واکنش اداره ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد به منتقدان «پد خندق»

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد به انتقادات صورت گرفته در زمینه برگزاری همایش بزرگ «پد خندق» اشاره و به این انتقادات پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، رضا دهبانی پور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد شب گذشته در مراسم گرامی داشت حماسه بزرگ «پد خندق» که برای نخستین بار به همت این اداره کل برگزار شد ضمن خیرمقدم به خانواده های حماسه «پد خندق» برگزاری این برنامه را تجلیل از جنگ ندانست.

وی گفت: برخلاف آنچه که این چند روز گفتند و اگر دستی در گروه های اجتماعی دارید، خواندید و یا شنیدید و براساس آنچه که این دو روز به من گفتند، شما و همکارانتان می خواهید فشنگی را مجسمه کنید که نماد خشونت و جنگ باشد و وانمود کردم که در این دوره ما به صلح و آرامش نیاز داریم می خواهم این نکته را به عنوان اعتراضیه بگویم.

دهبانی پور افزود: بنده به عنوان کسی که در رکاب این عزیزان در جنگ بوده و بیشتر از سه سال از عمرم را از سال 1360 با عملیات طریق القدس و فتح بستان در جنگ آغاز کردم، هم از جنگ متنفرم.

این مسئول فرهنگی و هنری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به این که خشونت را نه تنها مدیرکل ارشاد بلکه هیچ کس قبول ندارد خطاب به این منتقدین، اذعان کرد: انصاف داشته باشید که ما جنگ طلب نبودیم و دشمنی با طراحی استکبار از فرصت انقلابی مملکت ما سوء استفاده کرده و به میهن تجاوز کرد و همه دیده ایم که تا پادگان حمید هم آمده بودند و اینجا ما چه تکلیفی داریم؟

وی عنوان کرد: تردیدی نیست که اگر بخواهیم به دین نگاه کنیم به ما می گوید از خود دفاع کنید، اگر عقلانی بخواهیم نگاه کنیم به اقتضای عقل ما باید از مرز و بوم خود دفاع کنیم؛ لذا دلاورمردان این خطه و میهن اسلامی سر از پا نشناخته و رشادت آفریدند و دلاوری های آنان را بر تارک تاریخ ثبت و از مرز و بوم خود دفاع کردند.

دهبانی پور با بیان این که امروز ما اینجا حضور نداریم که از جنگ تجلیل کنیم، افزود: این همایش بزرگ تجلیل از دلاور مردانی است که در آن روزهای سخت و غریب خانه و کاشانه خود را ترک کرده، اسلحه به دست گرفته و در عملیات های مختلف نقاط عطف آفریدند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد با بیان این که این رزمندگان در عملیات های ثامن الائمه، طریق القدس، بیت المقدس، فتح المبین، کربلای پنج، کربلای چهار، والفجر هشت حماسه ها آفریدند، خاطرنشان کرد: اواخر جنگ که دشمن می خواست از بحث صلح، مذاکره و عقب نشینی ها سوء استفاده کند، رزمندگان استان در «پد خندق» ایستاده و مردانه جنگیدند و امروز ما جیره خوار خوان دلاوری آنها هستیم و حال باید پرسید آیا این کار تجلیل نداشته و تجلیل از جنگ است؟ آیا ساختن یک فشنگ در این جشنواره و یادمان، نماد خشونت است؟

وی یادآور شد: مملکت ما مورد تجاوز قرار گرفت و ما راهی جز دفاع نداشتیم، امروز از کسانی که آن روز زندگی خود را ترک کرده و به رزمندگان پیوستند و حماسه ها آفریدند باید تجلیل کرد.

دهبانی پور ادامه داد: دلاورمردانی که در «پد خندق» بر اساس آنچه که روایت کردند راه عقب گرد نداشتند اما ترجیح دادند بمانند، بجنگند و دلاوری خود را ثابت کنند و امروز نقطه عطفی در تاریخ را بیافرینند.

این مسئول فرهنگی و هنری با بیان این که در جنگ هشت ساله با نقاط عطف و حماسه هایی که برجسته شد، روبرو هستیم، تصریح کرد: این حماسه ها برتارک تاریخ می ماند و همه نسل های آینده به این شجاعت ها و دلاوری ها افتخار می کنند.

وی ادامه داد: امشب برنامه این است که ما دست شهیدان جنگ و عملیات «پد خندق» را به گرمی بفشاریم و سر تعظیم در برابر رزمندگان آن فتح و رزمندگان آن فرود آوریم.

دهبانی پور به هدف دیگر برگزاری این مراسم اشاره و عنوان کرد: تردید نکنید که نسل های آینده با ابهاماتی روبرو می شوند همچنان که تاریخ 100 سال قبل را گاهی در قالب یک افسانه می بینید، اگر ما لنگ لنگان در وادی قدم برداریم و اقدامی صورت نگیرد، ممکن است آیندگان هم خوب قضاوت و داوری نکنند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: این رسالت، تکلیف و وطیفه ماست که این ایثار، از جان گذشتگی، دلاورمردی و حماسه ها را احیا و به نسل عای بعدی انتقال دهیم.

وی با اشاره به این که دستگاه های فرهنگی رسالت و وظیفه ای دارند، اظهار داشت: من به عنوان کسی که در رکاب بسیجیان بودم و به عنوان مدیر فرهنگی امروز در این اندیشه بودم که مگر می توان گفت: ایثار و از خودگذشتگی فرهنگ نیست و من بگویم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هستم؟

دهبانی پور گفت: آیا نمی شود در بخش ها و آیتم هایی که ما در حال انجام آن هستیم این ایثار و از جان گذشتگی را تبیین، تبلیغ و ترویج کرد تا نسل های آینده بدانند که این ایثارگری ها را الگو قرار دهند؟

این مسئول فرهنگی و هنری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به این که هنرمندان استان آمادگی خود را جهت اجرای نمایش هنری در این زمینه اعلام کردند، ادامه داد: دست هنرمندانی که در این زمینه نقش آفرینی کردند را به گرمی می فشارم و از معاونت هنری و سینمایی اداره کل که در این زمینه همکاری کردند، تشکر می کنم.

دهبانی پور در پایان از بسیج و سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد که در این راستا همکاری خوبی داشتند، تشکر کرد و گفت: صدا و سیمای مرکز استان به خصوص شخص مدیرکل سازمان در راستای برگزاری باشکوه این نشست که یادآور حماسه های رزمندگان این استان در حماسه بزرگ «پد خندق» بود، نقش موثر و ارزنده ای ایفا کرد.

عملیات «پد خندق» یکی از عملیات‌ های دوران دفاع مقدس بود که در آن، نیروها و رزمندگان استان کهگیلویه و بویراحمد چهارم تیرماه سال 1367 در جزیره‌ مجنون به مدت 14 ساعت تا آخرین گلوله‌ خود در مقابل دشمن مقاومت کردند. آنها ضربات مهلکی بر ارتش بعث رژیم عراق وارد کردند به‌ طوری که مورد تشویق جانشین فرمان‌دهی وقت کل قوا قرار گرفتند.

عملیات «پد خندق» با 127 شهید توسط رزمندگان دلیر و شجاع استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شد و یکی از پرافتخارترین عملیات‌ هایی بود که در آن، رزمندگان سلحشور این استان با رشادت، ازخودگذشتگی و دلاوری های خود مانع از الحاق تیپ ششم دشمن به دیگر گروه‌ های آنها شدند.

پایان پیام/

 

کد خبر 468241

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha