به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، حجت الاسلام قاسم عبدالهی رئیس کل دادگستری استان مرکزی امروز (30خرداد) در جمع خبرنگاران رسانه های استان مرکزی گفت: خیانت زن و شوهر نسبت به یکدیگر و عدم تفاهم از علل شایع در رواج طلاق است.
وی افزود: این اداره کل برای کاهش آمار طلاق در سطح جامعه اقدام به اجرای طرحی کرده است که نیاز به همکاری همه جانبه دارد و طی آن ارگان های بهزیستی با فعال ترکردن مراکز مشاوره، دفتر حمایت از بانوان و معاونت قضایی وارد عمل شدند.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی بیان کرد: طلاق در بحث دعاوی حقوقی و خانوادگی در صدر دادخواست های حقوقی است و گرچه شمار پرونده های مربوط به دادخواست طلاق با دو هزار و 835 فقره 550 فقره نسبت به سال 92 کمتر است، اما آمارهای ثبت و وقوع طلاق در دفترخانه ها نشانگر افزایش پدیده طلاق در استان مرکزی بوده است.
حجت الاسلام عبدالهی گفت: مطالبه نفقه، درخواست مهریه و تمکین از دیگر موضوعات دعاوی خانوادگی مورد رسیدگی با درصد فراوانی بالا در محاکم استان مرکزی است.
وی افزود: به منظور کاهش ورودی های دادگستری در سال گذشته برای اولین بار در کشور نهادهای داوری در این استان به عنوان پایلوت تشکیل شد و هم اکنون 150 موسسه و نهاد داوری در استان تشکیل شده و درصورت تحقق اهداف طرح که هم اکنون در اراک انجام می شود، در سال های آینده به کل استان تعمیم داده شود.
حجت الاسلام عبدالهی از راه اندازی حوزه قضایی در شهرهای زالیان و میلاجرد خبر داد و اظهار کرد: این حوزه های قضایی سالها پیش مصوب شده بوند ولی بدلیل برخی مشکلات در سال گذشته به بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: در مجموع حوزه قضایی معاونت های منابع انسانی شامل کارگزینی، ارزشیابی و ارزیابی کارکنان و اموزش، معاونت مالی پشتیبانی، معاونت پیشگیری از وقوع جرم ، معاونت شورای حل اختلاف، معاونت انفورماتیک، معاونت طرح و برنامه، معاونت فرهنگی، روابط عمومی، نظارت و ارزشیابی قضات، امور خانواده و بانوان فعال هستند.
رئیس کل دادگستری به شوراهای زیرمجموعه اشاره کرد و گفت: شورای عالی قضایی استان، سازمان بازرسی و زندان، شورای معاونین و شورای حفظ حقوق بیت المال، ستاد مبارزه با جرایم خاص، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، ستاد اقامه نماز، کمیته عمرانی، بسیج حقوقدانان از جمله شورای هایی هستند که این اداره کل را در رسیدن به اهدافش یاری می کنند.
وی از اجرایی شدن قانون جدید آئین دادرسی کیفری از تیرماه امسال در سراسر کشور خبر داد و افزود: در قانون جدید آئین دادرسی کیفری، دادگاه های کیفری قبلی که در آنها موضوعات عمومی جزایی و کیفری رسیدگی می شد به دادگاه های کیفری یک و دو تغییر کرده و صلاحیت رسیدگی به هر کدام از جرائم موضوعه طبق قانون پیش بینی شده است.
حجت الاسلام عبدالهی اظهار کرد: در قانون جدید آئین دادرسی کیفری سعی شده با رعایت بیشتر استانداردها، مردم از حقوق شهروندی خود با در اختیار گرفتن وکیل از ابتدای ورود پرونده به محاکم بیشتر منتفع شوند و ضمن تذکردادن ایرادات قانونی به قاضی ، ماموران و بازجویان متخلف را تحت تعقیب قرار دهند.
در ادامه این نشست محسن خطیب آرا رئیس ستاد بزرگداشت هفته قوه قضاییه در استان مرکزی گفت: به مناسبت بزرگداشت هفته قوه قضاییه قضات نمونه کشوری و استان با حضور سران سه قوه و روسای ارشد دستگاه قضا با مقام معظم رهبری دیدار خواهند داشت.
وی افزود: دادستان عمومی و انقلاب اراک، مدیرکل ثبت اسناد و املاک و مدیرکل بازرسی، مدیرکل تعزیرات، مدیرکل زندان ها، معاون شوراهای حل اختلاف استان و معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی هر یک مصاحبه های خبری به مناسبت هفته قوه قضاییه برگزار می کنند.
خطیب آرا اضافه کرد: سخنرانی رئیس کل دادگستری قبل از خطبه های نماز جمعه روز پنجم تیر، برپایی نمایشگاه کتب قضایی و حقوقی، برگزاری مسابقه فرهنگی پیامکی، دیدار با آیت الله دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه و امام جمعه اراک، تجلیل از مجموعه و پرسنل دادگستری و ادارات تابعه، ادای احترام به مقام شامخ شهدای گلگون کفن در بهشت زهرای اراک و ملاقات مردمی با مدیرکل دادگستری از برنامه های این اداره کل در هفته قوه قضاییه است.
هفتم تیر1360بر اثر انفجار بمبی قوی در سالن اجتماعات حزب جمهوری اسلامی در تهران، آیتالله بهشتی همراه با دهها نفر از شخصیت های سیاسی و مذهبی ایران به شهادت رسید و در این حادثه علاوه بر شهید آیتالله بهشتی ، 72 نفر دیگر از جمله 4 وزیر، چند معاون وزیر، 27 نماینده مجلس و جمعی از اعضای حزب جمهوری اسلامی نیز به شهادت رسیدند.
پایان پیام/
نظر شما