به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، دکتر ساسان روندی، مدیرکل پزشکی قانونی استان ایلام، صبح امروز(6 تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات این استان به مناسبت هفته قوه قضاییه، اظهار کرد: پزشکی قانونی استان ایلام، سالانه 20 هزار نفر مراجعه کننده به طور متوسط دارد.
وی، با بیان اینکه در سال 92 حدود 4 هزار و 17 هزار نفر به علت نزاع مراجعه کننده داشته ایم، افزود: این تعداد در سال 93 حدود 3 هزار و 982 نفر مراجعه کننده بوده حدود 8 دهم نسبت به سال 93 کاهش داشته و در سال 92 حدود 2 هزار و 628 مراجعه کننده به علت تصادف داشته ایم که در سال 93 این میزان 2 هزار و 605نفر بوده که کمتر از 9 دهم کاهش نشان می دهد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان ایلام، یادآور شد: در تصادفات منجر به فوت در سال 92 تعداد 119 نفر بوده که این تعداد در سال 93 به 129 نفر افزایش یافته است.
وی، با بیان اینکه در خودکشی افزایش مختصری داشته ایم، تصریح کرد: بیشترین آمار خودکشی ها در استان ایلام به سه روش حلق آویزی، قرص برنج، سلاح گرم و خودسوزی انجام می شود که خودسوزی در این استان نسبت به سال های قبل کاهش یافته اما جای خود را به خودکشی با قرص برنج داده است.
دکتر روندی، بیان کرد: پزشکی قانونی به عنوان یکی از زیرمجموعه های قوه قضاییه در سال 72 افتتاح شده و یک سازمان نوپا از لحاظ تشکیلاتی و نیروی انسانی است که با کمبود اعتبارات و امکانات و همچنین کمبود نیروی انسانی با مشکلات زیادی روبرو بوده و اکثر شهرستان های استان ایلام پزشکی قانونی ندارند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان ایلام، با اشاره به اینکه این سازمان از نظر اعتبارات و نیروی انسانی بسیار محدود است، افزود: با این وجود، فعالیت های بسیار گسترده ای در پزشکی قانونی انجام می شود و خدمات بسیار زیادی به مراجعه کنندگان ارائه می دهد که دایره این خدمات بسیار وسیع بوده و یک مرجع رسمی کارشناسی دادگستری در امور پزشکی است.
وی، گفت: حدود یکسوم از پروندههایی که در محاکم قضایی گشوده میشود نیاز به نظریه پزشکی قانونی دارد که معمولاً نظر پزشکی قانونی بسیار مهم تعیین کنند است و مورد استناد قضات قرار میگیرد، اما با مشکلات عدیدهای روبرو هستیم، با نیروی انسانی و اعتبارات کم، حجم خدمات پزشکی قانونی گسترده انجامشده که با این میزان نیرو، پزشک و اعتبارات، این خدمات بهسختی انجام میشود.
وی، خدمات پزشکی قانونی در 4 بخش معاینات بالینی، متوفیات، آزمایشها موردنیاز، کمیسیون های مختلف و تخصصی عنوان کرد و گفت: در استان ایلام در حدود 26 نیرو و 2 نفر پزشک در پزشکی قانونی کارمند بوده که با حجم زیاد مراجعه کننده ای که داریم جوابگوی نیازهای استان نیست و باید در راستای افزایش میزان تعداد پزشکان مسئولان توجه بیشتری داشته باشند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان ایلام، تصریح کرد: علیرغم اینکه کار پزشکی قانونی دارای حساسیت بسیار زیادی است اما نظر شرایط و امکانات بسیار فقیر هستیم و قابلمقایسه باکاری که انجام میدهیم نیست و در پزشکی قانونی محور و خط مقدم کار پزشک است که در سال گذشته استان ایلام 4 پزشک داشته که در سال جاری با رفتن دو پزشک این تعداد به 2 پزشک کاهشیافته است.
دکتر روندی، بابیان اینکه استان ایلام در بحرانیترین شرایط ازنظر تعداد پزشک فعال در حوزه پزشکی قانونی در بین استانهای کشور قرار دارد، گفت: سختی کار و حساسیت بیشازحد پزشکی قانونی و حجم بالای زیاد کار است و از طریقی بیشترین حجم مراجعهکننده پزشک قانونی افرادی هستند که دارای بزه بوده یا ظلمی به این افراد رفته است و بهطورکلی مراجعهکنندگان افرادی خاص هستند که برخورد با این افراد نیازمند به هنر خاصی است.
وی، با اشاره به اینکه پزشکی قانونی استان ایلام هماکنون تنها در شهرستانهای دهلران، دره شهر و ایوان نمایندگی دارد، ابراز کرد: پزشکی قانونی در شهرستان آبدانان به مدت چند ماه دایر شد که به دلیل عدم استقبال و حضور پزشک در این شهرستان، فعلاً در این شهرستان پزشکی قانونی وجود ندارد و مواردی که نیازمند به نظریه پزشکی قانونی دارند از نقاط مختلف استان به مرکز استان مراجعه میکنند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان ایلام، ساختمان حال حاضر پزشکی قانونی جوابگوی میزان حجم کار و مراجعهکنندگان نیست، خاطرنشان کرد: ساختمان جدید پزشکی قانونی در استان تا 2 ماه آینده به بهرهبرداری که انتظار میرود با بهرهبرداری از این ساختمان و تجهیز آن تا حدودی بخشی از مشکلات پزشکی قانونی در این استان مرتفع شود.
پایان پیام/
نظر شما