تامین نیاز فقراء با لطف ویژه امام زمان(ع) در عصر ظهور

خبرگزاری شبستان: پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه امام زمان(ع) در عصر ظهور لطف ویژه به فقراء دارند، گفت: دعای "اللَّهُمَّ اكْسُ كُلَّ عُرْيَانٍ" نشان می دهد که حضرت برای تامین نیازها و رفع مشکلات مساکین از جهت خوراک و پوشاک و مسکن نیز کمک کنند.

حجت الاسلام عباس رمضان علی زاده در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به فراز "اللَّهُمَّ اكْسُ كُلَّ عُرْيَانٍ" خدایا هر برهنه ای را بپوشان، گفت: امام صادق(ع) در این زمینه می فرمایند: امام زمان(ع) یک شخصیت بسیار بخشنده ای است که مال را به وفور به بی نوایان و فقیران می بخشد و نسبت به محرومان بسیار رحیم است.

وی با بیان اینکه همانطور که ویژگی رحیمیت خداوند متعال، لطف ویژه خدا برای مومنان است، امام زمان(ع) نیز که آینه پروردگار متعال هستند رحیمیت خداوند را دارند، خاطرنشان کرد: بنابراین امام صادق(ع) نیز امام عصر(ع) را به این صفت ستوده اند؛ چراکه حضرت لطف ویژه به فقرا دارند.

حجت الاسلام رمضان علی زاده اظهارداشت: لطف ویژه امام عصر(ع) به فقرا و نیازمندان در عصر ظهور اقتضا می کند که حضرت برای تامین نیازها و رفع مشکلات مساکین و فقرا از جهت خوراک و پوشاک و مسکن نیز کمک کنند.

این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه امام عصر(ع) از سلاله پاک خاندانی هستند که جد بزرگوارشان پیامبر اسلام(ص) کمک به فقرا و نیازمندان را اولویت رسالت خود می دانستند، تصریح کرد: در روایتی آمده که روزی وقت نماز وقتی بلال اذان خود را تمام می کند، مردم منتظر پیامبر می شوند ولی ایشان به مسجد برای ادای نماز نمی آیند، وقتی عمار به دنبال پیامبر می رود، می بیند که پیامبر تنها لباس خود را به سائل داده و با حصیری که داشتند نماز می خواند.

وی با اشاره به اینکه حضرت فاطمه زهرا(س) نیز در این کار از پدر بزرگوار خود تاسی گرفته اند، ادامه داد: حضرت زهرا(س) در شب ازدواج خود، لباس عروس خود را به سائل می بخشند و زمانی که پیامبر(ص) متوجه این موضوع می شوند، به حضرت می فرمایند: لباس نو و تازه ات کو؟ حضرت زهرا(س) می فرمایند: بخشیدم به فقیر. پیامبر(ص) می گوید: لباس قدیمی را می بخشیدید و لباس نو را برای شوهرت می پوشیدی.

حجت الاسلام رمضان علی زاده افزود: حضرت زهرا(س) در جواب پدر بزرگوارشان می فرماید: در آن هنگام این آیه قرآن یادم آمد که چیزی را که دوست دارید، انفاق کنید بنابراین من نیز پیراهن عروسی و نو خود را به سائل بخشیدم.

این پژوهشگر مهدوی تاکیدکرد: این روایات از اهل بیت(ع) نشان می دهد که دین اسلام در راستای پوشاندن برهنه ها و تامین نیازهای محرومان چه دستورات و تشویقاتی دارد. همچنانکه در ادعیه و زیارات نیز این تامین نیازها در عصر غیبت برای جامعه مهدوی آرزو می شود.

وی با اشاره به روایتی از امام سجاد(ع) در این زمینه، گفت: امام سجاد(ع) فرمودند: هر کس مومنی را بپوشاند، خداوند متعال از نعمت های بهشتی به او می پوشاند. بنابراین نشان می دهد که انفاق لباس به محرومان، پوشیدن لباس های بهشتی را در پی دارد.

حجت الاسلام رمضان علی زاده با بیان اینکه درخواست لباس و پوشاک برای برهنگان به چند صورت امکان پذیر است، گفت: یک زمانی انسانی برهنه است از لباس معمولی و عادی، بر این اساس در آموزه های اهل بیت(ع) برای بعضی از کفارات و مجازات ها لباس قرار دادند. به عنوان مثال اگر کسی روزه بخورد باید 10 نفر را لباس بدهد و اگر کسی قسم دروغ بخورد نیز باید کفاره بدهد و 10 نفر را اطعام کند یا لباس دهد.

این پژوهشگر مهدوی ادامه داد: یک زمانی انسان عاری و برهنه از لباس ورع و تقوی است. یعنی لباس معصیت به تن کرده و باید این لباس را از تن او دربیاوریم و به او لباس تقوا بپوشانیم، همانطور که فلسفه لباس احرام که بدون دوخت و رنگ باید باشد، برای این است که این لباس گناه آلود نباشد.

وی با بیان اینکه یک زمانی انسان از فرهنگ اصیل اسلامی برهنه است، خاطرنشان کرد: باید برای کسانی که سبک زندگی غربی دارند، دعا کنیم که لباس اصیل اسلامی و ملی خود را بپوشند که مصداق آن لباس معمولی، چادر و حجاب است و لباسی که غیر عرف جامعه نباشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 468378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha