تقویت آموزه های دینی در بین خانواده ها

خبرگزاری شبستان: مدیرکل پزشکی قانونی استان زنجان با اشاره به معضل خودکشی و عوامل تشدید کننده آن گفت: برای کاهش این معضل در جامعه باید آموزه های دینی در بین خانواده ها تقویت شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، مهرداد ستاره، مدیرکل پزشکی قانونی استان زنجان امروز(3 تیر) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پزشکی قانونی با استفاده از علوم پزشکی و رشته های وابسته اقدام به ارائه نظرات تخصصی جهت ارائه به مراجع قضای می نماید.

 

وی با اشاره به اینکه 30 درصد پرونده های که به سیستم قضایی ارجاع می شود، جهت ارائه نظر کارشناس به پزشکی قانونی ارسال می شود، ادامه داد: پس از اخذ نظر پزشکی قانونی، مقام قضایی با استناد به  این نظریه وسایر عدله نسبت به صدور احکام قضایی اقدام می کنند.

 

این مقام مسئول با یادآوری حجم کاری سیستم پزشکی قانونی، افزود: سال گذشته 30 هزار و 684 معاینه سرپایی انجام شده است.

 

به گفته ستاره، معاینه سرپایی به صورت مصدومین متعاقب تصادف، مصدومین متعاقب کار، صدور مجوز سقط جنین، صدور مجوز فرزند خواندگی و صدور مجوز پذیرش جنین اهدایی، معاینات استخدامی، معانات روانپزشکی و بررسی روحی روانی بیمارانی که توسط سیستم قضایی ارجاع می شوند، معاینات اجساد، تعیین علت مرگ، انجام معاینات آسیب شناسی، انواع کارشناسی ها جزو وظایف پزشکی قانونی است.

 

وی با اشاره به اینکه آزمایشگاه این اداره به تجهیزات مدرن مجهز است، خاطرنشان کرد: 134 پرونده در کمیسیون ها مورد بررسی قرار گرفته است و  844 جسد نیز از سوی این راگان معاینه شده است.

 

ستاره با یادآوری اینکه حجم کار بالای این ارگان با تعداد اندک پرسنل انجام می شود، تصریح کرد: تعداد پزشکان شاغل در مرکز استان 4 نفر، یک نفر متخصص آسیب شناسی و یک نفر متخصص پزشکی قانونی است.

 

وی تعداد پرسنل رسمی پیمانی را 14 نفر عنوان کرد و ادامه داد: تعداد پزشکان شهرستان های تابعه استان نیز 5 نفر می باشد.

 

مدیرکل پزشکی قانونی استان زنجان تعداد پرسنل فعال در این مجموعه را یک سوم پست های سازمانی عنوان کرد و گفت: این مساله نشان دهنده این است که پرسنل حداکثر تلاش خود را برای ارائه خدمات به مراجعه کنندگان ارائه کنند.

 

این مقام مسول نظات مستمر به گواهی های صادره و بازدید از مراکز استانی و شهرستانی را از دیگر اقدامات این ارگان عنوان کرد و ادامه داد: میانگین زمان صدور نظر کارشناسی در هر مراجعه در سال گذشته 40 دقیقه بوده است.

 

ستاره میانگین زمان صدور نظریه نهایی کارشناسی پزشکی قانونی در بخش کمیسیون های پزشکی را 21 روز اعلام کرد و افزود: میانگین زمان صدور کارشناسی پزشکی قانونی در پرونده های تحت بررسی تشریح 44 روز است.

 

این مقام مسئول در ادامه به عملکرد آموزش و پژوهش در این اداره اشاره کرد و افزود: برگزاری آموزه های قانونی برای پزشکان و کادر شاغل در زندان، برگزاری یک دوره بازآموزی روانپزشکی قانونی، برگزاری 2 دوره مباحث اصول پزشکی برای پزشکان و برگزاری یک جلسه آموزشی برای 80 تن از قضات در خصوص علم ژنتیک و کاربردهای آن در جهت کمک به اجرای عدالت در مباحث جنایی از اهم این دوره ها بوده است.

 

ستاره با یاداوری اجرای9 طرح پژوهشی در اداره کل، خاطرنشان کرد: انعقاد 6 قرارداد آموزشی با دانشگاه های استان جهت آموزش دانشجویان و برگزاری 14 جلسه آموزشی برای تمام پزشکان استان از اقدامات پژوهشی این ادراه است.

 

وی با یادآوری اینکه 120 میلیون تومان برای تعمیرات و تجهیزات ساختمان ادراه کل اختصاص یافته است، ادامه داد:25 میلیون تومان نیز توسط ستاد مرکزی اختصاص یافته که در اداره کل و آزمایشگاه های پزشکی قانونی استان هزینه شده است.

 

این مقام مسئول به مقوله خودکشی و عوامل بیماری های روحی روانی، افسردگی شکست های اقتصادی، اختلافات خانوادگی، طلاق، مرگ همسر و فرزند، بیماری های مزمن به عنوان تشدید کننده خودکشی اشاره کرد و افزود: تقویت آموزه های دینی، تقویت روحیه نشاط و شادابی در جامعه و ارائه راهکارهای کارشناسی برای هریک از عوامل خودکشی راهکارهای مقابله با معضل خودکشی است.

 

ستاره بیشترین علت مرگ را بیماری های قلبی عنوان کرد و افزود: سرطان نیز در مرحله دوم بیشترین آمار مرگ و میر قرار دارد.

 

این مقام مسئول به مراجعات مربوط به نزاع و درگیری و کاهش ۱۱ درصدی آن در سال جاری اشاره کرد و افزود: سال گذشته ۹ هزار و ۸۶۶ نفر به پزشکی قانونی مراجعه کردند.

 

وی فرهنگ سازی در جامعه را عامل موثر در کاهش ناهنجاری های اجتماعی عنوان کرد و افزود: تقویت آموزه های دینی، سطح فرهنگی، تحصیلات و اقتصاد در کاهش نزاع و درگیری در جامعه موثر است.

 

پایان پیام/

کد خبر 467861

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha