خبرگزاری شبستان: تیم مذاکره کننده ایران به سرپرستی دکتر سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه راهی وین شده است و تا ۱۰ تیرماه در آنجا خواهند بود تا بتوانند پرانتزهای داخل متن را که حاکی از اختلافات فراوان بین دیدگاه های دو طرف است کاهش دهند و به یک متن مورد توافق برسند، در همین حال انتشار خبری درباره جاسوسی رژیم غاصب قدس از هتل های محل مذاکرات باعث توجه به مبحث امنیت اطلاعاتی مذاکرات شده است.
در واکنش به این خبر، اسرائیل گزارشهای مربوط به ارتباط با جاسوسی سایبری از مذاکرات هستهای با ایران را رد کرد. الی بن داهان، وزیر دفاع اسرائيل، گفت که اسرائيل برای جمعآوری اطلاعات از این روشها استفاده نمیکند و از راههای دیگری بهره میبرد تا از جریان مذاکرات هستهای با ایران مطلع شود. جف راتکه سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، نیز گفت که مطمئن است در این مذاکرات رخنه امنیتی صورت نگرفته است.
دلایل جاسوسی اسرائیل از مذاکرات هسته ای :
اولا ، اسرائیل این موضوع را تکذیب کرده است.بنا به سابقه بد اسرائیل در تخریب روند مذاکرات ، ارسال ویروس به سایت های هسته ای ایران و ترور دانشمندان هسته ای کشورمان ، طبعا این تکذیبیه فاقد ارزش حتی سیاسی است.
ثانیا ، مقامات آمریکایی بارها اعلام کرده اند که اسرائیل را در جریان جزئیات مذاکرات هسته ای قرار می دهند.تقریبا بعد از هر دور مذاکره ، وندی شرمن ، جان کری و حتی موگرینی به تل آویو سفر می کنند و مقامات رژیم جعلی اسرائیل را در جریان اخبار قرار می دهند.لذا اسرائیل و عربستان از طریق فرانسه و آمریکا اتومات در جریان مذاکرات هسته ای هستند.چنانچه سعود الفیصل وزیر خارجه فرتوت عربستان سعودی – که الان برکنار شده و ناپدید است!- در وین در فرودگاه و در داخل هواپیمای شخصی در جریان مذاکرات قرار می گرفت.چنانچه الی بن داهان، وزیر دفاع اسرائيل، گفت که اسرائيل برای جمعآوری اطلاعات از این روشها استفاده نمیکند و از راههای دیگری بهره میبرد تا از جریان مذاکرات هستهای با ایران مطلع شود.یکی از این راهها ، دیپلمات های فرانسوی هستند که این روزها کاسه داغ تر از آش شده و خواهان محدودیت های جدی بر برنامه هسته ای ایران هستند.
ثالثا ، اسرائیل با انتشار این خبر شاید به دو هدف رسیده باشد :
1.به روند مذاکرات ضربه جدی بزند و امنیت روانی مذاکرات را تخریب کند و تمرکز دیپلمات ها را بر هم زند؛
2.با القای در جریان مذاکرات نبودن ، جاسوسی را توجیه کند و به همگان بفهماند که برخلاف گفته ی مقامات غربی در جریان مذاکرات و از روند آن راضی نیست و حق دارد به ایران حمله کند.
رابعا ، واکنش آمریکا به این جاسوسی طوری بوده است که انگار از این امر مطلع بوده است و از ترس افشای اطلاعات محرمانه ، دست به پاسخ علیه اسرائیل نزده است.نکته اینجاست که در جریان مذاکرات به این مهمی که 7 وزیر خارجه در آن حضور دارند ، امکان جاسوسی باید به صفر برسد و حداقل آمریکایی ها برای حفظ پرستیژ خود هم که شده به اسرائیل اعتراض کنند.اما آمریکایی ها سکوت می کنند و از ماجرا رد می شوند. «جف راتکه» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به گزارش منتشر شده درباره جاسوسی سایبری رژیم صهیونیستی از هتل های محل مذاکرات هسته ای با ایران اعلام کرده است:گام هایی بر می داریم تا جزئیات محرمانه مذاکرات پشت درهای بسته بماند. بدون این که بخواهیم وارد جزییات این گزارش شویم،به طور کلی می توانم بگویم ما مطمئنا گام هایی برداشتهایم تا جزییات محرمانه مذاکرات پشت درهای بسته باقی بماند. ما توجه دقیقی به این اقدامات داریم و گامهای متنوعی بر میداریم، من بیش از این توضیحی ندارم!
نتیجه گیری :
راتکه اصل موضوع را منکر نمی شود و آن را تکذیب نمی کند.این موضوع طبیعی نیست و نشان می دهد نوعی همکاری پشت پرده بین طرفین وجود دارد.بعبارت دیگر غیر قابل باور است که اسرائیل از محل مذاکرت و گعده های دیپلمات های آمریکایی جاسوسی کند و آمریکا از این موضوع بی خبر بوده باشد.دلیل این جاسوسی ، تبادل اطلاعات ، دستیابی به جدیدترین داده ها و مسائل پشت پرده ای است که طرفین قصد دارند آنها را به اشتراک بگذارند.
نویسنده:بهنام خسروی
پایان پیام/
نظر شما