سایه چرخ های«بی آر تی» بر سر درختان خیابان امام رشت

خبرگزاری شبستان: گسترش بي‌رويه مناطق مسکوني و صنعتي به فضاي سبز شهري به ویژه درختان آسيب‌هاي جدي وارد کرده و به جای حفظ و توسعه درختان در محدوده شهري خیابان امام رشت تصميم به حذف آن‌ها براي اجراي پروژه‌ بی آر تی شده است.

خبرگزاری شبستان- گیلان: تکنولوژی یکی از ابزار صنعتی شدن و توسعه جوامع است که موجب رفاه بیشتر برای مردم شده اما اگر با دقت بدان نگریسته نشود طبیعت را نادیده انگاشته و مرگ طبیعت را موجب می‌شود. در پیشرفت علم نمی توان تردید کرد و این پیشرفت نشان دهنده عظمت انسان است. در دنیای امروز نمی‌توان بدون تکنولوژی زندگی کرد با پیشرفت جوامع و افزایش جمعیت نیاز به بهره گیری از تکنولوژی به مراتب بیشتر است.

باید طبیعت و تکنولوژی را در مسیر هم قرار داد تا به موازات هم موجب رفاه و تامین آسایش بشر شود نه اینکه یکی، دیگری را نابود کرده و خود یکه تازی کند.

با افزایش جمعیت جوامع، رفت و آمد در داخل شهرها به ویژه کلانشهرها نیز با مشکل مواجه شده و معضلاتی مانند ترافیک، آلودگی صوتی و برهم خوردن تعادل روانی افراد را به دنبال دارد و شهر رشت نیز از این قاعده مستثنی نیست. باید به گونه ایی عمل کرد تا شهر به محیطی آرام برای شهروندان تبدیل شود.

ایجاد ترافیک در بسیاری از خیابان‌های منتهی به میدان اصلی شهر مسئولان شهرداری را مصمم به اجرای خط ویژه اتوبوس تندرو«بی آر تی» در این شهر کرده که به صورت آزمایشی در حد فاصل بین میدان فرهنگ و میدان مصلی اجرا می شود که مکان اجرایی شدن این طرح به دقت کارشناسی نشده و چون از یک طرف موجب مرگ درختان این خیابان شده و از سوی دیگر ضرورت اجرای این طرح در خیابانی که در ساعات پیک هم با چندان ترافیکی مواجه نسیت دیده نمی‌شود. این خیابان دارای درختانی قوی و باقدمت چندین ساله است که موجب زیبایی آن شده اما گویا این زیبایی عرصه را برای معدودی تنگ کرده است که به بهانه اجرای طرح اتوبوس تندرو آن هم به صورت ضرب العجل، در فکر نابودی درختانی هستند که تماما برای ما منفعت است و سلامتی.

با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، انتظار می‌‏رود مدیران و مسئولان شهرداری به فکر حفظ محیط‌ زیست بوده و بدین نکته توجه داشته باشند که اگر طبیعت تخريب شود، زندگی و آسایش مردم نیز از بین می‌رود و دیگر شور و نشاط و شادابی را نمی‌توان در آنها دید. در شرع مقدس اسلام و در احاديث ما، به درخت و نگهداري درخت و جلوگيري از قطع کردن درختان توصيه شده است و این مسئله به قدری اهمیت دارد که یک روز در تقویم به نام روز درختکاری ثبت شده که حتی رهبر معظم انقلاب نیز در این روز به کاشت نهال پرداخته و همگان را بدان سفارش می‌کنند.

فرانک پیشگر، رئیس کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت با بیان اینکه بارها مخالفت خود را با اجرای خط ویژه اتوبوسرانی در میدان فرهنگ اعلام کردم و به شدت با این طرح مخالف هستم به خبرنگار شبستان گفت: در این مسیر درختان تنومندی وجود دارد که اجرای آن موجب حذف درختان براي احداث مسير اتوبوس تندرو می‌شود.

پیشگر تصریح کرد: شهرداری برای اجرای این طرح، پیشنهاد جابجایی درختان را داده است که عملا در این فصل امکان پذیر نیست چون فصل جابجایی درختان( از 15اسفند تا 15 فروردین) گذشته است و هم اکنون زمان خواب درخت است و با جابجایی آن موجب مرگ درختان می‌شویم.

وی با بیان اینکه با جابجایی درختان فضای سبز این محدوده تخریب می‌شود گفت: درخواست بازنگری مجدد برای اجرای این طرح را دارم و معتقدم اگر مصمم به اجرای طرح هستیم حداقل طرح را تا فصل جابجایی درختان به تعویق بیندازیم.

این عضو شورای شهر رشت با بیان اینکه همه اعضای شورا باید بدین مسئله توجه داشته و با هم همصدا باشند افزود: این پروژه اولویت چندانی ندارد که نتوانیم تا بهمن که فصل جابجایی درخت است صبر کنیم.گرچه طبق شنیده‌ها قرار است پالم وسط خیابان نگه داشته شود اما ۳۸ درخت قطع می‌شود.

وی با بیان اینکه اینجا خیابان انقلاب تهران نیست تاکید کرد: اتوبوس‌های بی آر تی در تهران نیز برای فاصله ۲ کیلومتر احداث نمی‌شود و فاصله بین میدان حشمت تا مصلی مسافتی نیست که نیازمند این طرح باشد.

پیشگر با بیان اینکه بهترین راه حل برای رفع مشکل ترافیک احداث پارکینگ است تصریح کرد: در خیابان های که دارای ترافیک است مشاهده می شود که یک لاین خیابان مختص به پارک ماشین است و اگر پارکینگ در این خیابان‌ها احداث شود یک لاین برای تسهیل در عبور و مرور آزاد می‌شود.

گسترش بي‌رويه مناطق مسکوني و صنعتي به فضاي سبز شهري به ویژه درختان آسيب‌هاي جدي وارد کرده و به جای حفظ و توسعه درختان در محدوده شهري که براي پاک نگه داشتن محيط و تصفيه هوا بسيار موثر مي باشند، تصميم به حذف آن‌ها براي اجراي پروژه‌هايي نظير خط ويژه اتوبوس گرفته مي‌شود. عاشقانه به طبیعت بنگریم، درختان علاوه بر اینکه حق حیات دارند و در رفع آلودگی های شهرمان نیز بسیار موثر هستند و شهری پاک و عاری از گرد و غبار را که هم اکنون بسیاری از استان‌های جنوبی و مرکزی را در برگرفته است برایمان به ارمغان می‌آورند.

پیشرفت تکنولوژی و بهره گیری انسان‌ها از صنعت روز نباید موجب تخریب فضای سبز و طبیعتی شود که بیشترین فایده را برای انسان دارد.ایجاد کمربند فضای سبز اطراف شهرها و حفظ وگسترش فضای سبز درون شهری مهمترین عامل برای حفظ طبیعت دورن شهرها و جلوگیری از هرگونه الودگی هواست.

باید با دیدی بازتر به طبیعت بنگریم و تیشه به ریشه درختان نزنیم این درختان شریان تنفسی شهر هستند که اکسیژن را به آلودگی‌های شهرمان هدیه داده و سایه سارشان در گرمای نفس گیر تابستان آرامشی است برای شهروندان به جای اینکه ساده ترین راه حل را انتخاب کنیم بهتر است با نگاهی دلسورانه و کارشناسانه وارد کار شویم و شهرمان را تهی از این نعمت الهی نکنیم.

پایان پیام/

 

کد خبر 468010

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نگین IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۰
    0 0
    آخه این چه کاریه خواهشا زودتر قطع درختان متوقف کنید من یک محیط زیستی ام و میدونم که این کار یعنی نابودی شهر وشهروندان حداقل این درختان جندساله را جابه جا میکردید باور کنید اینجوری که پیش یریم دیکه هیچی از زیبایی و سلامت شهرمون باقی نمیمونه...