به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سید عبدالعظیم موسوی ظهر امروز (6 تیر) در کارگاه آموزشی آشنایی با جرائم رایانه ای که در سالن اجتماعات دادگستری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در قزوین 18 دفتر خبرگزاری و 27 سایت خبری فعالیت دارد که با اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قزوین بزرگترین مرکز سایت های مجازی و خبرگزاری ها از نظر تعداد و فعالیت هایی است که انجام می دهد و این امر جای تبریک دارد.
وی با اشاره به تفاوت رسانه مکتوب و مجازی ادامه داد: آثار رسانه های مکتوب بیشتر ماهیت استنادی دارد و به عنوان سند و مدرک در محاکم قابلیت استناد دارد و این ویژگی رسانه مکتوب است.
رئیس خانه مطبوعات استان قزوین اضافه کرد: سرعت و اشاعه ویژگی رسانه های مجازی است؛ رسانه مکتوب حداقل 10 تا 12 ساعت زمان می خواهد تا خبری را منتشر کند ولی در رسانه های مجازی در عرض چند ثانیه خبر منتشر شده و اشاعه می یابد.
وی عنوان کرد: این 2 مورد تفاوت مهم بین رسانه های مکتوب و مجازی است بنابراین مدیریت این 2 رسانه متفاوت و کنترل و نظارت توسط دولت و حاکمیت متفاوت است.
موسوی اعلام کرد: امکان حذف و اصلاح سریع یک خبر در شبکه های مجازی وجود دارد ولی در رسانه های مکتوب این عمل امکان پذیر نیست بنابراین رسانه های مجازی باید توجه داشته باشد اگرچه برای برداشتن خبر این قدرت را دارند ولی نمی توانند آنها که ذهن شان با خواندن این خبر قبل از حذف آشفته شده است را پاک کنند.
وی تأکید کرد: نظارت روی سایت ها یک اعتبار است و توسط پلیس فتار، وزارت اطلاعات و سازمان های ذی ربط یک فرصت بزرگ برای این سایت ها محسوب می شود زیرا در شبکه های اجتماعی وقتی خبری گذاشته می شود سوال می شود که لینک آن کجاست و اگر این خبر برای خبرگزاری و سایت معتبر باشد، اعتباردار و قابل پذیرش می شود.
رئیس خانه مطبوعات استان قزوین با تقدیر از دادگستری قزوین در برگزاری این کارگاه آموزشی خاطر نشان کرد: از حمایت گسترده از این همایش تشکر می کنیم و با توجه به میزان استقبال از این برنامه در سال آتی باید فضای بزرگتری به این امر اختصاص یابد.
در ادامه معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری قزوین اظهار کرد: امروزه رسانه های ما از رسانه های نوشتاری و مکتوب به رسانه های دیجیتال و الکترونیک منتقل شده اند به طوری که انتشار بعضی روزنامه های مکتوب در برخی کشورها کاهش یافته است.
علیخانی افزود: کامپیوتر در دهه 40 وارد ایران شد و در آن زمان مقرراتی نداشتیم تا دهه 70 که اولین مقررات تدوین شد و بعد از آن در دهه 80 مقرراتی در مورد رایانه و فضای مجازی ایجاد کردیم که این مقررات جامع نیست و ضرورت ایجاب می کند با کمک دست اندرکاران بحث فضای مجازی قوانین کامل تری داشته باشیم.
وی اعلام کرد: مهمترین قانون در این حوزه، قانون جرائم رایانه ای است که در سال 88 به تصویب رسید این قانون الفاظ رایانه را به کار برده و قبل آن، قانون تجارت الکترونیک وجود داشت که صحبت از کامپیوتر می کند.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری قزوین با اشاره به جرائم رایانه ای و اینترنتی تصریح کرد: زمانی که با استفاده از یک رایانه متصل به شبکه های ملی و جهانی جرمی واقع می شود این جرم اینترنتی است و جرم اینترنتی در فضای مجازی صورت می گیرد بنابراین در قانون جرائم رایانه ای که قانون جامع تری است و به قانون مجازات اسلامی الحاق شده است، چند عنوان داریم.
وی تأکید کرد: اکثر مجازات جرائم رایانه ای، زندان و جریمه نقدی است که شنود غیرمجاز، جاسوسی رایانه ای، جعل رایانه ای، کلاهبرداری رایانه ای، جرائم علیه عفت و اخلاق عمومی و هتک حیثیت و نشر اکاذیب از جمله جرائم در این حوزه است.
علیخانی یادآور شد: ما قوانین خیلی جامع در مورد رایانه، نشریات الکترونیک و دیجیتال نداریم و نشریات دیجیتالی که در چارچوب قانون مطبوعات مجوز دریافت کنند مشمول این قانون می شوند و وبلاگ ها نیزمشمول قانونی عمومی کشور می شوند و قانون جامعی در بحث وبلاگ ها نیز نداریم.
پایان پیام/
نظر شما