از تهیه بانک جامع اطلاعات  اوقات فراغت تا آموزش تعمیر ماشین های بنزینی

خبرگزاری شبستان: برگزاری نشست های اقتصاد مقاومتی، اهتمام به مستند سازی برنامه ها، آموزش کمک های اولیه و تهیه بانک اطلاعاتی از جمله برنامه های کانون های مجری اوقات فراغت کانون های مساجد است که در فصل تابستان در کانون های مساجد هرمزگان، خوزستان، مازندران و زنجان مورد توجه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، اوقات فراغت فرصتی است مغتنم به منظور فراهم آوردن بستری مناسب برای جذب حداکثری نوجوانان و جوانان به برنامه های کانونهای فرهنگی هنری مساجد که این امر با برنامه ریزی جامع و دقیق و استفاده از حداکثر ظرفیت ها و اهتمام به برگزاری برنامه های شاد و متنوع در پرتو آموزه های دینی محقق می شود.بخشی از برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان، کهگیلویه، مازندران، زنجان، همدان از استان های کشور به شرح زیر است.

 

شرکت ۲۰ هزار  و ۵۳۷ نفر در طرح اوقات فراغت

حجت الاسلام هادی جعفری راد مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان سیستان و بلوچستان گفت: بیش از 20 هزار نفر در طرح اوقات فراغت کانون های فرهنگی و هنری مساجد ثبت نام کردند، 600 کانون فرهنگی و هنری میزبان بیش از 20 هزار و 537 نفر در طرح اوقات فراغت کانون های فرهنگی و هنری مساجد خواهند بود.

وی افزود: همچنین در حال حاضر 50 خانه نور در سطح استان وجود دارد که تا پایان سال به 80 خانه نور افزایش می یابد.

مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان تصریح کرد: 24 کانون تخصصی شامل: قرآن و تفسیر، نماز، شعر و سرود، ایثار و شهادت، آموزش، مهدویت و آی تی در سطح استان فعالیت دارند که راه اندازی سه کانون تخصصی دیگر سهمیه استان سیستان و بلوچستان  در سال جاری است.

جعفری راد اضافه کرد: 3 کانون فرهنگی و هنری در مساجد دانشگاه های استان راه اندازی شده که این تعداد در سال جاری به 6 کانون افزایش می یابد.

وف افزود: امسال 144 نفر در قالب طرح اندیشه های آسمانی به مشهد مقدس اعزام می شوند.

مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان تصریح کرد: مشارکت در طرح قرآنی 1449 با هماهنگی صدا و سیما، طرح تکریم از 68 نفر از خادمین قرآن، حمایت از کانون های تخصصی، نخبگان و استعدادهای برتر استان، کارآفرینی و خودکفایی در کانون های فرهنگی و هنری مساجد،طرح آمایش فرهنگی و هنری در مساجد استان،  طرح درجه بندی کانون های فرهنگی و هنری مساجد از جمله برنامه های دبیرخانه در سال جاری خواهد بود.

مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همچنین گفت: هزار و 500 معلم و مربی قرآنی در طرح اوقات فراغت کانونهای فرهنگی و هنری مساجد شرکت خواهند کرد.

 

آغاز طرح آسمانی ها در ۸۵۰ کانون فرهنگی هنری هرمزگان

حجت الاسلام احمد پهلوانی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان هرمزگان بیان کرد: 2 میلیارد و 550 میلیون ریال اعتبار از سوی ستاد عالی برای اجرای طرح آسمانی ها در هرمزگان اختصاص یافته است که سهم هر کانون سه میلیون ریال است.

وی افزود: پیش بینی می شود بیش از 170 هزار نفر از نوجوانان و جوانان این استان در طرح آسمانی شرکت کنند.

حجت الاسلام پهلوانی عنوان کرد: مراسم انعقاد تفاهم نامه اجرای طرح اوقات فراغت قبل از ماه مبارک رمضان به صورت جداگانه در شهرستان های مختلف استان هرمزگان برگزار شد.

وی ادامه داد: ضرورت اجتناب کانون ها از موازی کاری و تعامل و همکاری با سایر تشکل هایی که در امر غنی سازی اوقات فراغت فعالیت دارند نظیر پایگاه های مقاومت بسیج، مدارس و ...، فعال کردن واحد خواهران، توجه ویژه به قشر کودک و نوجوان و ارودهای درون و برون استانی از مهمترین بخش های این تفاهم نامه بود.

وی به همزمانی اجرای طرح آسمانی ها با ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: کانون ها باید از ظرفیت مبلغین در این ماه در راستای ترویج آموزه های دینی و معارف اهل بیت(علیهم السلام) بهترین بهره را ببرند.

وی، گسترش طرح تلاوت نور، طرح تفسیر و طرح قرآنی 1449 را از دیگر اولویت های طرح آسمانی ها در سال جاری برشمرد و گفت: رونق بخشی به مجالس جزء خوانی قرآن کریم و برگزاری کلاس های روخوانی و روانخوانی از دیگر اولویت های این طرح است. سبک زندگی اسلامی، گفتمان اقتصاد مقاومتی، حجاب و عفاف، ایثار و شهادت، فرهنگ اصلاح الگوی مصرف و پرهیز از اسراف و تبذیر، ترویج سفره های ساده افطاری و صله رحم از دیگر برنامه های کانون ها ویژه طرح آسمانی ها در سال 94 است.

وی، احکام، اخلاق، برنامه های کتابخوانی، نقاشی، خطاطی، فنی و حرفه ای، کمک های اولیه، صنایع دستی، هنرهای نمایشی و ... را از دیگر رشته های طرح اوقات فراغت کانون ها ذکر کرد.

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان تاکید کرد: همزمان با اجرای طرح آسمانی ها، کارشناسان دبیرخانه کانون های مساجد از برنامه های این طرح بازدید خواهند کرد و پس از ارزیابی و رتبه بندی، از کانون های برتر در حوزه غنی سازی اوقات فراغت تجلیل می شود.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته 105 هزار نفر از نوجوانان و جوانان استان هرمزگان در طرح غنی سازی اوقات فراغت 525 کانون فرهنگی هنری مساجد شرکت کردند.

 

اهتمام به مستند سازی از برنامه ها

براتی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان خوزستان هم در خصوص برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد تصریح کرد: در این ایام شور و نشاط اعضای کانون های مساجد بیشتر می شود و یکی از مواردی که باید به آن توجه کرد ساماندهی این بخش و همچنین مستندسازی از فعالیت های انجام شده مطابق آنچه ابلاغ خواهد شد، است.

وی با بیان اینکه با مستندسازی از فعالیت ها متوجه می شویم چه حجم عظیمی در حوزه آموزش کانون ها صورت می گیرد و ما به راحتی از کنار آن می گذریم اضافه کرد: در حوزه برنامه ما قصد داریم حداقل یک کانون و یک کتابخانه قابل قبول و مجهز در هر شهرستان داشته باشیم که لازم است کارشناسان نسبت به معرفی آنها اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه در همه شهرستان ها می خواهیم یک برنامه بومی و محلی برگزار شود که البته باید قبل از آن با دبیرخانه کانون های مساجد به توافق برسید عنوان کرد: این برنامه ها باید بر اساس نیاز شهرستان تدوین و می تواند در بخش آموزش، رقابتی، جشنواره، امر به معروف، ورزش، ستاد صیانت و... باشد.

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد خوزستان، با بیان اینکه این برنامه ها می تواند هم در گستره شهرستانی و هم استانی باشد، گفت: در حوزه تجهیزات با توجه به اقتضائات موجود، باید نیازسنجی از ناحیه کارشناسان صورت بگیرد و با شناسایی و معرفی کانون هایی که نیاز بیشتری به تجهیزات دارند در این خصوص اقدام شود.

وی با اشاره به اینکه امسال برای کمک به کانون های مساجد، تمام کانون ها به سه بخش فعال، متوسط و نیمه فعال تقسیم می شوند و بر اساس فعالیت هایی که انجام می دهند حمایت مالی صورت می گیرد ابراز کرد: خوزستان دارای دو منطقه ویژه در دزفول و آبادان است و به دنبال مجوز برای تبدیل سوسنگرد، بستان، هویزه و رفیع به منطقه ویژه هستیم.

وی با بیان اینکه امسال دو جشنواره محراب و شاه چراغ در سطح کانون های مساجد کشور برگزار می شود که نیاز است کانون های مساجد خوزستان نیز برای شرکت در این جشنواره ها تلاش کنند یاد آور شد: کارشناسان کانون های مساجد باید نسبت به اطلاع رسانی این جشنواره ها اهتمام ورزند چرا که بخشی از توسعه فعالیت های دینی، به اطلاع رسانی برمی گردد.

 

اجرای طرح اوقات فراغت در ۱۴۰ کانون فرهنگی و هنری کهگیلویه، چرام و لنده

ایرج کاظمی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کهگیلویه گفت: مسجد از صدر اسلام مرکز همه تصمیم گیری های مهم در زمان پیامبر خاتم (صل الله علیه و آله وسلم) بوده است.

وی افزود: مساجد در دوران پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و همچنین جنگ تحمیلی، نقش موثری در تصمیم گیری ها و اعزام نیرو به جبهه های نبرد حق علیه باطل داشت.

وی ادامه داد: در دوران کنونی نیز که بنا به ضرورت کانون های فرهنگی و هنری در مساجد راه اندازی شده اند، این کانون ها با حضور جوانان و نوجوانان نقش تاثیرگذاری در مبارزه با آسیب ها و هجمه های دشمنان دارند.

این مسئول فرهنگی و هنری شهرستان کهگیلویه با بیان این که هرساله طرحی تحت عنوان اوقات فراغت در این مکان ها برگزار می شود، عنوان کرد: امسال نیز این طرح در 140 کانون فرهنگی و هنری شهرستان های کهگیلویه، چرام و لنده اجرا می شود.

وی گفت: در طرح اوقات فراغت امسال کلاس های مختلف در زمینه های قرآنی، فرهنگی، هنری، آموزشی، اعتقادی، ادبی، ورزشی، علمی و پژوهشی برای نوجوانان و جوانان برگزار می شود.

کاظمی با اشاره به این که سه کانون تخصصی در شهرهای دهدشت، چرام و سوق فعالیت می کنند، گفت: طرح اوقات فراغت تا 15 شهریور ماه امسال ادامه دارد.

 

یک هزار کانون مجری اوقات فراغت

محمد فوقي، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان مازندران هم با اشاره به فعاليت بيش از يك هزار پايگاه اوقات فراغت در مساجد اين استان، اظهار کرد: اوقات فراغت زماني است كه بايد براي بهره گيري درست و بهينه از اين اوقات بيكاري برنامه ريزي شود.

فوقي با اشاره به اينكه همه ساله خواهران و برادران در سنین مختلف جهت بهره گيري از كلاس هاي اوقات فراغت اين كانون هاي فرهنگي و هنري دعوت مي شوند، به برنامه ريزان كانون ها در مساجد سراسر استان كه عموما مديران مسئول و ائمه جماعات هستند يادآورشد ايجاد جاذبه و تنوع بخشیدن به برنامه های ايام  تابستان مهمترین عامل جذب گروه هاي سني مختلف به مسجد است.

وي با اشاره به وجود گفتگان اقتصاد مقاومتي در بين كانون هاي مساجد روستا و شهري مازندران، گفت: برنامه هاي اوقات فراغت در كانون هاي فرهنگي و هنري علاوه بر برگزاري دوره هاي آموزشي، علمي، قرآني، ورزشي، بايد در راستاي ايجاد بازار كار با هدف تحقق اين گفتمان كه مدنظر رهبري(حفظه الله) است، باشد.

فوقي با بيان اينكه آغاز كلاس هاي اوقات فراغت امسال با ماه مبارك رمضان همراه شده است، اظهار کرد: برنامه هاي نيمه اول ايام تابستان سال جاري عموما به فعاليت هاي قرآني، احكام، تفسير، جمع خواني قرآن، نشست هاي سبك زندگي ديني واز اين دست برنامه ها اختصاص دارد.

وي همچنين با اشاره به اينكه بيشترين جمعيت استان مازندران در روستاها زندگي مي كنند، گفت: بايد با توجه به كمبود امكانات در روستا ها كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد روستايي برنامه هايي متنوع و جذاب تر نسبت به ساير دستگاه ها اجرا نمايند كه نوجوانان و جوانان مجاب به شركت در فعاليت هاي مسجدي به جاي گذران فراغت در بيرون از مسجد شوند.

فوقي از برگزاري کلاس های پرورش قارچ، خیاطی، تعمیر ماشین های بنزینی، هرس کاری، برنج کاری، صنایع دستی و دوره های کامپیوتر، اصلحه شناسي، استفاده از وبلاگ جهت درج فعاليت هاي كانون ها،كلاس لوسي مس(چرتكه)، نشست آسيب شناسي ماهواره، احكام، قرآن، آموزش امداد و بهداشت، بازديد از خانه سالمندان، سبك زندگي اسلامي، پاسخ به شبهات ديني، نشست هاي معرفتي و اسلامي، كارگاه هاي سبك زندگي اسلامي، مشاوره خانواده، خوشنويسي، كلاس هاي ورزشي و پاكسازي جنگل از زباله به عنوان برخي از  برنامه هاي اوقات فراغت تابستان در كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد مازندران ياد كرد.

وي با اشاره به استقبال بي نظير نسل جوان از برنامه هاي اردويي مساجد گفت: تابستان هرسال كانون هاي مساجد اردوهاي زيارتي، علمي و سياحتي جهت حضور در طبيعت و با هدف فراگرفتن دستورات دين با بهره گيري از مواهب الهي موجود در طبيعت، برگزار مي نمايند.

فوقي اضافه كرد: كلاس هاي امداد و نجات، آموزش كمك هاي اوليه، فوتبال، فوتسال، واليبال، پينگ پنگ، دارت، آشنايي با مباني كامپيوتر، خياطي، قلاب بافي، تئاتر، شنا، جلسات معرفتي با محوريت قرآن، پاسخ به شبهات قرآني، كوهنوردي، مسابقه دو همگاني، طناب كشي، مسابقه حفظ قرآن و ... از ديگر برنامه هاي كانون هاي مساجد در سطح استان هستند.

 

تهیه بانک اطلاعاتی از کانون های مجری طرح اوقات فراغت

مرتضی مقدمی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان در رابطه با برنامه های اوقات فراغت در کانون های مساجد این استان گفت: سال گذشته برنامه های اوقات فراغت در 200 باب کانون فرهنگی وهنری برگزار شد.

وی با تاکید بر اینکه برنامه ریزی برای اجرای برنامه های اوقات فراغت در 220 باب کانون فرهنگی و هنری مساجد آغاز شده است، ادامه داد: سال گذشته 17 هزار نفر از اعضای کانون های مساجد تحت پوشش برنامه های اوقات فراغت قرار گرفتند و پیش بینی می شود امسال این تعداد به 20 هزار نفر برسد.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان از فعال شدن واحد خواهران دبیرخانه مساجد استان خبر داد و افزود: در راستای غنی سازی اوقات فراغت خواهران عضو کانون های مساجد استان زنجان اولین جلسه شورای مشورتی واحد خواهران تشکیل می شود.

اوی همچنین از تهیه بانک اطلاعاتی از کانون های مجری طرح اوقات فراغت خبر داد و افزود: این اطلاعات در سامانه اوقات فراغت سازمان ورزش و جوانان ثبت می شود.

مقدمی همچنین به برگزاری نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان برای اطلاع رسانی برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد استان خبر داد و گفت: برگزاری جلسات توجهی کانون های مجری طرح اوقات فراغت و بازدید از کانون های مساجد استان زنجان در دستور کار قرار دارد.

وی از راه اندازی 39 باب کانون فرهنگی و هنری مساجد تا پایان امسال خبر داد و افزود: با آغاز به کار این کانون ها، تعداد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان به 317 باب می رسد.

 

اهتمام به موضوع قرآن در برنامه های اوقات فراغت

هادی فیض منش، مسئول دبیرخانه کانونهای  مساجد استان همدان  با اشاره به اینکه امسال برنامه‌های متنوعی در زمینه های مذهبی، فرهنگی، هنری، علمی و ورزشی در سطح کانونهای فرهنگی و هنری مساجد سراسر استان جهت غنی سازی اوقات فراغت نسل جوان برگزار می شود، بیان کرد: یکی از اصلی‌ترین فعالیت‌های کانون‌های مساجد پرداختن به مسایل قرآنی است، تربیت نیروی قرآنی از اهداف شکل‌گیری کانون‌های مساجد است زیرا قرآن کریم باید سرلوحه همه‌ی برنامه‌های ما باشد.

وی به تقارن طرح غنی سازی اوقات فراغت و ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: خداوند متعال ماه مبارک رمضان را فرصتی استثنایی برای خودسازی بشر قرار داده تا با قرآن انس گرفته و با تلاوت، تدبر و قرائت‌ آن نسبت به یادگیری معارف قرآن تلاش و جدیت کنند.

وی افزود: امیدواریم در این ایام کانون‌های فرهنگی‌، هنری مساجد در برپایی محافل و مجالس قرآن و همچنین پرداختن به  آموزه های دینی و قرآنی ارزش های ناب اسلامی در بین نسل جوان بیش از گذشته ترویج یابد.

فیض منش ادامه داد: با توجه به شعار سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی مدیران کانونها باید با امام جماعت مساجد و سایر فعالان بخش مساجد تعامل بیشتری داشته باشند.

پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 467551

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha