۳۰ درصد شبکه آب استان فرسوده است

خبرگزاری شبستان: سرپرست شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰ درصد شبکه آب در استان فرسوده است، گفت: برای اصلاح هر کیلومتر شبکه فرعی آب شهری بالغ بر ۶۰ میلیون تومان اعتبار هزینه اجرایی نیاز است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، مهدی هاشمی مقدم امروز (6 تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسب هفته صرفه‌جویی در مصرف آب، اظهار کرد: در حال حاضر 396  هزار جمعیت شهری استان تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی قرار دارند.

 

وی با بیان اینکه 174 هزار مشترک در استان از خدمات آب شرب شهری بهره‌مند می‌شوند، افزود:  همچنین 29.6 درصد جمعیت شهری تحت خدمات فاضلاب هستند.

 

سرپرست شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: سال گذشته 43.9 میلیون متر مکعب از منابع زیر زمینی و سطحی استان برداشت شده و از طریق شبکه توزیع به دست مشترکین رسانده شده است.

 

وی با بیان اینکه 80 درصد مشترکین با کاربری خانگی هستند، عنوان کرد: سال گذشته 21.7 میلیون متر مکعب آب با کاربری خانگی و 8.99 میلیون مترمکعب آب با کاربری غیر خانگی مصرف شده است.

 

سرپرست شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی افزود: در مجموع مطالبات از مشترکین 5 میلیارد و 400 میلیون تومان است.

 

هاشمی‌مقدم با اشاره به اینکه سال گذشته حداقل مشکل را در توزیع آب شهری داشته‎ایم، بیان کرد: شبکه اصلی خطوط انتقال آب 2 هزار و 500 کیلومتر است.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 30 درصد شبکه آب در استان فرسوده است، گفت: برای اصلاح هر کیلومتر شبکه فرعی آب شهری بالغ بر 60 میلیون تومان اعتبار هزینه اجرایی نیاز است.

 

سرپرست شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی ادامه داد: الگوی مصرف اب در استان با توجه به شرایط اقلیمی شهرها از 18 تا 24 متر مکعب در ماه متغیر است.

 

هاشمی‌مقدم با اشاره به اینکه 78 درصد مشترکین استان زیر الگوی مصرف، مصرف می‌کنند، افزود: سال گذشته قیمت تمام شده هر متر مکعب آب برای ما 900 تومان بوده در حالی که متوسط فروش استانی 358 تومان بوده است بنابراین بیش از 500 تومان زیان در هر متر مکعب داده‌ایم.

 

وی تاکید کرد: ما خواهان منطقی سازی قیمت آب هستیم چرا که این امر راه حل برون رفت ما از مشکلات است و منجر به ارائه خدمات به لحاظ کمی و کیفی می‌شود.

 

سرپرست شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی یادآور شد: اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تاثیر چندان محسوسی در بحث مصرف آب استان نداشته است.

 

هاشمی‌مقدم در خصوص تصفیه خانه فاضلاب بیرجند، گفت: هزینه اجرای این طرح 80 میلیارد تومان است که از طریق بانک توسعه تجارت اکو  16.9 میلیون یورو وام  برای آن اخذ شده  است.

 

وی ادامه داد: قسط نخست وام آزاد شده و با اقدامات انجام شده عملیات اجرایی مدول دوم تصفیه خانه و اجرای خط انتقال فاضلاب بیرجند در بازه زمانی سه ساله آغاز خواهد شد  و پیش بینی می‌شود در پاییز امسال عملیات اجرایی با سرعت شروع شود.

 

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 468565

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha