اجراي طرح ارتقاء مهارت های تحکیم خانواده درمدارس تهران

خبرگزاری شبستان:مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری تهران گفت: طرح آموزش برای ارتقاء مهارت های مرتبط با فرزند آوری و تحکیم خانواده اکنون درحال تهیه و تدوین است و پس از تصویب در کار گروه امور بانوان و تایید استاندار، در چند مدرسه شهر تهران به مرحله اجرا در خواهد آمد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،زهرا ساعی ،مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری تهران با بیان اینکه طرح آموزش برای ارتقاء مهارت های مرتبط با فرزند آوری و تحکیم خانواده اکنون درحال تهیه و تدوین است
گفت: با اجرای این طرح که در مرحله ابتدایی کارشناسی قرار دارد مادران درباره نحوه فرزند آوری و فرزند پروری توانمند می شوند.

 

 
وی با بیان اینکه تعدادی از استادان دانشگاه مطالعات این طرح را آغازکرده اند تا ضمن بررسی نواقص و کمبود های آن، طرحی جامع ارائه شود، افزود: هدف کلی از اجرا این طرح، ارتقا وضعیت فرزندآوری و تحکیم خانواده از طریق ارائه اطلاعات و آموزش مهارت های لازم بر مبنای فرهنگ و ارزش های اسلامی- ایرانی است.
 
ساعی تصریح کرد: این طرح در راستای سیاست های کلی جمعیت ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری و به منظور ارتقاء بعد کمی و کیفی جمعیت استان تهران طراحی شده است و پس از انجام مطالعات کارشناسانه در کارگروه امور بانوان استانداری مطرح خواهد شد.
 
مدیرکل اموربانوان و خانواده استانداری تهران با اشاره به افزایش سن ازدواج زنان و مردان در جامعه امروز که به گفته وی تشکیل خانواده را به تعویق انداخته و متعاقب آن به کاهش تعداد فرزندان و کوچک شدن خانواده منجر شده است تاکید کرد: طرح آموزش مهارت های مرتبط با فرزند آوری و تحکیم خانواده در بازه زمانی کوتاه مدت برنامه ریزی شده تا بتوان بخشی از این مشکلات را از طریق آن برطرف کرد.
 
وی جمعیت هدف این طرح را والدین دانش آموزان پیش دبستانی و دوره اول ابتدایی ساکن در شهر تهران اعلام کرد و گفت: انتخاب این والدین در راستای اجرای فاز کوتاه مدت ارتقاء وضعیت فرزندآوری و تحکیم خانواده و به این دلیل صورت گرفته است که امکان ادامه فرزندآوری این والدین به سبب داشتن فرزند زیر 10 سال متصور است.
 
ساعی افزود: اطلاعات پردازش شده از داده های سرشماری های نفوس و مسکن در سال 1390 نشان می دهد شهرستان تهران با بیش ازهشت میلیون نفرجمعیت که 99.4 درصد آن در شهر تهران زندگی می کنند، پرجمعیت ترین شهرستان استان تهران به شمار می رود و از تنوع جمعیتی بسیار بالایی از نظر ویژگی های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی برخوردار است.
 
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری تهران تصریح کرد: شهرستان تهران با میانگین سن اولین ازدواج 25.4 سال برای زنان و 28.9 سال برای مردان از نظر سن درمیان شهرستان های استان در بالاترین رتبه قرار دارد و کمترین میزان باروری کل (1.2 فرزند به ازای هرزن) را نیز به خود اختصاص داده است.
 
وی با اشاره به اطلاعات به دست آمده از سازمان ثبت احوال کشور گفت: شهرستان تهران در سال 1392با 33.6 طلاق به ازای هر 100ازدواج، پس از شهرستان های شمیرانات، رباط کریم، پردیس و قرچک پنجمین شهرستان از نظر میزان وقوع طلاق نسبت به ازدواج در استان تهران محسوب می شود و براین اساس مقرر شده این طرح پس از تصویب آن توسط استاندار در شهر تهران به مرحله اجرا درآید.
 
ساعی گفت: پس از تکمیل مطالعات و انجام کارهای کارشناسانه، از میان مناطق آموزش و پرورش شهر تهران، پنج منطقه درشمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز این شهر به طور تصادفی انتخاب و اجرای طرح در آنها آغاز خواهد شد.
 
مدیرکل اموربانوان و استانداری تهران با بیان اینکه طرح در چهارمرحله اجرا خواهد شد، تصریح کرد: تهیه و تدوین بسته های آموزشی در دوسطح ارائه اطلاعات و آموزش مهارت های فرزندآوری به زوجین و تقویت مهارت های ارتباطی در قالب روابط مابین زوجین، اولین و مهمترین مرحله اجرای طرح است.
 
وی افزود: آموزش مدرسین طی یک دوره 30-15 ساعته توسط استادان دانشگاهی، آموزش والدین در یک دوره 30ساعته و ارزیابی اثربخشی دوره ها از طریق مقایسه نگرش ها و رفتارهای جمعیت هدف قبل از حضور در دوره ها، پس از تکمیل دوره ها و سه ماه پس از تکمیل دوره ها مراحل بعدی اجرای طرح است.
 
ساعی گفت: اجرای این طرح مستلزم دسترسی به اطلاعات آماری، اطلاع رسانی مناسب، انتشار مطالب آموزشی در قالب های متنوع و نیز تامین فضای آموزشی کافی و مناسب است که علاوه بر دانشگاه ها، همکاری سازمان های مختلف از جمله سازمان ثبت احوال، مرکز آمار ایران، شورای فرهنگی، اجتماعی زنان و خانواده، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی و صدا و سیما را طلب می کند.
 
پایان پیام/

کد خبر 467332

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha