اجرای قانون آئین دادرسی کیفری از امروز در گیلان

خبرگزاری شبستان: رئیس کل دادگستری گیلان با بیان اینکه هر ساله شاهد افزایش ورودی پرونده‌ها به دستگاه‌های قضایی استان هستیم گفت: خبرنگاران نقش ارزنده‌ای در برخوردهای متناسب و افزایش فرهنگ و امنیت جامعه دارند.

به گزارش خبرنگار خبر گزاری شبستان از رشت، احمد سیاوش پور، رئیس کل دادگستری گیلان امروز (1 تیر) در نشست خبری به مناست هفته قوه قضائیه در نشست خبری با اصحاب رسانه‌ استان ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان اظهار کرد: ماه مبارک رمضان فرصتی مغتم جهت خودسازی افراد در رفتارهای متناسب انسانی در جامعه است.

وی با بیان اینکه افراد باید هنگام آغاز روز از خداوند بخواهند که در طول روز کسی از آنها رنجیده خاطر نشود گفت: با افزایش توان خود در برابر مشکلات و موانع روزمره، می‌توانیم بر مشکلات روحی و روانی غلبه کرده و جرم و جنایت را کاهش دهیم.

این مقام مسئول به نقش خبرنگاران در کاهش جرم و جنایت در جامعه اشاره کرد و افزود: خبرنگاران در ایجاد فرهنگ و کاهش ناهنجاری‌ها با درج اخبار و مقاله می‌توانند، قوه قضائیه را در این راستا کمک کنند، چراکه با درج اخبار درست و انتقاد و پیشنهاد می‌توان زمینه آرامش و امنیت جامعه را فراهم کرد.

سیاوش پور به شهدای انقلاب و آیت الله شهید بهشتی پرداخت و اذعان کرد: در هفتم تیر سال 1360 آیت الله شهید بهشتی به همراه 72 تن از یارانش مورد توطئه شوم دشمنان قرار گرفته و با انفجار محل جلسه وی را به شهادت رساندند.

وی تصریح کرد: آرامش امروز کشور را مدیون شهدای انقلاب و شهدای هشت سال دفاع مقدس هستیم و ایران اسلامی اکنون با پیشرفت‌ در بخش‌های مختلف توانسته است به جای برسد که دشمنان نمی‌توانند به این کشور نگاه چپ کنند و این اقتدار را مدیون شهدای هستیم و همواره یاد و نامشان را گرامی می‌داریم.

رئیس کل دادگستری  گیلان به اولویت‌های قوه قضایه اشاره و اظهار کرد: توجه خاص به دادرسی عادلانه، کاهش اختلافات و جرائم، مشارکت دادن مردم در صلح وسازش، امنیت جامعه، دسترسی آسان به تکنولوژی، برنامه‌های فرهنگی و نظارت و حقوق شهروندی از جمله مهمترین اولویت‌های قوه قضائیه است.

وی به توجه خاص به دادرسی عادلانه پرداخت و گفت: حکم باید بر مبنای حق باشد، بی‌طرفی در اجرا و صدور حکم باید رعایت شود.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه کاهش اختلافات و جرائم با فرهنگ سازی در جامعه امکان پذیر خواهد بود افزود: متاسفانه هر ساله شاهد کثرت پرونده‌ها بنا بر شرایط جامعه از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و غیره هستیم.

سیاوش پور تصریح کرد: سال 93 نسبت به سال 92، یازده درصد ورود پرونده‌ها به دستگاه قضایی گیلان افزایش یافته است.

وی به شوراهای حل اختلاف در گیلان پرداخت و خاطرنشان کرد: 253 شعبه شورای حل اختلاف با عضویت 900 نفر در گیلان فعالیت می‌کنند که سال گذشته 116هزار پرونده وارد شورا شد که از این تعداد 120 هزار پرونده مختومه شده است، برخی موضوع‌های پرونده‌ها مربوط به سال‌های گذشته بودو یک وسوم پرونده‌ها ختم به صلح و سازش شد.

این مقام ارشد قضایی استان تصریح کرد: امنیت و بهداشت و سلامت دو نعمت بزرگ است که همه افراد جامعه بدان نیاز دارند و زندگی بدون امنیت امکان پذیر نخواهد بود.

این مقام مسئول اذعان کرد: قوه قضائیه در امنیت جامعه نقش ارزنده‌ای دارد در هر فضا و مکان جرم زا، ومحیط های جرمی حتی در ارگان‌های دولتی وارد شده و امنیت را برای جامعه فراهم خواهد کرد.

سیاوش پور به فراوانی 10 جرم که در 10 سال اخیر در گیلان  شناسایی شده است پرداخت گفت: نگهداری و جرائم مواد مخدر، زد و خورد عمدی، سرقت، توهین به افراد، تهدید، تخریب، صدمه‌های بدنی غیر عمد( تصادفات )، مزاحمت ملکی، خیانت در امانت از جمله موارد مهم فراوانی جرائم در 10 سال اخیرگیلان است.

رئیس دادگستری گیلان به پیشرفت دولت الکترونیک در قوه قضائیه اشاره و اذعان کرد: سامانه( سی ام اس ) یک سامانه مدیریت در پرونده‌های قضایی است که هفت سال گذشته در کشور نصب شده و اکنون در حال تکمیل شدن است و با راه اندازی سیستم‌های الکترونیکی در قوه قضائیه دیگر شیوه سنتی برقرار نیست و بیشتر کارهای قضایی سهل الوصول خواهد شد.

سیاوش پور از اجرای قانون آئین دادرسی کیفری در گیلان همزمان با سراسر کشور از امروز خبر داد گفت: با اجرای این قانون یک تحول ساختار قانونی جدید در قوه قضائیه روی خواهد داد.

پایان پیام /

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 467261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha