دارا و سارا کودکانه و دلنشین نیستند/ تولید کالای فرهنگی با دانش و تعهد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام حیدری ابهری با بیان اینکه دانش لازم در زمینه تولید کالاهای فرهنگی وجود دارد اما تعهد نه، گفت: مردم به دنبال کالای خوب و کیفی ولو گران هستند.

حجت الاسلام غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده کودک و نوجوان در پاسخ به این سوال که کالاهای فرهنگی تولید داخل چه ضعف هایی دارد به خبرنگار شبستان گفت: ما کالای خوب داخلی زیاد داریم. کالای خوب ارایه می دهیم اما کیفیت آن را در ادامه تولید  کاهش می دهیم. معیار کارهای فرهنگی خوب را ارایه کنندگان می دانند، مثلا اینکه کتاب خوب چه معیاری دارد، متن و تصویرگری خوب چه ویژگی هایی دارد اما متاسفانه دوستان تعهد لازم را خرج نمی دهند.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری با بیان اینکه تعهد در رعایت ملاک های تولید کالای فرهنگی خوب وجود ندارد، عنوان کرد: اینطور نیست که خارجی ها رازهایی در مورد تولید کالای فرهنگی می دانند و ما نمی دانیم. غالبا علم به این معیارهای تولدی کالای خوب را داریم اما تعهد و صبر در تولید کار درست وجود ندارد، به همین دلیل است که مخاطب ترجیح می دهد از کالای خارجی استفاده کند.

 

وی با اشاره به اینکه مردم به دنبال کیفیت هستند، اظهار داشت: مردم به خاطر کیفیت خوب کالای خارجی می خرند، اگر در داخل کالای خوب و کیفی تولید شود مردم می خرند. فیلم کلاه قرمزی فروش خوبی داشت چون مردم به خصوص بچه ها پسندیدند، بنابراین مردم به کالای فرهنگی خوب رویکرد مثبت دارند و از آنها استقبال می کنند.

 

این نویسنده کودک و نوجوان تبلیغات جهانی را روی بچه ها اثرگذار دانست و افزود: در خارج یک فیلم که تولید می شود، عکس شخصیت ها و نماد آن فیلم بر روی سایر کالاهای فرهنگی درج می شود، به عنوان مثال یک فیلم تایتانیک ساختند و حتی روی کیف تولید داخل ما هم تایتانیک درج می شود. در خارج علاوه بر کیفیت به گروه سنی که مخاطب کالا هستند توجه می شود. ما در داخل کالاهای فرهنگی برای بچه ها تولید می کنیم که با زیبایی خواهی بچه ها تناسب ندارد.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری خاطرنشان کرد: ما از نظر دانش چیزی کم نداریم و این را تولید برخی آثار به ما ثابت کرده است. سریال حضرت یوسف موفقیت داشت و عکس بازیگر حضرت یوسف را در کشور عراق در جاهای مختلف قرار دادند اما کار دیگر سلحشور با عنوان ایوب موفق نبود و استقبالی هم نشد. تولیدکنندگان کالاهای فرهنگی می توانند نقاط قوت و ضعف کار خود را شناسایی کنند تا تولیدات بهتری ارایه دهند.

 

وی مجموعه کلاه قرمزی را تجربه کاری خوبی در زمینه کودک عنوان کرد و گفت: کلاه قرمزی برای بچه ها جذاب است. نمک در رفتارهای کلاه قرمزی وجود دارد و به دل می نشیند. صمیمیت، دوستی، رفاقت، نمک و شیرینی کلاه قرمزی به جهان کودک نزدیک است و به همین دلیل بچه ها با آن ارتباط برقرار کردند و این مجموعه موفق شد این مجموعه نشان می دهد که سازندگان آن تجربه مستمر و خوبی در رابطه با کودک دارند. به هر حال کلاه قرمزی و مدرسه موشها از نمونه های موفق در زمینه کودک هستند.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری خاطرنشان کرد: گاهی تولیدکنندگان کالاهای فرهنگی، کالایی بی کیفیت و نامناسب تولید می کنند و اصرار به آن دارند. عروسک های دارا و سارا تولید شدند اما آنها شق و رق هستند و کودک نمی تواند با آنها ارتباط برقرار کند. برعکس کلاه قرمزی که به دل می نشیند، دارا و سارا کودکانه و دلنشین نیستند. ما عروسکی تولید می کنیم که در بین مخاطبان جا باز نکرده و اصرار داریم که آن را جا بیندازیم در صورتی که باید نواقص کار را برطرف کنیم.

 

نویسنده " خدا و قصه هایش" و " تبسم آفتاب"  با بیان اینکه هر کاری آدم خود را می طلبد، اظهار داشت: باید کسی که وارد کاری می شود نسبت به آن کار دانش و آگاهی داشته باشد و جنس کار را بشناسد و نسبت به موضوع پرت نباشد. کسی که کار کودک می کند باید روانشناسی کودک بداند و بداند لوازم کار با کودک چیست. علاوه بر دانش، تعهد هم به تولید کالای خوب و کیفی کمک می کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 466637

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha