به گزارش خبرنگار شبستان،حبیب الله حقیقی، رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز كشورامروز در جلسه كميسيون برنامه ريزي،هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان تهران كه در استانداري تهران برگزار شد، گفت: قاچاق يك مسئله چند بعدي است كه در حوزه هاي مختلف اقتصادي،بهداشتي،سلامت،امنيتي و اجتماعي و ساير مسايل عمومي كشور نقش ايفا مي كند..
وي با بيان اينكه بايد گره قاچاق را از مسايل اقتصادي كشور باز كنيم، گفت: طبق برآوردها در سال 92 ،50 ميليارد دلار واردات به كشور داشتيم و ميزان قاچاق كالا در آن سال 25 ميليارد دلار گزارش شده است كه نشان مي دهد 50 درصد واردات رسمي قاچاق انجام مي شود.
حقيقي،بيكاري و مشكلات اشتغال را يكي از مسايل اساسي برشمرد و گفت:با شرايط فعلي در قاچاق،امكان رونق اشتغال فراهم نيست و كارخانه ها و بنگاه هاي توليدي هم امكان توسعه ندارند.
رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اينكه در كشور 37 هزار مرز نشين و كوله بر ثبت شده است گفت: سال گذشته از طريق كوله بر و مرزنشينان حدود يك ميليون و 850 ميليارد دلار كالا وارد كشور شده است و اگر براي ايجاد شغل 300 ميليون تومان نياز باشد اين ميزان كالاي قاچاق به كشور معادل حدود 200 هزار شغل است.
وي با اشاره به اينكه افزايش قاچاق تاثيرات منفي در حوزه مسايل فرهنگي و سبك زندگي به همراه دارد گفت: در يكي از شهرهاي مرزي كشور در يك نظر سنجي بيش از 70 درصد دانش آموزان آن منطقه علاقمندي شغل آينده خود را امور مربوط به سوخت اعلام كرده اند كه متاسفانه آثارمنفي طولاني مدت بر جامعه به همراه دارد.
حقيقي به موضوع آسيب هاي قاچاق كالا در حوزه بهداشت و سلامت نيز اشاره كرد و گفت:ممكن است در حوزه كالاهاي غير بهداشتي و دارويي اثرات منفي قاچاق را بتوان جبران كرد اماخسارات قاچاق كالاهاي بهداشتي و دارويي جبران ناپذير است.
وي افزود: در بخش هاي مرزي نيز با تغييراتي در حوزه قاچاق مواجه هستيم به طوريكه عده اي در اين نقاط كار قاچاق سوخت انجام مي دهند و محموله برگشتي آنها سلاح،مهمات و مواد محترقه است.
حقيقي به اهميت مبارزه با قاچاق كالا و ارز از ديدگاه مقام معظم رهبري و رييس جمهوري نيز اشاره كرد و گفت:رهبر معظم انقلاب بارها در بيانات خود به موضوع مقابله و جلوگيري از قاچاق كالا و ارز اشاره داشتند كه در سخنان ايشان و رييس جمهور مورد توجه است.
رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاكيد براينكه در حال حاضر حجم هجمه قاچاق به كشور بيش از قابليت دستگاه ها در مبارزه با اين پديده است گفت:قاچاق زاييده مقررات و روش هاي اقتصادي است وبايد برخورد با علت ها در دستور كار باشد به طوريكه اگر مقابله اولويت باشد برخورد با معلول ها مطرح است در حاليكه مبارزه با علت پديده قاچاق مي تواند معلول ها را نيز از ميان بردارد.
وي ادامه داد:در حال حاضر برنامه هاي مبارزه با قاچاق كالا و ارز به گونه اي است كه 70 درصد اقدامات مربوط به پيشگيري است و 30 درصد به حوزه مقابله مربوط است و در مقابله نيز بر برخورد با دانه درشت ها و عناصر و شبكه هاي سازمان يافته متمركز هستيم.
حقيقي با بيان اينكه بيشترين حجم قاچاق در حوزه سوخت است گفت:تا زماني كه جلوي قاچاق سوخت از مبدا گرفته نشود كار مقابله موثر نمي شود و قاچاق سوخت مسايل زيادي در حوزه حمل و نقل به دنبال دارد تا جايي كه بيش از 6 ميليون كارت سوخت باطل شده و كسي اعتراض نكرده است.
وي ادامه داد:در مدت زمان 6 ماهه ثبت خودرو و ثبت بارها تطبيق داده شده و نشان داده 11 هزار خودروي سنگين، سوخت دريافته كرده اند درحاليكه در اين 6 ماه يك ثبت بار هم نداشته اند و فقط سوخت را دريافت كرده اند.
وي قاچاق كالاهاي مجاز،مجاز مشروط ،كالاهاي يارانه اي و كالاهاي ممنوع را به ترتيب ميزان گستردگي قاچاق در كشور دانست و گفت: استان تهران در مبارزه با قاچاق كالا و ارز شرايط ويژه اي براي ما دارد و برآوردها نشان مي دهد 60 درصد كالاهاي قاچاق كشور وارد تهران مي شود.
|
نظر شما