دستان  برآمده تا درگاه الهی با اذن خداوند

خبرگزاری شبستان: در فراز دوم دعای افتتاح در می یابیم که اگر می توانیم دست به درگاه الهی بلند کنیم، به سبب آن است که رخصتش پیش از آن از طرف خداوند مهربان صادر شده است. اللَّهُمَّ أَذِنْتَ لِي فِي دُعَائِكَ وَ مَسْأَلَتِكَ . . .

خبرگزاری شبستان: دعای افتتاح دعایی است که محمد بن عثمان عمری از نایبان خاص امام زمان(ع) آن را نقل کرده است. شیعیان این دعا را در شب‌های ماه رمضان می‌خوانند. مشتمل بر مضامین عالی خداشناسی است و عده‌ای از علما بر این دعا شرح نوشته‌اند. فراز آخر این دعا به چند امر اشاره دارد: اظهار علاقه به دولت اسلامی در پرتو ظهور امام مهدی(عج)، بیان هدف حکومت اسلامی و وظیفه ما در قبال آن.

دعای افتتاح با حمد و ستایش الهی آغاز می‌شود و سپس به؛ انتخاب راه صحیح و تأیید الهی، رحمت و غضب حکیمانه الهی، لزوم خوف و رجاء، توفیق عبادت منتّی الهی بر بنده، گناه بنده و دوام فیض الهی، یادآوری نعمت‌های خدا، بقای نعمت‌ها به دست خدا و لزوم تفکر در نعمت‌های خدا می‌پردازد. فقرات پایانی دعای افتتاح که بر آن بسیار تأکید شده، درباره اظهار علاقه نسبت به دولت اسلامی است که در پرتو ظهور حضرت ولی عصر(عج) برقرار می شود.

شرحی از فرازهای سی گانه دعای شریف افتتاح را از کتاب "شرح دعای شریف افتتاح" نوشته حجت الاسلام محسن قرائتی برای آگاهی از فیوضات این ماه مرور می کنیم.

 

فراز دوم:

اللَّهُمَّ أَذِنْتَ لِي فِي دُعَائِكَ وَ مَسْأَلَتِكَ فَاسْمَعْ يَا سَمِيعُ مِدْحَتِي وَ أَجِبْ يَا رَحِيمُ دَعْوَتِي وَ أَقِلْ يَا غَفُورُ عَثْرَتِي

خدایا! تو خود پیش از این به من رخصت داده ای که بخوانمت و از تو درخواست کنم پس ستایشم را بشنو، این شنوا و پاسخ سخنم را بده ای مهربان و لغزشم را نادیده بگیر ای آمرزنده!

نکته ها

"اذن" به معنی اجازه و رخصتی است که قبل از انجام کار صادر می شود. بنابراین اگر می توانیم دست به درگاه الهی بلند کنیم به سبب آن است که رخصتش پیش از آن از طرف خداوند مهربان صادر شده است. (اللهم اذنت لی فی دعائک و مسالتک)

همانطور که اقتضای "سمیع" بودن خدای متعال شنیدن مدح بندگان است، (فاسمع یا سمیع مدحتی) لازمه رحمت او پاسخ دادن به دعای آن ها (و اجب یا رحیم دعوتی) و مقتضای آمرزنده بودن او نادیده گرفتن لغزش های بندگان است. (و اقل یا غفور عثرتی).

در رابطه انسان و خدا هم خواندن و هم صدا زدن خدای متعال مهم است و هم خواستن از او.

قرآن کریم از جانب خدای مهربان هم به ما دستور داده تا پروردگار خویش را بخوانیم: (و قال ربکم ادعونی) و هم ما را فراخوانده تا از او بخواهیم. (... وسئلوا الله من فضله)

خداوند کریم به ما در مقابل خواندن وعده پاسخ داده: (و قال ربکم ادعونی استجب لکم) و در مقابل خواستن و عطا کردن را قطعی دانسته است: (و اتاکم من کل ما سالتموه)

ولی آنچه در این میان مهم است چگونه خواندن و چگونه خواستن و چه خواستن است که اهل بیت(ع) در ادعیه سفارش شده آن را به ما آموزش داده اند.

 

پایان پیام/

کد خبر 466582

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha