ذکر «سبحان الله» جلوه گر حقیقت مطلق بودن خداوند متعال است

خبرگزاری شبستان: استاد اخلاق حوزه علمیه قم گفت: حقایق بسیاری در ذکر «سبحان الله» نهفته است که یکی از آنها حقیقت مطلق بودن خداوند متعال و نیاز انسان به حقیقت مطلق است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل، آیت الله علی فروغی استاد اخلاق حوزه علمیه قم و امام جمعه موقت اردبیل شامگاه گذشته (5 تیر) در سخنرانی ویژه ماه مبارک رمضان در مسجد قدس اردبیل، اظهار داشت: باید در هنگام خواندن نماز به مفاهیم اذکار و عبارت ها توجه داشته باشیم.

 

وی، با بیان اینکه توجه به مفاهیم و اذکار نماز باعث حضور قلب انسان در پیشگاه خداوند متعال و نماز خواندن حکیمانه وی می شود، افزود: تمام مخلوق ها به ذکر «سبحان الله» نیاز دارند چراکه باعث تغذیه معنوی شده و مخلوق را در برابر خالق متواضع می کند.

 

آیت الله فروغی، با تاکید بر اینکه تنها دارایی و هویت انسان، قلب او است، ادامه داد: غذای جان آدمی حقیقت غیبی است و تنها با این حقایق است که انسان رشد و کمال می یاید چراکه انسان به ذات خود موجودی است که طالب کمال است.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه قم، طالب کمال مطلق بودن انسان را ذاتی و نشان از نقصان وی توصیف کرد و گفت: فقاهت تسبیح عالم فقه دل است و از آن جایی که عقل انسان با مفاهیم کار می کند پس نمی تواند آن را لمس کند و با این حساب تنها چیزی که می تواند حقیقت عالم را درک کند، دل تربیت یافته است.

 

جهل و حسد، تفکر انسان را آلوده می کند

 امام جمعه موقت اردبیل، از حسد و جهل به عنوان آلوده کننده های تفکر آدمی یاد کرد و افزود:  وقتی تفکر آدمی آلوده شد، خیال نیز وهم زده می شود و باید گفت که تنزل بشر تا این حد نیز به خاطر خیال وهم زده است چراکه طبق روایت ها و احادیث، تجاوز به حدود خداوند متعال از خیال وهم زده ناشی می شود و  این تجاوز به خود بشر باز گردانده می شود.

 

آیت الله فروغی، با بیان این مطلب که عالم، عالم زیبایی بوده و بهشت و جهنم از قلب آدمی خارج می شود، اضافه کرد: قلب آدمی باید با وحدت و عالم غیب پیوند داشته باشد و گرنه دچار زیان و خسران می شود و هدف و غایت نهایی خلقت خود را درک نمی کند.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه قم، در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه شیطان با زیباسازی لذت های دنیایی انسان را از حقیقت کمال باز می دارد، خاطر نشان کرد: انسان باید در این دنیا تفقه داشته باشد و گرنه در این عالم اسیر شده و نمی تواند حقیقت آخرت را درک کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 468317

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha