت: همزمانی ماه رمضان و هفته قوه قضاییه فرصتی را فراهم کرد تا در مسیر عدالت دقیقتر و سریعتر در حرکت باشیم ماهی که خداوند به ما اجازه دعا، ذکر و قرب بیشتر با خود را داده است.
حجت الاسلام روحانی ادامه داد: این ماه ماه اتصال به حق و معنویت و صفای دل است تا روحیه برادری و محبت و دوستی به یکدیگر همواره در نظر ما موثر باشد.
وی با اشاره به حادثه تاریخی 7 تیر و شهادت 72 تن از یاران انقلاب گفت: شهید بهشتی حق بزرگی نه تنها بر گردن دستگاه قضا بلکه بر گردن ملت ایران دارد و شهید بهشتی خود یک ملت بود و این همان تعبیر امام (ره) در وصف ایشان است. ایشان خار چشم دشمنان اسلام بودند.
رییس جمهور ادامه داد: رهنمودها و راهکارهای شهید بهشتی پایه گذار توسعه اسلامی و انسانی در کشور بود و با تاسیس مدارس و آموزشگاهها به ویژه دبیرستان دین و دانش در قم در تربیت فرهنگیان و اساتید نقش بسزایی ایفا کردهاند.
وی با اشاره به شیوه ها و قوانین ارایه شده از سوی شهید بهشتی در قوانین اسلامی گفت: این شیوهها در حال حاضر نیز به عنوان جدیدترین راهکارها در قوانین به کار می روند شهید بهشتی در حرکت سیاسی همواره از امام پیروی کردهاند و جمعبندی های ارایه شده از ایشان در هر جلسهای کامل ترین و دقیقترین جمعبندی ها بود.
وی همچنین در تشکیل روحانیت مبارزه و پیروزی انقلاب نقش موثری ایفا کرد.
وی ادامه داد: در جلسات قبل از انقلاب وقتی شهید بهشتی سخن می گفت و تصمیم می گرفت برای همه دلنشین و اطمینانآور بود در جلسات بعد از انقلاب نیز همگی این توانایی شهید بهشتی را در جلسات درک کرده بودند.
رییس جمهور ادامه داد: در اداره مجلس خبرگان ارایه و تدوین قانون اساسی مدرن برای نظام جمهوری اسلامی شهید بهشتی نقش بسزایی داشتهاند شاید کمتر کسی بتوان پیدا کرد که چهره ای به مظلومیت شهید بهشتی در تاریخ انقلاب داشته باشد اگر تمام مظلومان را کنار هم بگذاریم سرآمد مظلومان در تاریخ انقلاب شهید بهشتی است.
وی یادآور شد: اما می بینیم که نسبتهای ناروایی به این شهید بزرگوار داده اند و چقدر سکوت و صبر کرد او از لحاظ مدیریت و تلاش در جهت برنامهریزی شخصیتی کمنظیری داشت شهید بهشتی به ما میآموزد که در مسیر اقتدار نظام و احقاق حقوق مردم و منافع ملی باید از همه چیز گذشت حتی از آبرو و شخصیت و حیثیت خدایش بیامرزد که معمار دستگاه قضایی نوین در جمهوری اسلامی است و امروز همه از رهنمودهای او استفاده می کنیم.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه دستگاه قضا در تمام نظامها دارای اهمیت ویژه ای است ادامه داد: در دنیا وقتی به نظام قضایی ایران نگاه می شود نباید توقع ویژگیهای نظام صنعتی با نظام صنعتی دنیا را داشت آنچه از این نظام مورد توقع و انتظار ویژه از نظام جمهوری اسلامی ایران است این است که یک دستگاه قوی و کارآمد و در دسترس همگان باشد.
وی ادامه داد: ما همواره گفته ایم و افتخار کردهایم که قضاوت مولا امیرالمومنین و قضا در اسلام را همواره بر این اصل یعنی عدالت علوی تاکید داشته ایم.
وی ادامه داد: ایران به عنوان یک نظام نمونه و اسلامی دستگاه قضایی دارد که تمام دنیا و نسل جوان در داخل و خارج چشم به آن دوخته اند و انتظارات بالایی دارند.
دستگاه قضایی که ملت و مردم و تمام متظلمین و شاکیان از شیعه و سنی آن را پناهگاه خود میدانند و قضاوتی که در آن می شود فرقی ندارد که مسلمان و مسیحی و یا وابسته به جناح یا گروهی باشد به هر سمت و گرایشی که باشد وقتی به خانه قضا مراجعه می کند آنجا خانه عدل برای اجرای حق و عدالت است این امر را مردم باید در مقام عمل ببینند و لمس کنند و افکار عمومی باید آن را پذیرا باشد.
وی با بیان اینکه بار سنگینی بر دوش دستگاه قضاست ادامه داد: امروز در کشور نیازمند حرکت توسعه و پیشرفت هستیم و در شرایطی هستیم که زمینه برای فعالیت بخش خصوصی باید آماده شود و در چنین شرایطی است که باید سرمایه و فناوری را با سرعت بیشتر جذب کنیم این موضوع بدون حمایت دستگاه قضا امکانپذیر نیست شرط اول توسعه، دستگاه قضا کارآمد در کشور است.
وی ادامه داد: مردم دستگاه قضا را باید احیاکننده حقوق مالکیت آبرو و حیثیت و آزادی بیان خود می بینند و با پشتوانه دستگاه قضاست که با اطمینان وارد صحنه های مختلف سرمایه گذاری میشوند.
وی ادامه داد: زمانی کسی می تواند با قدرت طرف مقابل را با پول زور زیر سوال قرار دهد و حق را زیر پا بگذارد و حتی با قلدربازی جان طرف مقابل را بگیرد در صورتی که در حکومت اسلامی به جای پول و قدرت و ثروت عدل و انصاف در دستگاه قضایی مینشیند در جامعه اسلامی حاکم قدرت سیاسی و نظامی و مالی و هیچ چیز دیگر نیست و حکم واقعی در عدل و قانون است و این قاضی در اتاق قضاوت قانون و وجدان و خدای خودش را می بیند و سپس حکم صادر می کند امروز دستگاه قضا مبنای اصلی حرکت جامعه به سمت پیشرفت است و در ایجاد وحدت و انسجام براساس عدالت دستگاه قضا موثر است.
وی ادامه داد:شرایط بهتر اقتصادی بدون حضور دستگاه قضا کارآمد و مقتدر امکانپذیر نیست ما امروز می بینیم که با فساد مبارزه می شود اما آیا مبارزه با فساد بدون از هماهنگی قوا و تنها توسط دستگاه قضایی امکانپذیر است. همه باید از تلاش کنند از فساد پیشگیری شود با قانون گرایی و از بین بردن امضاهای طلایی و ایجاد شفافیت در اطلاعات و قانون و از بین بردن استثنائات قانون و یا حداقل درآوردن این استثنائات و پیروی از دولت الکترونیک این کار امکانپذیر است.
وی گفت: سازمان بازرسی کشور می تواند یاور خوبی برای سلامت جامعه و دستگاه اجرایی باشد و هر سه قوه در کنار یکدیگر می توانند با قانون بهتر و شفافیت بیشتر در دستگاه اداری چابک تمام موانع فساد را از سر راه بردارند.
وی با اشاره به برخی سختگیریها برای مبارزه با فساد اظهار کرد: این سختگیریها برای مدیریت بهتر و سالمتر است اما اگر باعث توقف مدیریت باشد باید به گونه ای عمل کنیم که جرات را از مدیران سلب نکنیم امروز ما می بینیم که در بانکها و در بخشهای از ادارات قدرت تصمیم گیری از مدیران سلب می شود باید با این موضوع علمی برخورد شود و باید از تجربه سایر کشورها در این زمینه و در روزآمد کردن قوانین بهره ببریم.
وی با اشاره به بروز کردن قوانین و لوایح و توانایی برخورد با فساد با قوانین افزود: دستگاه قضا باید برای همه شفاف باشد این شفافیت تنها با قانون نیست بلکه باید رویه های قضایی شفاف و در اختیار همه مردم باشد مقدمه یک حکم از خود حکم مهمتر است استدلالی که برای یک حکم می شود مجموعه روشهای آموزنده و رویه های قضایی تدوین شده است که این امر باید در بخشهای اجتماعی و سیاسی به خوبی حفظ شود و بیان شود که قانون از دید قاضی چیست.
وی ادامه داد: دستگاه قضا می تواند به جامعه امید و نشاط و اعتماد دهد.
وی ادامه داد: با همکاری سه قوه جرایم سیاسی معنا و تدوین و لایحه آن را تقدیم کنیم تا جرایم سیاسی و امینتی نیز در قانون تدوین شود این موضوع به نشاط سیاسی جامعه می افزاید و وجهه ما را در دنیا بالاتر می برد.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: رییس جمهور با تاکید بر همکاری سه قوه در مبارزه با فساد گفت: با قانون گرایی و از بین بردن امضاهای طلایی و ایجاد شفافیت در اطلاعات و قوانین مبارزه با فساد امکانپذیر است.
کد خبر 468775
نظر شما