روستاها سهم تعیین کننده ای در شکل گیری دولت ها و قدرت ها دارند

خبرگزاری شبستان: استاندار قزوین گفت: روستاها در انتخابات و شکل گیری دولت ها و قدرت ها نقش و سهم تعیین کننده ای دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، مرتضی روزبه در جلسه گزارش نهایی تدوین سند توسعه  20 روستای استان بیان کرد: بحث  توسعه روستایی یک دغدغه دیرینه، جدی و طولانی مدت در استان است که در آن به روستا به عنوان یک ضرورت نگریسته می شود.

وی افزود: روستا همه چیز است به گونه ای که توجه به روستا و داشتن برنامه و طرح و سند برای روستاها یک ضرورت همه جانبه اقتصادی، فرهنگی، آموزشی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی است؛ روستاها در انتخابات و شکل گیری دولت ها و قدرت ها  نقش و سهم تعیین کننده ای دارند و امروزه روستاها، کارکرد احزاب را در شکل دهی نظام سیاسی ایفا می کنند.

استاندار قزوین با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی توضیح داد: از مولفه های اقتصاد مقاومتی این است که به همه ظرفیت های کشور به عنوان یک چاه نفت نگاه شود که بخش اعظم این ظرفیت ها در مناطق روستایی پخش است، محصولات باغی، صنایع دستی و هنرهای بومی به عنوان یک فرصت اقتصادی مطرح هستند که همه این ها در روستاها متمرکز است.

وی با تاکید بر توجه به گردشگری تصریح کرد: در دنیا به این موضوع توجه جدی شده و امروزه بازسازی خانه های سنتی در روستاها می تواند جایگزین مراکز اقامتی مدرن و استاندارد بین المللی شود.

روزبه با تأکید بر لزوم استفاده از تجربیات جهانی در ساماندهی و مدیریت توسعه روستایی اظهار کرد: طرح توسعه روستایی باید با مدل پیشرفت ایرانی - اسلامی پیوند زده شود وبا اجتناب از تمرکزگرایی به همه مناطق و مراکز کشور توجه شود چون اشتباه فاحش برنامه ریزی قبل و بعد از انقلاب تمرکزایی بود که تبعات و آثار ناگوار و ناهنجاری را به همراه داشته است.

وی توضیح داد: مطالعات روستایی باید از منظر متون دینی پیگیری شود و حلقه مفقوده ما در بحث توسعه روستایی توجه  به این مراکز از منظر متون دینی است که براساس این متون اصالت از آن آدمیان است نه از آن جغرافیا، بنابراین نخبگان و متفکران و صاحب نظران که هویت اصلی روستاها و مناطق هستند باید  مورد توجه قرار بگیرند.

استاندار قزوین با اشاره به بررسی سابقه مطالعات روستایی در قبل و بعد از انقلاب توضیح داد: مسائل و موضوعات فرهنگی - اجتماعی از قبیل تاریخ روستاها، نام روستاها، لهجه، آداب و رسوم مناطق و نواحی مختلف باید مستندسازی شده و در دستور کار قرار بگیرد زیرا روستاها در بسیاری از مسائل فرهنگی و آداب و رسوم می تواند به الگویی برای شهرنشینان تبدیل شود.

وی پیوند با سند آمایش را از ضروریات سند توسعه روستایی ذکر کرد و در ادامه گفت: مطالعات  توسعه روستایی در برنامه ششم باید یک برجستگی خاصی داشته باشد.

روزبه با اشاره به مفهوم مهاجرت معکوس یادآور شد: این مفهوم چندان معنای دقیق ندارد چون بازگشت به روستاها از روی اجبار یا به واسطه تمکن مالی به مفهوم مهاجرت معکوس نیست بلکه مهاجرت واقعی زمانی است که از روی اراده و اختیار و به شکل ثابت، ماندگار و اثربخش اتفاق بیافتد.

پایان پیام/

کد خبر 468328

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha