به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمد سیدآبادی سخنران حرم مطهر رضوی، صبح امروز(6تير)در سلسله جلسات بیان معارف اهل بیت(ع) به تبیین نشانههای اهل تقوا پرداخت و اظهار داشت: به فرموده مولای متقیان علی(ع) اهل تقوا سه نشانه دارند که اولین آنها راستی در گفتار است؛یعنی انسان های با تقوا راستگو و صادق هستند و از دروغ گویی حتی به صورت شوخی هم پرهیز می کنند.
وی افزود: در حدیثی از پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) آمده است که «بنده طعم ايمان را نمي چشد مگر زماني كه دروغ را ترك كند».
حجتالاسلام سیدآبادی از امانت داري به عنوان دومین نشانه و علامت اهل تقوا نام برد و اظهار کرد: کسی که خدا پروا و متقی است چنانچه امانتی به او سپرده شود آن را حفظ می کند.
وی تصریح کرد: امانت داری تنها به معنای امانت در مال نیست، بلکه شامل موارد دیگری مانند حفظ آبروی دیگران نیز می شود.
این کارشناس مذهبی افزود: کسانی که متخلق به اخلاق دینی و اسلامی نباشند اگر اموال مردم و یا بیت المال در اختیار انها قرار بگیرد، به آن خيانت مي كنند؛ چرا که تعهدی نسبت به آن امانت ندارند.
سومین نشانه از نشانه های اهل تقوا وفای به عهد است که سیدآبادی به آن اشاره کرد و گفت: انسان های پرهیزگار هر وقت با کسی عهد و پیمان می بندند به آن وفادار هستند و پیمان شکنی در مرام آنها وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه رعایت راستگويی، امانت داري و و فاي به عهد كه از شاخصه های انسان های متقی است تاثیر به سزایی در قوام روابط خانوادگی و اجتماعي دارد، ابراز کرد: رعایت این اصول توسط افراد یک جامعه باعث به وجود آمدن جامعه ای آرام و امن خواهد شد؛ چرا که امنيت اجتماعی در پرتو حفظ اين ارزش هاي اخلاقی حفظ می شود.
سخنران حرم مطهر رضوی در بخش دیگری از سخنانش به صفات اهل ایمان در کلام نبی مکرم اسلام(ص) اشاره کرد و گفت: راستگويي، امانت داری، وفای به عهد، پوشیدن چشم از حرام، پاك دامني و نگه داشتن دست و زبان از اذيت و آزار دیگران از جمله ویژگی های انسان های با ایمان و خدا ترس است.
وی تصریح کرد: رعایت این صفات پسندیده کلید در بهشت است؛ لذا باید توجه داشت که راه بهشت تنها با نماز و روزه مسیر نمی شود و کسی که سودای بهشت در سر دارد باید این ویژگی ها را در خود تقویت کند.
این کار شناس دینی یادآور شد: تقویت این صفات نیاز به ممارست و تمرین دارد و روزه ماه رمضان بهترین فرصت برای تمرین خویشتن داری و تقویت صفات پسندیده است.
سخنران حرم مطهر رضوی با اشاره به اينكه تقوا و پرهیزگاری موجب جلب رحمت خدا می شود و انسان پرهیزگار همیشه در پناه خداوند بزرگ است، افزود: نظام آفرینش به گونه ای آفریده شده است که همه امورات عالم بر اساس فطرت الهی و در جهت منافع انسان در حرکت می کنند.
حجت الاسلام سیدآبادی تصریح کرد: اگر حرکت انسان در این عالم بر اساس دستورات و فطرت الهی باشد، همه عوامل طبیعی و ماورایی به کمک او می آیند تا ما به سر منزل مقصود برسد. اما حرکت اگر انسان در این عالم بر خلاف جریان عالم باشد با مشکلات زیادی روبه رو می شود و در نهایت هم به نتیجه مطلوبی نخواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه امور معنوی مانند تقوا که به معنای خویشتن داری در برابر گناه است نیز در کسب توفیقات الهی موثر است، ابراز کرد: کسانی که پرهیزگار و متقی هستند نه تنها از اجر اخروی برخوردار می شوند، بلکه در همین دنیا نیز به آنها عنایت ویژه ای می شود چرا که در مسیر جریان طبیعی عالم و سنت های الهی حرکت می کنند.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: تقوا نه تنها توشه آخرت بلکه ذخیره و توشه همین دنیا نیز است و رعایت تقوا آثار و برکات زیادی در زندگی دنیوی انسان نیز دارد.
وی اولین و مهمترین اثر تقوا را بصرت افزایی دانست و عنوان کرد: انسان با تقوا در زندگی بصیرت دارد و خداوند به او قدرت تشخیص حق و باطل را عنایت می کند.
سیدآبادی خاطرنشان کرد: کسی که بصیرت نداشته باشد، در زمان بروز فتنه های روزگار راه حق را گم می کند؛ مانند خوارج در زمان حضرت علی(ع) که انسان های با ایمان و معتقدی بودند ولی از آنجا که بصیرت نداشتند فریب حیله های معاویه را خوردند و از مسیر حق منحرف شدند.
وی عدم بصیرت دینی را در عصر حاضر عامل گمراهی و ضلالت بسیاری از افراد دیندار دانست و با بیان اینکه دین منهای بصیرت و آگاهی فاقد ارزش است، تصریح کرد: اسلام بصیرت را لازمه دین داری می داند.
سخنران حرم مطهر رضوی گشایش در کارها را از دیگر آثار تقوا برشمرد و ابراز کرد: کسی که تقوای الهی پیشه کند هیچ گاه در زندگی به بن بست نمی رسد و خداوند همواره مسیر زندگی را برای او باز می کند.
وی افزود: خداوند در قرآن کریم به کسانی که در زندگی به او تکیه دارند و به به خاطر رضای او در برابر گناه خویشتن داری می کنند بشارت گشایش در کارها دنیوی و وارد شدن در بهشت جاودان داده است.
پايان پيام/
نظر شما