به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای فروزش در مصاحبه با رادیو گفتگو اظهار داشت : اگر مفهوم انسان تعریف شود، می توانیم مفهوم خانواده را بر اساس همان مفهومی که از انسان در ذهنمان داریم، شکل دهیم.
وی خانواده در اسلام را به معنای بستری برای خلیفة الله شدن برشمرد و گفت : اگر بخواهیم خانواده را از منظر دین نگاه کنیم، باید انسان دینی را در بستر خانواده ببینیم. تعاریفی که دین از انسان دارد، فراخر انسان، تعاریف مختلفی را دارد. انسان موجودی است که مراتبی دارد.
حجت الاسلام والمسلمین فرزاد فروزش افزود: مفهوم تامی که از انسان داریم این است که باید خلیفه خدا باشد. برای این مهم باید خانواده بستری باشد تا خلیفه خدا شود ولی اگر انسان خودش را از مقام خلیفة اللهی پایین تر بیاید خانواده آن طور که در نظر است، شکل نخواهد گرفت. چون محور ها عوض می شود.
حجت الاسلام والمسلمین فروزش با اشاره به حدیث نبوی که فرمودند هرکس ازدواج کند نیمی از ایمانش کامل می شود، افزود: در یک مقایسه اولیه می بینیم مردها و زن ها در آفرینش تفاوت هایی را دارند. این تفاوت ها در ظاهر تجلی دارند ولی پایه این تفاوت بخاطر آفرینش خدا است که بخشی از صفاتش را در وجود زن تجلی داده و بخشی را در وجود مرد تجلی داده است. اگر ازدواجی موفق باشد مرد که نماینده صفات جلال خدا است در کنار خانمی قرار می گیرد که نماینده صفات جمال الهی است. وقتی یک ازدواج موفق باشد، صفات جلال و جمال خداوند در کنار همدیگر قرار می گیرد و این است که نیمه دوم ایمان انسان را کامل می کند.
حجت الاسلام فروزش به تعریف خانواده از نگاه سکولار و امانیسم پرداخت و گفت: زمانی که خانواده را تشکیل می دهیم، نقش هایی در خانواده است که باید پذیرفته و اجرا شود. سوال اینجاست که این وظایف را چه کسی تقسیم می کند، آیا این وظایف را انسان تقسیم و تعریف می کند، این تعریف امانیسم از خانواده است. در حالی که جواب این است که این وظایف را خدا مشخص می کند و این یک نگاه توحیدی است.
وی در ادامه تصریح کرد: در نگاه امانیسم انسان خودش را در عرض انسان دیگری می بیند و هیچ دلیل ندارد زن خودش را تابع مرد ببیند یا مرد خودش را قوی تر از زن بداند. هیچ محدویتی وجود ندارد. آنها خودشان را از این قید آزاد می دانند و این باعث می شود که آنها خودشان را در عرض هم بدانند.
وی به زندگی خدا محور و تاثیر آن در مسئولیت پذیری زن و مرد در خانواده اشاره کرد و گفت: در زندگی خدا محور، خداوند نقش ها را بر اساس ظرافت های نقش های زن و مرد تقسیم کرده و زن اینگونه در مقامی قرار می گیرد که خواهی یا نخواهی با فطرتش جور است و می تواند مرد را به تکامل برساند و تکامل خودش را در این نقش می تواند پیدا کند. هم خودش راضی است و هم خدا از او راضی است و برای مرد هم اینگونه است.
پایان پیام/
نظر شما