علیرضا قاسمی، معاون صنایع دستی استان همدان با بیان اینکه 300 رشته صنایع دستی فعال در کشور شناسایی شده است، به خبرنگار شبستان گفت: این در حالیست که در استان همدان 150 رشته فعال صنایع دستی شناسایی و 30 رشته آن منسوخ شده است.
وی با بیان اینکه لالجین به عنوان قطب سفال کشور محسوب می شود، افزود: شاهد احیای رشتههای حلبی سازی، جاجیمبافی، گلیمبافی، نمدمالی، فرش دستباف، قلمزنی و نقره کوبی در سایر نقاط استان می باشیم.
وی تصریح کرد: 30 رشته صنایع دستی در استان همدان منسوخ شده است که از این میزان 15رشته در حال احیا شدن هستند و همچنین در راستای ترویج این رشته ها آموزش های لازم به افراد داده شده است.
معاون صنایع دستی استان همدان اظهار داشت: امروزه بسیاری از رشته های صنایع دستی از جمله پالان دوزی، مسگری، چلنگری توسط سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی استان آموزش، توسعه و ترویج داده شده است.
قاسمی گفت: تاکنون رشته های قالی بافی، سفال و سرامیک لاله جین، سراجی همدان، منبت چوب، نمدمالی، سنگ تراشی، مرواربافی، موتابی، حلبی سازی، زین سازی، چلنگری، قفل سازی، خراطی چوب، لایه دوزی و چاقو سازی مستند نگاری شده و درحال احیا شدن هستند.
وی در خصوص بسته بندی محصولات صنایع دستی در همدان گفت: به روز رسانی و بسته بندی صنایع دستی امری کشوری است که باید مدیران ذی ربط به این مقوله توجه داشته باشند.
معاون صنایع دستی استان همدان ادامه داد: بسته بندی محصولات صنایع دستی در کشور ما از جایگاه خاصی برخوردار است و باید کارگاه های تولیدی برندی را بر محصول خود مشخص کنند تا دلالان نتوانند از نام ونشان آن کارگاه تولیدی سو استفاده کند.
پایان پیام/
نظر شما